Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 351 kJ / 1 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,26 g |
Tuky | 30,24 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 580 mg |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 124,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky šleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme sníh z bílků. Do dortové formy dáme papír na pečení, rozetřeme těsto, vložíme do vyhřáté trouby, zvolna upečeme a necháme vychladnout.
Krok 2: Želatinu vsypeme do mléka, rozšleháme a necháme nabobtnat. Pak mléko opatrně a pozvolna zahříváme, stále mícháme až do rozpuštění želatiny a odstavíme, necháme za občasného promíchání prochladnout. Teplota při rozpouštění nesmí přesáhnout 60°C. Můžeme taky zahřívat ve vodní lázni.
Krok 3: Tvaroh si vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem, přidáme mléko s rozpuštěnou želatinou a nakonec zlehka vmícháme ušlehanou Ramu.
Krok 4: Jak směs začíná tuhnout, tak do ní přidáme nakrájené jahody nebo jiné ovoce, rozetřeme na korpus a dáme do chladničky ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Můžeme použít i kompotované ovoce.
Krok 5: Do tvarohové hmoty můžeme přidat nějaké aroma, trochu rumu, skořicový cukr apod.
Zveřejněno 7. 6. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník s tvarohovou pěnou a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gwD
Moje poznámka
Moučník s tvarohovou pěnou a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gwD
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 11 minutami
Plněné ořechy
Handour před 22 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 47 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 55 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
moučník s tvarohem a ovocem,
moučníky s tvarohem a ovocem,
tvarohové řezy s ovocem,
moučník s tvarohem,
tvaroh s želatinou,
ovocný moučník se želatinou,
tvaroh se želatinou,
moučníky s tvarohem,
tvarohový moučník se želatinou,
moučník s želatinou,
ovocné moučníky,
tvarohové řezy s želatinou,
tvarohová želatina,
moucnik,
moučníky z tvarohu,
jahodové řezy s tvarohem,
řezy s ovocem a želatinou,
moučníky s želatinou,
tvarohové řezy se želatinou,
moučníky se želatinou
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
tvaroh,
mléko,
želatina prášková,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
rama máslová,
jahody
Komentáře (15)