Semifreda II.
Za pomoci různých formiček si můžeme připravit krásné malé dortíčky. Vespod leží piškotové těsto a na něj vrstvíme podle chuti krém. V tomto receptu použijeme zrovna jahodovou a banánovou příchuť. Dozdobit je pak můžeme šlehačkou, ovocem a čokoládou.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 20 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 010 kJ / 6 456 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,93 g |
Tuky | 521,06 g |
Vláknina | 9,20 g |
Cholesterol | 2,80 g |
Sodík | 978 mg |
Sůl | 2,51 g |
Sacharidy | 339,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté hmoty, přidáme olej a nakonec opatrně vmícháme prosátou mouku s kakaem. Upečeme na hlubokém plechu vyloženém papírem na pečení (cca 180 °C/12-15 minut, kontrolujeme špejlí).
Krok 2: Necháme vychladnout a pomocí vykrajovátka z korpusu vykrojíme asi 20 kusů semifred. Vykrojené tvary vložíme do forem na semifreda a pomocí zdobícího pytlíku naplníme formy až po okraj krémem. Stěrkou krém zarovnáme.
Krok 3: Jahodový krém: Jahodový ztužovač smícháme s vodou a dobře rozmícháme. Šlehačku vyšleháme do tuha a pomalu přiléváme rozmíchaný ztužovač šlehačem na nejnižší výkon.
Krok 4: Banánový krém: Banánový zeesan dobře rozmícháme se 125 ml vody. Šlehačku ušleháme do konzistence jogurtu (ne úplně do tuha), přidáme zeesan a společně došleháme do tuha.
Krok 5: Necháme v lednici ztuhnout, opatrně formu nadzvedneme a na tácu zůstanou hotová semifreda.
Krok 6: Nakonec je nazdobíme šlehačkou, ovocem, čokoládou podle své fantazie.
Zveřejněno 30. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semifreda II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWME
Moje poznámka
Semifreda II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWME
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 7 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 2 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 3 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 4 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 5 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 5 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 5 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 7 hodinami
Tématické fráze:
semifreda fotogalerie,
semifreda,
semifreda recept,
formy na semifreda,
krémy na semifreda,
krém na semifreda,
moučníky,
vykrajovátka na semifreda,
bananovy zeesan,
semifreda recepty,
recept na semifreda,
krém do semifreda,
recepty na semifreda,
forma na semifreda,
skupinove formy na semifreda,
semifreda formy,
semifreda postup,
jahodový zeesan,
korpus na semifreda,
fialapraha.cz
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
olej,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
voda,
šlehačka,
voda,
šlehačka,
ovoce,
čokoláda
Komentáře (11)