Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chuťovka z pekinské kachny pro Valentina

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nonya

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 168 kJ /
1 952 kcal
Bílkoviny52,50 g
Tuky3,75 g
Vláknina39,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 95 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy407,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mnozstvo nepridavam lebo kazdy si urobi kolko chce plus sa daju pouzit zvysky pecenej kacky. My sme kupili polku pekinskej kacky, ktorej maso som nakrajal na kusky - pasiky a tak isto som odelil kozu, ale len tu chrumkavu a som ju nakrajal na pasiky. Krok 2: Vyprazil som male lokse, kde som do cesta pridal na drobno nakrajanu jarnu cibulku. Krok 3: Lokse som rozkrojil na polky. Krok 4: Enoki male hribiky som dal obarit do slanej vody na 1 minutu. Odlozil na stranu. Krok 5: Tak isto som obaril pazitku aby zmakla. Krok 6: Uhorku som nakrajal na jullien ( na zapalky). Krok 7: Na polku lokse som dal trosku hoisin omacky a pridal par kuskov kacky , kusky uhorky , trosku hribov a jarnej cibulky. Nezabudnite pridat chrumkavu kozku!!!

Zveřejněno 13. 2. 2011

Poznámka autora Nonya

Pre Valentina, ktory ma rad kachny a nechce sa objest, ale si chce len pochutnat. Tu je taka mala vzorka -inspiracia vyborneho predjedla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chuťovka z pekinské kachny pro Valentina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzD7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chuťovka z pekinské kachny pro Valentina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nzD7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

To bude dobrůtka...:-p:yes:+ Omáčku hoi sin jsem objevila poměrně nedávno = láska na první ochutnání. Ty houbičky vypadají úžasně, ještě jsem se s nimi nesetkala.
Opravdu moc pěkné, bod posílám předem. ;-)

moc pěkný recept:-K:yes:

Nonyo, už jsi pro mě tak čitelná, že přesně vím dopředu, že je to tvůj recept;-) Na fotce hodně jedlé a pěkné, máš 7.boda:yes:

Jen pro info.
http://www.nasehouby.cz/houby/species_view.php?key...
Ty lokše jsou bramborové placky,že?:-K

Nádherný receptík.:-p:-p:yes: Penízovka sametonohá je zimní houba,která roste i u nás.Tady u tohoto receptu je asi trochu jiné modifikace,ale viděla jsem semínka Penízovky v prodeji,takže lze i vypěstovat.;-)Já bych použila Václavky.;-):-)

To je len ukazka ze kachna sa da jest aj inac,ako predjedlo s mierou . Neviem ako v Cechach ale na Slovensku su to uplne orgie v objedani a ludia koncia so zlcnikovymi zachvatmi.
Jasne ze si to nahradis tym co mas na sklade, europsku vokurku , judasove ucho atd.:yes:

PS: V azii sa jedia zakusky , kolace velmi malo tak sa viac koncentruju aj na komplikovanejsie predjedla.
Preto na Slovensku je 15 % obeznych a v Azii ani nie 5 % ;-)

No, pro mne uhorka grécka, cinska pažítka, omáčka hoisin a huby enoki rovná se sci-fi:-D, takže to asi neuvařím!!:-D

Velmi vkusné a estetické :-K, určitě výborné :yes: +1

Pěkný receptík,krásné foto;-)+1:yes:tak takové houby jsem ještě nikdy nejedla;-)

A to jsem si dosud myslela, že celkem znám houby :-O:-8:-))
V našich podmínkách by se asi dalo použít jidášovo ucho nebo hlíva, ne?

Nádhera, krásný recept:yes::-)+, ukládám a udělám i bez Valentýna:-))

Inac tie hribky enoki sa volaju "Plamienka zimna" latinsky su "Flammulina velutipes.

Tématické fráze:
penízovka sametonohá recepty, pekinská polévka, penízovka sametonohá recept, kachna na houbách, pekinska polévka recept, kachna foto, pekynska kachna, čína z kachny, recepty z pekynské kachny, kachna hoi sin, enoki recept, recept pekinska polevka, enoki recepty, recepty z kachny, chutovky k prodeji, příprava pekingské kachny, recept pekinskou kachnu, itesco recepty pekingska kachna, vaření a recepty "kachna po pekinsku", pekýnská polévka

Suroviny:
kachna, okurka čerstvá, cibulka jarní, pažitka, brambory, mouka polohrubá, kmín celý, sádlo husí, máslo, omáčka honsin, houby enoki

Přidat fotografie receptu