Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátový koláč

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

www.zarovi.cz

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 45 min dle trouby

105 min (60 min příprava + 45 min tepelná úprava, dle trouby)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 017 kJ /
2 394 kcal
Bílkoviny102,22 g
Tuky157,74 g
Vláknina14,95 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 1,62 g
Sůl4,27 g
Sacharidy133,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenát spaříme nebo rozmrazíme dle toho, v jakém stavu ho máme. Přidáme ricottu, rukolu, 2 vejce, strouhanku a promícháme. Ochutíme parmezánem, solí, pepřem a popřípadě i muškátovým oříškem. Krok 2: Polovinu těsta rozválíme a vyložíme jím dno formy (ideálně kulatá koláčová forma o průměru 20 cm). Na těsto dáme špenátovou směs a vyklepneme 2 vejce. Celé zakryjeme vyválenou druhou polovinou těsta. Krok 3: Víko těsta na několika místech propíchneme a celé vložíme do trouby a pečeme 45 min při 180°C v klasické troubě nebo při 160°C v horkovzdušné troubě.

Zveřejněno 26. 5. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kpK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rukola recepty, francouzský koláč se špenátem, sýrový koláč se špenátem, kolac se spenatem a ricottou, špenátová tortila, koláč se špenátem, ricotta recepty, ricotta recept, koláč s ricottou a špenátem, kulatá horkovzdušná trouba, rukola recept, spenatove recepty, horkovzdušná trouba kulatá, recept tortila se špenátem, koláč s ricotou a špenátem, horkovzdušná trouba kulatá recepty, tortila recept na těsto, tortila se špenátem recept, francouzký koláč se špenátem, recepty do horkovzdušné trouby

Suroviny:
rukola, špenát, parmazán, sýr ricotta, strouhanka, těsto listové, vejce, ořech muškátový, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu