Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráky s kuřecím masem a paprikou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 984 kJ /
1 430 kcal
Bílkoviny36,28 g
Tuky52,62 g
Vláknina33,39 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy188,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bramboráky: brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle nebo v robotu. Vodu slijeme a brambory přelijeme horkým mlékem, aby neztmavly. Krok 2: Vmícháme majoránku, kmín, prolisovaný česnek, sůl, cibuli na kostičky, žloutky a zahustíme hladkou moukou - mícháme. Krok 3: Na závěr přidáme sníh z bílků a vše pomalu zamícháme( se sněhem je to křupavější a chutnější - to mi poradila tchýně). Krok 4: Smažíme na pánvi. Krok 5: Směs k bramborákům: kuřecí nebo vepřové nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme 3 lžíce oleje, kari, sůl, paprika a oregáno. Zamícháme a uložíme do chladu. Krok 6: Cibulky nakrájíme na kolečka, papriky na kostičky. Krok 7: Maso vyklopíme do rozpáleného oleje a smažíme doměkka. Osolíme a přidáme cibulky a papriky a dusíme, do změknutí zeleniny, přidáme trochu sójové omáčky, aby to mělo tmavší barvu a dobrou chuť. Přidáme trochu vody a zahustíme solamylem. Podáváme k bramborákům.

Zveřejněno 29. 1. 2011

Poznámka autorky marunda

Je to moc dobré.

Tuto směs na bramboráky lze podávat i k rýži

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky s kuřecím masem a paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xlMn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráky s kuřecím masem a paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xlMn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Simona Skolakova: to jsem ráda, že chutnalo:-)

Dnes jsem si vybrala tento recept,ale kvůli té směsi,dělala jsem na pánvi Wok,přidala jsem ještě řapíkatý celer a trošku mražených hub,byla s rýží,moc jsme si pochutnali.<3<3díky:yes:

Kwacenka: :-D

marunda: To jo stejne jak v tom slunce seno "Každej den králika ani Pinďa to už nežere" :-))

no, to věřím. Ale časem by Ti to taky už lezlo krkem:-))

marunda:ja bych to mohla pořád jen přítel by mě hnal, když by měl každy den na stole to samé :-)):-8

Kwacenka: díky za vyzkoušení. Mně hodně povařená nevadí. Ale čím mín, tím má víc vitamínů, se říká. Tý jo, dala bych si. Už jsem dlouho nedělala:-/

-Kwacenka- 16. 5. 2012 19:40
výborné taky jsem dělala jen jsem přidala rajče a zeleninu jsem nedusila až do měkka. Lepší je, když je zelenina osmažená než rozblemcana:-)) škoda zeleniny..ale jinak vynikající:yes:

Jani, nápodobně :-p

marunda: ty brďo, no joo, vidíš? Ale objevil se v komentářích..tak víš, jak to je.;-) Máš pravdu, večer mám nejvíc času a pak tady slintám, jak bernardýn:-//:-D

Jani, recept byl vložen v lednu v půl pátý večer. Tak mi hamba není. To Ty koukáš ve špatnou hodinu na jídlo. Ale nic si z toho nedělej, taky to tak mám. Večer je více času, tak se chodím najíst sem.

Óóó, takhle navečer si toho všimnu..:-(( Není vám fakt hanba, baby a chlapi jedni...:-D:-D:yes::yes:

tak to mám radost. Nám to také moc chutná :-p

Výborné :) Malinko jsem si to upravila, rodinka si pochutnala..

a hlavně je to vynikající

Vypadá to moc krásně :yes: určitě brzy vyzkouším :-p

+++: jojo je to moc dobré

sbihají se mě sliny jen,co to čtu :-p :X

mariana: to znám, já se taky nejvíc chodím večer a příjde mi, že tloustnu jen tím čtením a koukáním na ty fotky.:-)

No to jsem měla kam vlézt tak pozdě večer...snad si ten bramborák s tu směsí půjdu udělat:-pSuper

chocolate 29. 1. 2011 17:06
Se strouhankou jsou hodně křupavé-jihočeské vošouchy, ale přiznávám, že běžně dávám mouku, kterou mám právě doma-tj. hladkou, polohrubou i hrubou.Kupodivu to není nijak poznat.
Jinak:yes: za super recept Peťko.

já taky strouhanku..jsou krásně křupavé;-):yes:

chocolate: polohrubou jsem ještě nezkoušela a strouhanka mě také napadla, ale nedokážu si to představit, také jednou zkusím

spagetka: také jsem uložila a zkusím. Díky moc

chocolate 29. 1. 2011 16:53
Já dávám polohrubou mouku nebo strouhanku.

Maru u nás se dělaj bramboráky takhle - http://www.toprecepty.cz/recept/6096-krkonossky-se...,
ale ten sníh prubnu ;-)

spagetka: s hladkou moukou nejsou mazlavé, něčím to musím zahustit. Čím je zahušťuješ Ty? Myslím, že s tím sněhem nic nezkazíš, někdo to třeba ani moc nepozná. Ale já to tak dělám, a chutná mi to

Ta hladká mouka - nejsou ty bramboráky mazlavé? Jinak mě zaujal ten sníh - to vyzkouším (i když co se týče bramboráků + jakákoli inovace proti rodinnému receptu - musím velmi opatrně a nejdřív úplně sama a pro sebe, v tomhle mám rodinu zmlsanou a děsně konzervativní :-D:-D:-D)

zajímavé a hlavně moc dobré.

to může být zajímavé :yes:

Tématické fráze:
jak se dělaj bramboraky, omáčka na bramboráky, omáčka k bramborákum, bramboraky s kurecim masem, vošouchy s kuřecím masem, bramborák s kuřecím masem, omacka k bramboraku, bramboracky s kuřecím masem, omáčka na bramborák, bramboráky s hladkou moukou, bramborák s masem, bramboraky s kurecim masem a omackou, bramborák s kuřecí masem a uzeným masem, jihočeský bramborák, bramboračky s kuřecím masem a paprikami, bramboráky s omáčkou, vošouchy s masem, bramboráky recept, bramboraky s masem, kuřecí paprikáš

Suroviny:
brambory, sůl, česnek, majoránka, kmín mletý, žloutek, cibule, mléko, mouka hladká, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá oranžová, olej, sůl, paprika sušená sladká, koření kari, koření oregáno, omáčka sojová, solamyl

Přidat fotografie receptu