Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s jahodovým pyré

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanulka21

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 748 kJ /
4 003 kcal
Bílkoviny101,83 g
Tuky224,87 g
Vláknina20,59 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 886 mg
Sůl2,07 g
Sacharidy382,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Upečeme jakoukoliv placku třenou, piškotovou, jakou kdo má radši. Krok 2: Potřeme jahodovou marmeládou, potřeme krémem světlým, jaký kdo je zvyklý dělat. Krok 3: Pak rozmixujeme 1/2 kg jahod čerstvých, mrazených nebo 2 sklenky kompotu, z kompotovaných slijeme nálev a použijeme na rozpuštění želatiny + 2 citrony, nemáte-li tak citronku asi 4 lžíce. Krok 4: 2 balíčky želatiny rozpustíme v 1/2 l vody nebo nálevu z kompotu, přidáme rozmixované jahody, necháme vychladnout. Krok 5: 1/2 l šlehačky ušleháme, přidáme 2 lžíce moučkového cukru a zamícháme. Krok 6: Do směsi jahod a želatiny, nalejeme na placku. Krok 7: Pak použijeme 2 malé balíčky želatiny červené, rozpustíme podle návodu a polijeme znou placku. Krok 8: Kdo kupuje Gallaretku, tak použije poprvé 2 balíčky a podruhé 1 balíček.

Zveřejněno 14. 6. 2008

Poznámka autorky Hanulka21

Výborná lehká buchta, použít hodně vysoký pekáč.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s jahodovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rLW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s jahodovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rLW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Tak jsem upekla piskot,rozetrela van.krem,a dala se na krem z vyslehane slehacky ,jahod a zele...ale co to kdyz jsem dala dohromady slehacku a jahody tak to je strasne ridke,do jahod jsem dala 2x cervene zele.ted to je v lednici,a cekam jestli to ztuhne at to muzu polit jeste dalsim zele...ma to byt tak ridke?:-(

je to jedno, jen takové množství aby to stuhlo, dávám to co mám doma...a je to výborné..

Do te náplně 2 se používá čirá želatina a nebo i želé? Mám ráda tento druh koláčů a tenhle vypadá skvěle:-p

vypadá to úžasně,ale taky náročněji na čas....dávám bodík,krása:-p

Vypadá to dobře a hlavně lákavě:yes::yes:

:yes::yes::yes:

To vypadá úžasně :yes:

Tématické fráze:
buchta s jahodovým krémem, lehka buchta, buchta s jahodovym pudinkem, jahodový moučník, jahodová buchta s želatinou, lehké buchty, jahodove buchty, lehka jahodova buchta, jahodová placka, třená placka, buchty z jahod, jahodová buchta, jahodový moučník se želatinou, řezy s jahodovým želé, jahodová buchta se zelatinou, buchta z rozmixovaných jahod, buchta z jahod, piškotová buchta s jahodovým krémem, řez s jahodovym kremem, placka s pudinkem

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, mléko, cukr moučkový, pudink, jahody, voda, želatina, citron, šlehačka, cukr moučkový, želatina červená

Přidat fotografie receptu