Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kalamárový salát

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 686 kJ /
881 kcal
Bílkoviny5,30 g
Tuky79,61 g
Vláknina14,32 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy33,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kalamáry si očistíme a nakrájíme na kolečka asi necelý centimetr silná. Toto množství dáme do vroucí vody (5 litrů, 1 a 1/3 lžíce soli) na 40-60 sekund. Nepřikrýváme pokličkou. Krok 2: Po uplynutí této doby slijeme vařící vodu a nalijeme do hrnce vodu studenou, aby kalamáry zchladly. Když jsou zchlazené, osušíme a dáme do mísy. Krok 3: Smícháme citronovou šťávu, ocet, olej, česnek, sůl a pepř, poté přidáme cibuli a necháme 5 minut odpočnout. Krok 4: V míse smícháme kalamáry s olivami, rajčaty, celerem a petrželí. Přelijeme dresinkem, zamícháme a necháme 15 minut stát, aby se nám spojily chutě.

Zveřejněno 29. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kalamárový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nz4D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kalamárový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nz4D

Marie

Tématické fráze:
kalamáry v konzervě, kalamáry v konzervě recepty, recepty z kalamárů, kalamáry uzené, uzené kalamáry, kalamáry v oleji, kalamáry v oleji recepty, uzené kalamary recepty, kalamáry z konzervy recept, uzene kalamary recept, kalamáry recept, saláty, recepty kalamary, konzerva kalamáry v oleji, kalamry v oleji salat, recept uzené kalamáry, recepty z : konzerva - uzené kalamáry, kalamáry v konzervě recept, pomazánky z uzených kalamárů, co jsou uzené kalamáry

Suroviny:
kalamáry, šťáva citronová, ocet vinný červený, olej olivový, česnek, sůl, pepř, cibule červená, olivy černé, rajče, celer řapíkatý, petrželka hladkolistá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu