Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbové závitky z rýžového papíru

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie805 kJ /
192 kcal
Bílkoviny5,98 g
Tuky0,33 g
Vláknina5,37 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,65 g
Sůl8,65 g
Sacharidy24,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby namočíme nejméně na půl hodiny, lépe na hodinu do studené vody. Krok 2: Poté je scedíme, vymačkáme přebytečnou tekutinu a nakrájíme na proužky. Krok 3: V pánvi rozehřejeme trochu arašídového nebo sezamového oleje a osmahneme na něm houby dopoloměkka. Krok 4: Přilijeme bílé víno, necháme ho odpařit a vše pokropíme sójovou omáčkou, cukrem, chilli omáčkou a solí. Krok 5: Přidáme mrkev nakrájenou na slabé nudličky, necháme ji podusit na skus, přisypeme česnek nakrájený na proužky a restujeme doměkka. Krok 6: Průběžně podléváme malým množstvím vývaru nebo vody. Krok 7: Ve chvíli, kdy je vše křupavé, ale nikoli rozvařené, pánev odstavíme, přidáme kolečka pórku, přiklopíme a necháme je zavadnout. Krok 8: Směs necháme vychladnout a dochutíme. Krok 9: Placky z rýžového papíru namáčíme do vlažné vody (asi na dvě vteřiny), na podložce je necháme změknout, aby se daly tvarovat a doprostřed navršíme vrchovatou lžíci houbové směsi. Krok 10: Zabalíme do závitků (nejdřív přehneme boční strany a poté srolujeme), které necháme chvíli zaschnout, nejlépe na olejem potřené podložce. Krok 11: Smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje dozlatova a dáváme pozor, aby se jednotlivé smažící se závitky k sobě nepřibližovaly, protože by se přilepily, poničily obal a obsah by vytekl do oleje. Krok 12: Podáváme s různými omáčkami k namáčení - sójovou, tonkatsu, sladko-ostrou chilli apod.

Zveřejněno 28. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové závitky z rýžového papíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q243

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbové závitky z rýžového papíru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q243

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (27)

:-p mňam ,to je krása:yes::-K

pěkný recept a foto:-K+:yes:

michsamant 29. 1. 2011 12:41
Suhlasim s Nonya. Prazit sa maju tiez po menej kuskoch, pretoze ak sa prazi prilis vela naraz, znizuje to teplotu oleja (aspon tak to hovoril nejaky velmi znamy kuchar na TLC). Myslim, ze rady od Nonya su rozumne a netreba sa im vobec vysmievat, skor si ich zobrat k srdcu.

Pajaska, radsej som ticho. Lebo ked napisem ze prava cina sa skoro neda spravit doma lebo malokdo ma sporak s dvojitym silnym plamenom tzv. "turbo wok" co je schopny dosiahnut tu vysoku teplotu tak ma vykazu z tejto stranky;-)

Nonya,přesně tak.Musí se použít kvalitní olej na smažení.Vysoká teplota je při smažení a také při ,,wookingu":-)) velice důležitá.Jinak je to nasáklé,až hrůza.Olivový olej na smažení stejně nikdy nepoužívám,ať se propaguje co chce. ;-):-)

Ja som len chcel povedat, ze tieto azijske recepty sa tam robia na velmi vysokej teplote oleja( co nie je zvykom v europe - je to skodlive ), plus pouzivaju preto ine oleje ako napriklad arasidovy co ma vysoku teplotu dymivosti, ( napriklad olivovy je uplne nevhodny pre nizku teplotu ).Rozdiel je ze v europe su nasiaknute olejom a v azii su suche a chrumkave.

Dělám je přesně ,jak je na videu(myslím smažení),rozpálit olej a plavou.Jako když se dělají koblihy.Používám ,ale dřevěné tyčky na obracení,na kov se mi závitky lepily.Když se nechají pak na ubrousku či filtračním papíru okapat jsou výborné.Pokud se použije arašídový olej,který snese vysoké teploty,dostanou závitky ještě trošičku příchuť.Mastné nejsou,křupají.;-):-K

tam nejde o ten chleba ale o tych 10 sekund
to je teplota 190 C.:yes:
presne preto si ich neobjednavam v europe lebo su vsade super masne , nic ani trochu podobne originalu v azie kde su chrumkave, nemastne.;-)

http://www.youtube.com/watch?v=MhjeIfMGBCo&feature...

:-O já teda dávám klidně víc jak dvě a rozhodně se to "zle" - špatně nedělá, stačí když dohlédnete na to, aby se rolky po vložení do oleje navzájem nedotýkaly... fotku smažení najednou jsem tedy taky přidala, aby bylo jasně zřetelné že to není žádný problém i když smažím na pánvi staré víc jak 30 let...
papír kupuju běžně v Kauflandu

Simonko, Rebeko, jestli jste to ještě nejedly, tak bych doporučila si nejdřív koupit jednu hotovou rolku, mají je v čínských restauracích pod názvem jarní závitek, a zkusit, jestli vám to bude chutnat. Ale myslím, že bude...:-p, vlastně neznám nikoho, kdo by je neměl rád, včetně dětí...

Houby já můžu v každé podobě:-8,toto je krása;-).ještě jsem nikdy nejedla rýžový papír to by chtělo vyzkoušet;-):yes:+1

Tak kousek chleba??;-);-)...a rozpálit olej :-O:-O:-D:-D Že mě to za těch dvacet let nenapadlo samotnou...;-);-);-):-D:-D:-D

Nic, konec legrácek, rolky byly úplně stejné jako objednané v restauraci (v Asii jsem nebyla a v kině se nenarodila;-), takže jiné srovnání nemám).

Tie rolky vyzeraju masne .Problem je ze treba mat olej aspon na 190 C .Ked nemate teplomer tak treba dat kustik chleba do oleja a ked je zlaty za 10 sekund je spravna teplota. Potom budu zlate a nemastne.Nikdy nedavat vela max. 2 zle sa to robi...:yes:

Seženeš, u Vietnamců úplně běžně, ale i v supermarketech, myslím. Doufám, že si pochutnáte. :-K;-)

Eli,díky:-K:-Kjestli seženu papír,tak to prubnu;-):yes::-K

Tématické fráze:
rýžový papír, rýžový papír recepty, houbové závitky, závitky z rýžového papíru, rýžové pláty, jarní závitky rýžový papír, rýžové pláty recepty, ucho jidášovo recept na použití, náplň do rýžových placek, rýžový olej použití, kde koupit rýžový papír, azijské závitky, závitky v rýžovém papíru, recepty z ryžového papíru, rýžový papír recept, použití rýžového papíru, smažení závitků, rýžové závitky recept, závitky rýžový papír, ryzove platy recept

Suroviny:
papír rýžový, houby lesní, jidášovo ucho, mrkev, pórek, česnek, omáčka sojová, víno bílé suché, cukr hnědý, omáčka chilli, olej arašídový, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu