Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninovo-ovesná polévka s mungem

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 litry

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 434 kJ /
343 kcal
Bílkoviny14,76 g
Tuky2,42 g
Vláknina31,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,67 g
Sůl8,89 g
Sacharidy53,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli si nakrájíme nadrobno, mrkev, celer, petržel mastrouháme na hrubo, česnek nakrájíme na plátky, pórek na půlměsíčky a květák na menší kousky. Krok 2: Na oleji si osmažíme cibuli dosklovita, na ní dáme ovesné vločky, které opražíme, přidáme veškerou připravenou zeleninu a mungo, pak zalijeme vývarem s masoxem a dodáme Vegetu, pepř. Krok 3: Vaříme až je všechno měkké, ještě dosolíme a dáme petrželku.

Zveřejněno 31. 1. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Je to jedna z polévek, která nám moc chutná a přidáním munga dostala ještě lepší chuť. Když není mungo, mohou se dát menší fazole, nebo hrášek, nebo čočku a nebo taky nic i tak je skvělá, hustá a zdravá!.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninovo-ovesná polévka s mungem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/39Nn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninovo-ovesná polévka s mungem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/39Nn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Bibi určitě to bude dobrota...já kupuji mungo už naklíčené a přidávám do salátů, nebo pod maso ;-)+1

Mungo fazole (někde označována jako zelená soja) pochází z Indie. Vzhledově i chutí připomíná zelený hrášek. Obsahuje vysoký podíl proteinů a vitamínů, železa, vápníku, hořčíku, kyseliny listové, vlákniny a vitamínů skupiny B. (zdroj wikipedie, upraveno)

Pozor, fazole se neklíčí, syrové jsou nejedlé/jedovaté, naštěstí mungo není fazole. Naklíčená semena obsahují mnohem více vitamínů a minerálů, čím déle je však tepelně upravujete, tím rychleji je zase ztrácejí :-).

Jani a Elí, mungo jsem vám nafotila a je to dá se říci luštěnina, která má chuť jako oříšky a je zdravá, zejméma její klíčky, když se nechá 2-3 dny namočená ve vodě.

Jani, také o tom moc nevím, ale něco jsem našla...http://eshop.provita.cz/fazole-mungo-500g-provita/...

Ježkovy oči, Bibi, co je to zase "mungo"?:-O

Tématické fráze:
fazole mungo recepty, polévka z mungo fazolí, mungo polévka, fazole mungo, fazole mungo polévka, jsou naklíčené fazole jedovaté, polévka z naklíčených mungo, polévka z fazolí mungo, polévka fazole mungo, recepty s mungem, polévka s mungo naklíčených fazolí, fazole jsou jedovaté, mungo recept polévka, mungo polevka recept, ovesná polévka se zeleninou, zelena soja mungo recept, polevka z klicku fazoli mungo, priprava munga, žluté mungo, polévka s mungem

Suroviny:
cibule, česnek, mrkev, celer, petržel, květák, pórek, fazole mungo, vločky ovesné, masox, vegeta, pepř, olej, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu