Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oběd z papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 248 kJ /
4 122 kcal
Bílkoviny227,96 g
Tuky273,34 g
Vláknina30,40 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 3,81 g
Sůl9,00 g
Sacharidy174,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme. Krok 2: Na dno kuchty vložíme na tenké plátky nakrájanú slaninu a na kolieska nakrájanú 1 cibuľu. Krok 3: Na tento základ rozložíme rezne. Krok 4: V malom kastróliku na oleji speníme nakrájanú cibuľu, odstavíme z plameňa a vmiešame asi 1/2-1 lyžicu mletej papriky. Vlejeme na rezne. Krok 5: Na to vložíme olúpané zemiaky nakrájané na štvrťky, osolíme, prilejeme 2 dl vody, hrniec uzavrieme a postavíme na oheň. Krok 6: Od začiatku syčania ventilu varíme 20 minút, potom odstavíme z ohňa a necháme, kým sa veko samo neotvorí. Krok 7: Na taniere (alebo na misu) vyberieme zemiaky, položíme mäso a prelejeme šťavou s cibuľou a slaninkou. Podávame s kyslou uhorkou alebo akýmkoľvek zeleninovým šalátom.

Zveřejněno 23. 5. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oběd z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wGg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oběd z papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wGg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Bylo to vynikající. Té vody bych tam dal max. 1 dl;-);-);-)

mám elektrický papiňak eta 3v1, kde si nastavím dobu vaření a bylo to super.

Jitka: Ďaukujem, som rada, že chutilo :-8:-8:-8

Skvělé! Skvělé Skvělé!:yes::-* Už jsem to dělala, akorát jsem tam ještě přidala sáček jakékoliv zeleniny... a hned toho bylo víc!;-)

jan dolezal 8. 7. 2011 11:08
:-K

recept supr, dala jsem maso na nudličky a taky výborný. Takto se mi do papiňáku vejde určitě :-)

:yes:

Hella, tejaja, dost dobře jsem se pobavila českým a slovenským sviním!:-D:-))Ale recept si ukládám, vypadá skvěle a snad koupím měnší krkovičku od malé svině!:-)):-D:-))

Hi, hi, mám papiňáky dva, oba s priemerom dna asi 25 cm, keď kúpim krkovičku, tak tá 25 cm nemá :-)Ukladám ku kraju dookola, tie 2-3 vyjdú, podľa veľkosti, potom na ne a akoby do medzier:-) Ale je možné, že české svine sú podstatne väčšie ako naše:-);-)

No tejaja, buď u vás na Slovensku prodávají obří papiňáky nebo u nás v Čechách velké maso :-D:-D. Mě vyšel jeden plátek masa přes celé dno, proto jsem se bála jich dát 6 na sebe. Příště to ale zkusím :-)

Hella ďakujem. Neboj sa dať surové mäso, bravčovému mäsu 20 minh v papiňáku stačí. Rozložíš ho po celej ploche, podľa veľkosti ti vojdú tak 3-4 ks na plochu, zvyšné daj "medzi" tie prvé. :-)

Hella ďakujem. Neboj sa dať surové mäso, bravčovému mäsu 20 minh v papiňáku stačí. Rozložíš ho po celej ploche, podľa veľkosti ti vojdú tak 3-4 ks na plochu, zvyšné daj "medzi" tie prvé. :-)

Bylo to dobré a hlavně rychlé. Bála jsem se, že to maso nebude propečené - mám malý papiňák a bylo by to 6 plátků masa na sobě - tak jsem to pro jistotu trochu osmahla na pánvi a pak naskládala. Až to budu dělat s menším množstvím, zkusím syrové. Dávám 1.

Dnes jsem tento recept dělala.Je to dobré,přidala jsem houby mražené a trochu zeleniny mražené.Není potřeba podlévat maso pustí šťávu.Podobné děláme venku na ohni jen se to u nás jmenuje kotlík a Dáváme různou zeleninu(cuketu,papriky,rajčata)ono to udělá takový dobrý sos a vlastně se to tím zahustí.:yes::-)

Je to zajímavé ,zkusím to udělat,pak dám vědět.:-)

vybusna, remosku využívám hlavně v létě když je vedro, nechci ještě k tomu zapínat troubu. Jestli máš nějaký top receptík, tak přidej. Dík :-))

ja kompletky robim v remoske, je to nesmierne fajn vec.

Nikdy mě nenapadlo dělat v tlakáči komplet, teda maso i s přílohou. Byla by to fajn rychlovka. K těmto účelům používám římský hrnec, ale tam to trvá podstatně déle :-)) Příležitostně vyzkouším.

Tématické fráze:
co na oběd, rychlé recepty na oběd, dobrý oběd, recepty na obed, oběd recept, vaření v papiňáku, recept na dobry obed, co uvařit na oběd, recept na oběd, vaření v papiňáku, co dobrého na oběd, dobré recepty na oběd, vepřové v papiňáku, vepřové maso v papiňáku, oběd recepty, recepty na dobrý oběd, dobrý oběd recept, obed z veproveho masa, maso v papiňáku, levny obed

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, slanina, brambory, paprika sušená sladká, sůl, pepř, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu