Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice v bránici

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mikklik

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 504 kJ /
359 kcal
Bílkoviny37,37 g
Tuky10,82 g
Vláknina8,56 g
Cholesterol 994 mg
Sodík 158 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy25,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí játra očistíme, odblaníme, umyjeme a nakrájíme na kousky. Krok 2: Cibulku si nakrájíme a vzpěníme na kapce oleje, přidáme česnek na plátky, vhodíme játra a pár minut restujeme. Osolíme a opepříme, můžeme přidat špetku mleté sladké papriky a trošku vegety. Krok 3: Krkovici naklepeme, opepříme, osolíme a rychle opečeme na pánvi. Krok 4: Nachystáme si bránici- rozvineme ji a rozdělíme na 4 díly, očistíme si papriku a rozkrojíme opět na 4 díly, můžou být i nudličky. Krok 5: Opečenou krkovičku klademe na bránici, na každou porci dáme díl játry, papriku a nahoru plátek sýra a zabalíme do bránice. Krok 6: Dáme na vymaštěný pekáček do trouby a pečeme doměkka. Občas můžeme podlít.

Zveřejněno 21. 5. 2008

Poznámka autorky mikklik

Místo oleje můžeme použít sádlo. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.

Recept není dietní, ale je to mňamka!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice v bránici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice v bránici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Pilgrim:-)):-D:-)), beru na vědomí, příště budu chtít tady v Orlové košilku, nebo předstěru a myslím, že pro mne přijedou z blázince s bílou košilkou s rukávama dozadu!:-)):-D:-)):-D

Pilgrim, nikdy jsem v řeznictví nekupovala košilku ani předstěru, ale vždy bránici. Myslíš, že nevědí co prodávají :-O

Nauč se anatomii a pak vař. To v čem to děláš je předstěra nebo košilka. Bránice je úplně něco jiného.

Tady bych chtěla říct, kdo v bránici nic nedělal, vyzkoušejte. Jídlo bude mít díky bránici takovou svoji chuť, nevím, jak to popsat.:yes:

:-p:-p:yes::yes: (dnes jsem bránici viděla jako novinku v řeznictví u Lídlu a přemýšlele na co ....:-8:-O:yes:)

Bibi, provázek by to asi nespravil:-S, musí to být ta bránice, játra by určitě nedržela tak hezky pohromadě. U nás bránici běžně koupím u řezníka. Aspoň něco, spousta věcí zase tady není k dostání;-)

Jani, máš to krásné ! Mně na rozdíl od Bibi recept neunikl, ale stále mně uniká ta bránice :-S :-D Posílám bodík Janě za krásné fotky a mikklikovi za recept:yes:

Taky zrovna nevím, jestli bych sehnala bránici. Možná by stačilo ovázat provázkem, aby to drželo ne:-?

Mńam, takové masíčko by nám móóóc chutnalo, nějak mi ten recept unikl. Jani, máš to moc pěkně nafocené a proto mě to láká ještě víc:-D;-)Dávám bodíka:yes:

Zapoměla jsem dát sýr, přez to, že jsem ho měla celou dobu na lince přichystaný:-D, tak jsem si ho pak dala aspoň na tu roládku:-). Vynikající jídlo, vřele doporučuji;-):yes:

Tak já budu pátrat dál, jak píše Merylas - kdo hledá, najde :-). Potom dám vědět, jak jsem /ne/byla úspěšná. Již jsem ji sháněla cca před rokem a bez úspěchu. Tento recept se mi moc líbí, tak doufám, že to vyjde.

Myslím si, že i v Praze se najdou soukromá řeznictví a tam by to snad neměl být problém bránici koupit.
Na pečení v alobalu pozor, nedávej tam ten sýr, když tak až nakonec po vybalení z alobalu. :-))
Jinak se ten sýr asi přilepí na ten alobal a z jídla se ztratí to kouzlo. Nejlepší to je opravdu v té bránici.

maris, právě ta bránice dá jídlu specifickou chuť a vůni, tak nejde nahradit. Nejsem z Prahy, ale kdo hledá, najde :-))

Tak to musí být výborné! Na bránici jsem ještě nenarazila / několikrát jsem se již pokoušela ji koupit /. Asi to nebude přesně ono, ale dám místo ní alobal. Neví někdo, kde v Praze by se dala sehnat ?

Tématické fráze:
krkovice recepty, steak z krkovice, vepřová branice, krkovice steak, vepřový steak z krkovice, steak z krkovice recept, pokrmy z krkovice, kde je krkovice, krkovice, steak z vepřové krkovice, hovězí krkovice, krkovice v alobalu, kde koupit branici, recept na pecenou krkovici, jídla z vepřové krkovice, jídla z krkovice, krkovice v necu, vepřový steak na pánvi, bránice recepty, jídlo z vepřové krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, bránice, játra kuřecí, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, sýr tvrdý, olej, sůl, pepř, paprika sušená sladká, vegeta

Přidat fotografie receptu