Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mořský jazyk (Kambala) smažený asijským způsobem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny

Porce: 1-2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie354 kJ /
85 kcal
Bílkoviny2,64 g
Tuky5,07 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 1,64 g
Sůl3,60 g
Sacharidy6,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: My sme tych morskych jazykov mali viac, ale prikladam ,na jedneho co bolo treba. Ocisteny rybu osusime. A obalime - ponorime vo velmi jednoduchom cesticku z muky a vody ochutenom sol a mlete korenie. Trik je ze rybu dame do vacsieho woku s olejom na dne , nahnemeho a plus si pomahame zufanou - oblievame rybu horucim olejom do zlatista. ( fotenie nie je moc vhodne prska ...) Odlozime na papierovu servitku Krok 2: Na panvici si na troske oleja a sezamoveho oleja oprazime cibulu , cesnak, zazvor a chilli , lahkou sojovou a trochou tamarindoveho juice a ochutime rybacou omackou ( ta len pre tych co ju mozu )inak klasicky dame sol a korenie. Krok 3: Rybu prelozime na misku oblozime podusenou cibulkou prizdobime koriandrom a limetkou. Garantovany uspech s dobrym vinom.

Zveřejněno 11. 2. 2011

Poznámka autora Nonya

V azii vam na ulici vyprazia celu rybu na rychlo alebo aj takto obalenu v jednoduchom cesticku rychle a vyborne.

PS: tychto "placatic" ryb je viac podobnych druhov v europe myslim skor platyz ale ja nie som rybar.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořský jazyk (Kambala) smažený asijským způsobem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9Mm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořský jazyk (Kambala) smažený asijským způsobem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9Mm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Luxusní;-);-);-)

Krásný recept, úplná delikatesa:-K:yes:
Bohužel zůstane jen u fota. Musím už pryč, protože mořské ryby mám strašně ráda, ale když není, tak není;-(

Opět šťavnatá fotka.:yes::yes::yes:Maso této ryby je tak krásně máslové a jemné.U nás sice drahé,ale svátečně se dají.Mají je v Makru v celku.A zase ten tamarind,jaká škoda.Určitě je jeho nakyslá chuť znát.Někdy mají tamarindové lusky,ale nevím ,jak je zpracovat či uskladnit,zda se dají zmrazit?Džus tady určitě neseženu,i když lze v tomto případě vynechat.:-))

pěkný recept:-Ktuhle ryby miluje dcera;-)+:yes:

Krásný recept i krásná fotka:yes::-)+

Nonya, krasny recept, ukladam a posilam prvni bodik. Rychle a nenarocne na suroviny :yes::yes::yes:. Platyze jsem delala vcera k obedu, je to vyborna ryba ;-).

Tématické fráze:
kambala ryba, ryba kambala, ryba mořský jazyk, kambala příprava, kambala placka, příprava kambaly, ryba kambala recept, cambala ryba, ryby kambala, kambala ryba recept, kambala pečená, platýz kambala, smažený platýz, rečepty, top rečepty, kambalka, ryba gambala, mořská ryba kambala, mořské ryby kambala, mořský jazyk-recepty

Suroviny:
mořský jazyk, mouka hladká, voda, sůl, cibule šalotka, česnek, zázvor, chilli paprika čerstvá, omáčka rybí, omáčka sojová, džus tamarindový, olej sezamový, olej rostlinný, nať koriandrová, limetka, pepř

Přidat fotografie receptu