Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulačka s kuřecím masem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mirule Mirule

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 776 kJ /
663 kcal
Bílkoviny47,52 g
Tuky19,23 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 147 mg
Sodík 137 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy45,61 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na másle (oleji) necháme zesklovatět cibuli, poté přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, tymián a chvilku restujeme, podlijeme vodou (hovězím vývarem), osolíme a vaříme asi 15 minut. Krok 2: Pak přilijeme víno a necháme 10-15 minut provařit, dochutíme solí a cukrem dle chuti. Nalijeme na talíř, vložíme zapečené toasty a podáváme. Krok 3: Než se polévka uvaří, připravíme si toasty. Já je opékám v topinkovači, posypu nastrouhaným sýrem a dám zapéct do mikrovlnky.

Zveřejněno 10. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulačka s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEAR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulačka s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEAR

Marie

Komentáře (7)

Mám dojem, že Jana(neregistrovaný) jen konstatovala, co do polévky patří, nemám pocit, že vyskočila jako čertík....

chocolate 10. 2. 2011 14:48
Děvčata, obecně se sice většinou dává bílé víno, ale není to podmínka.Vařila jsem podle Gurmánu recept s červeným vínem a také to bylo dobré.
Tymián já moc nemusím, ale i tak je polévka:yes:Asi to není moc francouzské, ale my doma sýrovou bagetku přikusujeme, zapečená pod grilem na polévce nám moc nejede.

S bílým vínem je to francouzská cibulačka,dělávám a je opravdu dobrá:-pTady s přidáním ještě kuřecího masa musí být vývarek opravdu chutný:-pUkládám a +4 bodík posílám:yes::yes:

Jana (neregistrovaný/á) docela často vidím tvé komentáře..nic proti nim, ale vždycky vyskočíš, jako čertík, jakoby se s tebou někdo hádal!!:-O Já neříkám, že nepatří, neříkám, že patří;-). Já to skrátka nevím. Píšu přece, že to vypadá zajímavě.;-)

:-p:-p:yes:+3

hmm ale cibule tymián a víno do cibulačky patří...:-!

Hmm, tak tu chuť si neumím vůbec představit. Cibule, tymián, víno, ale každopádně zajímavá polévka!;-)

Tématické fráze:
certici z kuřecího masa, kuřecí čertíci, tousty s kuřecím masem, zapečené toasty s kuřecím masem, cibulačka s masem a vejcem, francouzká polevka se sýrem a kuřecím masem, cibulaka s kurecim masem, cibulačka recept, krkonošske kuřecí maso, recepty na cibulačka, čertíci z kuřecího masa, cibulacka z kuřecího vyvaru, krkonošská cibulačka s hovězím masem, bílá cibulačka, cibulačka s kuřecího masa, certici kuřecí, krkonošská cibulačka, krkonošská cibulačka z kuřecího masa, tousty s kuřecím masem, francouzská kuřecí cibulacka

Suroviny:
maso kuřecí, cibule, tymián, máslo, sůl, cukr, víno bílé, voda, toasty, sýr nastrouhaný

Přidat fotografie receptu