Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová polévka s nakládanými okurkami

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 639 kJ /
392 kcal
Bílkoviny14,44 g
Tuky17,12 g
Vláknina5,50 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 125 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy42,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme a se lžící kmínu je uvaříme ve vývaru. Scedíme je, ale vývar nevyléváme. Z poloviny brambor, másla a mléka ušleháme jemnou bramborovou kaši, kterou naředíme zbylým vývarem. Krok 2: Do polévky vrátíme brambory, přidáme kolečka okurek, chvilku povaříme a odstavíme. Vmícháme rozšlehané vajíčko, zakysanou smetanu a dochutíme solí.

Zveřejněno 3. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka s nakládanými okurkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkGz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka s nakládanými okurkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkGz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Uvařil jsem, je velmi dobrá. Budu ji vařívat častěji.

:yes:<3:-K

Barbuso, díky za důvěru, jsem potěšená, že chutnalo...:-)

včera jsem zkoušela tvůj recept je to nezvyklé ale moc dobré jen se po ní zaprášilo:yes::-p

Elizo, jak rassolniků, tak soljanek je spousta druhů.Masové, rybí,
(máte pravdu),houbové,ze svíčkové,ledvinek atd. Je to otázka
oblastí. Ale většinou jsou výborné.:-)

To jsem, Honzo nevěděla, myslela jsem, že rassolnik je stejné co soljanka, tedy z rybího masa...:-8 Stále se učíme...:yes::-)
Děkuji za bodíky a zkuste!!;-)

Eliz polévka vypadá skvěle :-p a já si ji ukládám:yes:

Zajímavá polívčička :-p:yes:

Elizo,to je ruský Rassolnik- vynikající polévka.:yes::yes:

opravdu nezvyklá kombinace;-),ale může chutnat dobře:yes:+1

No to je teda mazec:-O:-O:-O.....7:yes:

Děkuju za zájem a vyzkoušejte, nebudete litovat, mně chutná hrozně moc, musím se ovládat, aby zbylo na ostatní..:-8
On to v podstatě není můj nápad, vystřihla jsem si to z jakéhosi časopisu, ale tam se nezahušťovalo pomocí brambor, ale záklechtkou (mouka, voda). S bramborovým pyré mi to přišlo takové elegantnější a nemusí se tak dlouho vařit, takže brambory jsou akorát tak, jak je člověk chce.

Také mě napadlo, že člověk kolikrát neví, co se zbylou bramborovou kaší, ohřívaná není už tak dobrá. Tahle polévka by mohla být chutným řešením...

Znojemská bramborová polévka :-O:yes:. Nejvíc se mi líbí nápad zahustit polévku kaší :yes::-K.

Netradiční kombinace i postup - ale je to Eliza, ...."takže nám z teho v Brně padajó brady";-);-);-)

Teda, hodně nezvyklé, ale mám ráda nakyslé polévky:-p:yes:

Tématické fráze:
rassolnik, bramborová polévka, polévka rassolnik, rossolnik, polevka z sterilizovanych okurek, bramborová kaše s okurkou, houbová omáčka s nakládanými houbami, dia polévka recept, rassolnik polévka recept, polevka z nakladanych okurek, houbová soljanka, rossolnik recept, polévka s nakládanými houbami, recepty soljanka, rossolnik, polevka rossolnik, polévka na zácpu, bramborová polévka s okurkem, bramborová polévka s okurkou, kulajda s nakládanými houbami, polévka ze sterilovaných okurek

Suroviny:
brambory, okurky sterilované, mléko, máslo, vejce, kmín celý, vývar, smetana zakysaná, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu