Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínská klasika sladkokyselá ryba

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 821 kJ /
1 630 kcal
Bílkoviny116,66 g
Tuky52,41 g
Vláknina21,73 g
Cholesterol 559 mg
Sodík 3,42 g
Sůl8,21 g
Sacharidy157,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybacie file pokrajame na kocky a dame do misky a posypeme cinskou mletou zmesou 5 koreni (to je skorica, klincek, koriander, cierne korenie a nove korenie). Pridame lahku sosjovu omacku premiesame a nechame marinovat cca 30 minut. Krok 2: Marinovane kusky ryby obalime v dvoj obale, maizena a vajicko a dame vyprazat do zlatista do rastlinneho oleja. Hotove odlozime na papierovu servitku. Krok 3: V miske si pripravime omacku kde poriadne zmiesame maizenu, vodu, stavu z ananasoveho kompotu (ked mame stavu z cerstveho ananasu pridame viac cukru - 2 lyzice), kecup, ryzovy ocot, (slovensky je moc ostry, jemnejsi biely alebo vinny ako nahradu), ryzove vino (alebo sherry desertne vino polosladke). Odlozime na stranu. Krok 4: Do zohriateho oleja vo woku dame nakrajanu cibulu zazvor na drobno nakrajany a pretlaceny cesnak. Oprazime kratko cca 1 minutu. Pridame na drobno nakrajanu papriku (masitu) a jarnu cibulku. Tradicne po cinsky sa to opraza len tak 2-3 minuty ze paprika je stale polochrumkava. Na konie pridame prehriat omyte fazulove klicky (nemusia byt). Krok 5: Pridal som do zeleniny pripravenu omacku a poriadne premiesal a nechal prevarit. Ochutil podla potreby a primiesal vyprazane rybacie kusky a hned serviroval s ryzou.

Zveřejněno 6. 2. 2011

Poznámka autora Nonya

Tento recept sa snazi byt blizky originalu z juznej ciny aj ked pouziva lacny rybaci fillet marinovany v sojovej omacke a ryzovom vine a anansovy kompot namiesto cerstveho.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínská klasika sladkokyselá ryba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7AEB

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínská klasika sladkokyselá ryba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7AEB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Nonya se rád nechá přemlouvat......a je asi trošičku vztahovačný...:-SJá jsem si to náhodou uložila, protože se mi receptík moc líbí a už si utírám pěnu od pusy...:-)):-))+1:yes:

Tak všechno bych měla...až na to "ryzove vino shaoxing alebo polosladke desertne", ale recept je jeden z těch výjimečných, které lákají k vyzkoušení a nepřímo slibují úžasnou chuťovou harmonii. ;-):-p Ukládám a protože je poslední dobou asijská kuchyně konvenující našim chutím, ráda zkusím...:yes:

Take jsem z tech, kterym by bylo lito, kdybychom prisli o vyborne recepty bez zbytecne chemie. Nepreferuji vareni "vysypu sacek"....;-). Jsem silna alergicka, takze si musim davat pozor, co jim a tvoje recepty jsou uzasne a krasne popsane :yes::yes::yes:. Hodne komentaru zde bylo o nedostupnosti surovin, ale myslim si, ze kdyz se chce, tak to jde. Konkretne u tohoto receptu nevidim nic, co by bylo obtizne sehnat.:-) Nonya, koukni, kolik bodu dostala "Sladko-kysela ryba po asijsku";-)

Kolego Nonya já se Ti divím,přeci to tě nemůže rozhodit:-8;-)Tvoje recepty mají své příznivce a jistě se najdou i další koho recept zaujme.;-):-KTak proč hned tak rázně,že už nedáš recept:-(je to Tvoje rozhodnutí,ale je to škoda to mi věř.;-):-8:-K

My, příznivci netradičních receptů, jsme tu možná v menšině, ale bylo by nám moc líto, kdyby se tu takové recepty přestaly objevovat :-(

chocolate 8. 2. 2011 13:41
Nonya, neblázni:-!Moc se mi tvé recepty líbí a myslím si, že nejen mně by tu chyběly:-K.

Moji mily Top kolegovia toto je posledny jednoduchy "exoticky recept" , dostal menej bodov ako ked sa vysype sacek ...
ako som pisal inde je to zvlastne ked perfektne vepro knedlo zelo dostalo 1 bod a recept : vysypem sacek vepro knedlo zelo dostal 10 bodov.:yes::yes:
PS:
toto nie je urazena jesitnost jednoducho konstatovanie ze exoticke varenie nie je vhodne pre tuto stranku:-!

:-K:yes:;-)

chocolate 7. 2. 2011 12:28
Nádhera Nonya:yes:, oceňuji, že používáš ingredience dostupné v našich obchodech.Omáčku určitě vyzkouším s kuřecím.

:-O:-)):-p:-p:yes::yes::yes:

Toto je asi jeden z prvych receptov( este Kung Pao s arasidami ) kde som sa som sa stretol s Cinskou kuchynou aj ked suroviny neboli, znamejsia je sladkokysla verzia s kuracim :yes:

:-O:yes::yes::yes::yes::yes:

to vypadá pěkně:-p:yes:

Tématické fráze:
čínská ryba, sladkokyselá čína, sladkokyselá ryba, cinska ryba recept, sadkokyselá ryba, ryba po cinsku, ryba na sladkokyselo, sadkokyselá ryba, recept na vepřo knedlo zelo sladkokysele., ryba čína, čína z ryby, shaosing čínské víno, sladkokysela omacka, ryba čínská, rybí čína, čínska sladkokysela marinada, cinska kuchyne ryby, ryba jako čína, činske ryby, čínská ryby omacka

Suroviny:
filet z ryb, omáčka sojová, víno rýžové, koření 5 směsí, škrob kukuřičný, vejce, olej, šťáva ananasová, voda, ocet rýžový, omáčka sojová, kečup sladký, víno rýžové, cukr moučkový, zázvor, cibule, cibulka jarní, paprika čerstvá červená, ananas, klíčky, česnek, sůl, pepř, olej rostlinný

Přidat fotografie receptu