Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová buchta

Pokud připravíte k odpolední kávě tuto lehkou piškotovou buchtu provoněnou skořicí neuděláte krok vedle. Jablka a jahody uvnitř buchty vytvoří příjemně sladkou chuť, která vám zůstane v ústech ještě dlouho po snědení.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pelda

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 974 kJ /
2 384 kcal
Bílkoviny59,92 g
Tuky33,68 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 473 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy452,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme společně s jahodami na plátky. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s horkou vodou a cukrem. Krok 3: Do žloutků opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Nakonec přidáme prosátou mouku, smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme těsto. Krok 4: Do plechu nalijeme dvě třetiny těsta. Na něj namažeme marmeládu, přidáme jablka a jahody, posypeme skořicí a zalijeme zbytkem těsta. Krok 5: Vrch těsta pocukrujeme a posypeme znovu skořicí, pečeme při 200°C dorůžova. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá.

TIP: Jak vyšlehat piškotové těsto

Zveřejněno 1. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jX4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jX4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Jdu na to,minule perník a teď se snad podaří i toto.
:-D

výborná:yes:

Iva: no, jdu to taky zkusit, namazat marmeládu na tekuté těsto:-//

:yes:

no mě by zajímalo, jak na tekuté těsto namažu marmeládu, ale protože to všichni mají super a ok a kdovíco ještě, jsem asi jediný nezkušený pako ( pro tř;-)i děti a manžela vařím pouhých 27 let) :-)
a půjdu upéct něco, co mi hlava pobere....papapapááááááááááááá

Tak to du vyzkoušet :-))

A jde se na to .. :-p

Nikol :-) 6. 9. 2011 18:57
Výborná, mockrát děkuji :-):-)

dneska du vařit :D jsem zvědavá jestli to bude dobré :-)

super buchétka, vynikající...zkuste..jo a návrh, dala jsem i do ní domací broskvový dzem a nastrouhala jablíčka,posypala skořicí a taky výborné:yes::-))

mnam:yes:

To vypadá dost dobře to musím vyzkoušet.

je to opravdu dobre a lahodne vyskousej te to nebude vas jazycek litovat:yes:

Tématické fráze:
piškotová buchta s jablky, piškotová buchta s ovocem, piškotové těsto na plech s broskvemi, recept na piskotovou buchtu, buchta s jahodama, buchta z piškotového těsta, piškotové těsto, levné piškotové těsto, piškotové těsto na plech s jahodami, buchta s jahodami, recept piškot na plech, piškotové těsto na plech s ovocem, piškotové těsto recept, piškotové těsto na plech, piškot recept, piškotová bublanina s jahodami, piskotove testo s ovocem, piškot s meruňkami a pudinkem, levný piškot, buchty z piškotového těsta

Suroviny:
vejce, cukr, mouka polohrubá, voda, prášek do pečiva, jablko, skořice, jahody, marmeláda, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu