Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený vepřový hřebínek s fenyklem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 571 kJ /
2 526 kcal
Bílkoviny217,18 g
Tuky140,85 g
Vláknina9,02 g
Cholesterol 545 mg
Sodík 1,51 g
Sůl3,63 g
Sacharidy63,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Takto pripravene bravcove maso z kare s ocistenou jednou kostou a druhou vybratou sa vola v anglictine ( rack of pork with frenching ) slovenske slovo myslim je bravcovy hrebienok. Maso poriadne potrieme olivovym olejom -povtlacame do nho podrveny cesnak . V maziari si pripravime podrvenu na hrubo, cerstvu zmes korenin z cierneho , secuanske a noveho korenia.Aj tuto zmes povtlacame do masa. Krok 2: Do rozohriatej rury sme dali maso , na maly pekac do ktoreho sme dali vino, paradajkovu trochu petrzlenu a cesnaku najprv sme ho piekli zakrite foliou cca 25 - 30 minut na 1/2 kila masa naozaj zalezi od masa, a ten kdo ma teplomer to velmi pomoze plus zalezi od kazdeho ako chce mat maso.Pravidelne sme ho podlievali stavou a poslednych 15 minut sme prepli na grill na zapekanie aby sme dostali zlatisty povrch ( konce kosti sme mali zakrite foliou). Krok 3: Maso sme vybrali a nechali odstat cca 10 minut. Medzitym sme sme stavu dali na sporak a zredukovali na 1/2 ( kdo chce moze zahustit mukou ) a este aj zcedit aby to bolo elegantne. Servirovali sme s feniklom a zemiakmi. Krok 4: Fenikel nakrajame po vyske na cca 5 mm platky.My sme ho dali na rozohriaty olivovy olej s na drobno nakrajanym cesnakom podusit do polomakka cca 5 minut, ale da sa dat len to vriacej vody predvarit podobne ako karfiol. Zemiaky sme ocistili nakrajali na cca 5 mm platky a dali pradvarit skoro do makka do osolenej vody. Do vymastenej zapekacej misky sme poukladali na dno zemiaky troska pokorenili posypali trochou petrzlenovej vnate. Poukladali na ne predvareny fenikel posolili, pokorenili, zaliali zmesou smotany a posypali nastruhanym parmezanom a zvyskom petrzlenovej vnate .Na koniec este trocha popolievali olivovym olejom. Krok 5: Dali piect do rozohriatej rury cca 30 minut dokial nebolo vsetko pekne zlatozlte. Servirujeme bud ako lahku vegetariansku veceru alebo prilohu k masu co bol nas pripad.

Zveřejněno 30. 1. 2011

Poznámka autora Nonya

Dufam ze som to dobre prelozll v anglictine je to "rack of pork". Takze pecene bravcove s korenim vo vinovo paradajovej omacke s pecenym feniklom a zemiakmi.Kedysi sa pri servirovani davali na konce kosti take male papierove maslicky lebo tento kus maska vyzera naozaj vyborne a este lepsie chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený vepřový hřebínek s fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vj1g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený vepřový hřebínek s fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vj1g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

No tohle je chuťovčička.Nádherná úprava a určo chutná.:-p:-p:yes:

Za 4:yes: Já masožravec bych nemohla odolat. To je nádhera:-p

Stejně tak jako Bibinka, i já bych obírala jedna báseň:yes:

Nonyo, taková dobrota by se teda obírala mňamózně:-p a recept se mi líbí a fotka též. Dávám 2. bod:yes:

Nádhera;-);-);-)

Tématické fráze:
pečené maso s fenyklem, vepřové maso s fenyklem, vepřové hřebínky, maso s fenyklem, uprava feniklu, pečený fenykl, hřebínek z vepřového masa, veprove na feniklu, hřebínky z vepřového masa, recept s fenyklem, recepty s fenyklem, maso na feniklu, vepřový hřebínek steak recepty, vepřový hřebínek na grilu, vepřový bůček s fenyklem na víně, veoprova pecene s hrebinkem, hovězí s kostí hřebínek, vepřévé hřebínky, recepty maso hřebínek, recepty z vepřového masa vepřové hřebínky

Suroviny:
hřebínek vepřový, koření na pečené maso, česnek, olej olivový, šťáva rajčatová, víno červené, pepř, petrželka, fenykl, brambory, česnek, petrželka, smetana zakysaná, smetana sladká, parmazán, olej olivový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu