Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čirá rybí polévka z Kampy

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 979 kJ /
1 668 kcal
Bílkoviny71,29 g
Tuky101,71 g
Vláknina22,60 g
Cholesterol 896 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,50 g
Sacharidy99,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli se slupkou a neoloupanou nerozdělenou paličku česneku překrojíme příčně napůl a řezné plochy opečeme dohněda na másle. Krok 2: V jiném kastrolu rozehřejeme další lžíci másla a asi dvě minuty na něm restujeme hrubě nastrouhanou mrkev, přidáme koření, prorestujeme a zalijeme 1 a 1/4 litru vody. Krok 3: Vhodíme bujónové kostky, cibuli a česnek a necháme asi 3 hodiny táhnout pod bodem varu.
Pokud se rozhodneme pro složitější variantu, vložíme rybí kostry, cibuli a česnek řeznou plochou dolů do pekáčku a vložíme na půl hodiny do trouby rozehřáté na 200°C. Krok 4: Poté vložíme do kastrolu k restované mrkvi, koření a vodě a necháme táhnout cca o hodinu déle. Krok 5: Hotový vývar přecedíme přes plátýnko. Krok 6: Na knedlíčky rozehřejeme máslo a dozlatova na něm opečeme rohlíky, nakrájené na malé kostičky. Zalijeme mlékem a necháme vychladnout. Krok 7: Přidáme mléko, rybu nakrájenou na malinké kostičky, žloutky, kopr, muškátový květ, pepř a sůl. Krok 8: Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a zahustíme strouhankou tak, aby šly tvarovat knedlíčky velikosti menších vlašských ořechů (varem nabydou). Krok 9: Knedlíčky uvaříme zvlášť v osolené vodě, aby nezkalily vývar. Vaříme asi 5 minut. Krok 10: cezený vývar přivedeme k varu, přidáme nakrájenou mrkev a když je měkká na skus, přisypeme pórek. Krok 11: Přilijeme víno a odstavíme. Krok 12: Dochutíme solí a pepřem. Krok 13: Do talíře vložíme knedlíčky a přelijeme je horkým vývarem.

TIP: Jak udělat vánoční rybí polévku?

Zveřejněno 27. 1. 2011

Poznámka autorky Eliza

Jedná se o upravený recept podle výstřižku z jakéhosi nedávno vydaného časopisu, tipuji na vánoční číslo.

V původním receptu figuruje bulva fenyklu, ale ten jsem nesehnala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čirá rybí polévka z Kampy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9zQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čirá rybí polévka z Kampy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9zQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Vybral som si ten zložitejší variant ale musím povedať, že sa to nejako na chuti asi neprejavilo. Príprava polievky časovo náročná. Napriek tomu pridávam bod.
Nehodnotím podľa obrázkov, hodnotím len to, čo som aj pripravil

Vypadá skvěle...:yes::yes:

Hmmmm, knedlíčky vypadají luxusně :-p:yes:

Děkuji...musím se k něčemu přiznat... V době, kdy jsem byla poprvé vdaná, ale zamilovaná do svého současného manžela, jsme se museli scházet všude možně, hlavně tam, kde nepotkáme nikoho známého. A protože se několikrát ukázalo, jak je Praha malá, tak jsme se scházeli v restauracích, kam famáci a lidé z FF nechodili, ale byly v centru. Jedním z takových podniků byl Rybářský klub na Kampě, kde jsme byli zašití a jistí, že tam nikoho nepotkáme, jako se nám to bohužel několikrát stalo...
No a když jsem v časopise zahlédla tento recept, všechno se mi vybavilo a řekla jsem si, že to prostě musím vyzkoušet. A polévka je super - i bez fenyklu.

:-KNádherná fotka a nádherný recept+:yes:

Eli,za jistě luxusní polívečku a inspirativní foto máš bod:-K:yes:
:-D:-D:-D:-Ddalší má Colombo za betelné komentík:-D:-D:-D:-Dten mě fákt pobavil:-D:-D:-D:yes:

... "kurňa tedy ti unterwasermani si na Kampě vařijó betelné žvanec";-);-);-)Skoro jak ti naši v Brně na Prýglu;-);-);-)

:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
rybí polévka, aby byla polévka čirá, jak udělat čirou polévku, knedlíčky do rybí polévky, rybí restaurace, cezený bujon, jak udělat rybí polévku, jak uvařit čirou polévku ?, rybí polévka z kapra, rybí jikry recepty, rybí polévka vývar, jak udelat cirou rybi polevku, cezený vývar, rybí restaurace praha, jak udělat rybí polévka, rybí polévka recept, co udelat aby byla cira polevka, rybi polevkaa, udělat rybí polévku, rybí plevka

Suroviny:
ryba bělomasá, cibule, česnek, mrkev, máslo, bobkový list, koření nové koření, pepř, máslo, rohlík, vejce, mléko, kopr čerstvý, ryba, strouhanka, květ muškátový, víno bílé, mrkev, pórek

Přidat fotografie receptu