Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Studený bůček v kořeněné kašičce

Předem povařený a do pikantní chuti odležený vepřový bok je lahůdka pro fajnšmekry! Pokud chcete, aby vám vydržel k určitému termínu, zásadně neochutnávejte. Už by nevydržel. Je totiž nebezpečně jedlý.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fotohrouda

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min + doba odležení před konzumací

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, + doba odležení před konzumací)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 898 kJ /
4 995 kcal
Bílkoviny213,04 g
Tuky301,54 g
Vláknina158,76 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 817 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy340,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bůček rozkrojíme na užší šály. Vložíme do hrnce, zalejeme vodou, přidáme sůl, rozkrojené stroužky česneku, kuličky pepře a bobkové listy. Krok 2: Vaříme do doby, až je maso měkké – zhruba 45 minut. Krok 3: Ještě teplý bůček vykostíme. Krok 4: Všechny potřeby na marinovací kašičku spolu řádně promícháme. Krok 5: V kašičce důkladně ze všech stran namočíme maso a vždy trochu přimáčkneme. Hned zabalíme pevně do alobalu a necháme vychladnout. Krok 6: Teprve zcela chladný obalený bůček dáme i s alobalem dolů do ledničky (ne do mrazáku) alespoň na 3-4 dny vychladit. Krok 7: Po odležení krájíme na tenké plátky. Jako příloha se hodí pečivo, výborná je tmavá bageta, čerstvý chléb. Lze podávat i jako jednohubky. Lze podávat i s kysaným nakládaným zelím (ze sáčku).

Zveřejněno 15. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studený bůček v kořeněné kašičce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2Pp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studený bůček v kořeněné kašičce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q2Pp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Ten už jsem dlouho nedělala! Podzim je úplně nej na opáčko.

Pravděpodobně to co zbylo 3 dny nevydrží:-p:-pfoto a:yes:+4

To je starý známý Pantůček,takto mu říkáme..Dělávám už hodnou řadu let a je super.:-p:-p:yes:

Jo tak to už dělám léta a říkám tomu "televizní bůček", nevím asi že dobře chutná u televize.:-D:-D:-DMy si nakrájíme krajíčky měkkýho chlebíčka a dáme navrch;-);-) Až budu příště dělat, tak zkusím přidat foto, jestli tu ještě nebude

Taky bych chtěla vidět výsledek, člověk si to nějak pak lépe zkompletuje - foto + recept;-):-))

fotohrouda (Luboš) 15. 2. 2011 02:17
Hojky Elizo, Fotky mám, ale i když jsem fotograg, neumím je tam vložit. S tímhle prohramemn ještě neumím. Jsem prostě ještě postarší cucák. :-( Makám s jinejma programama, asi složitějšíma, co je jednoduší, na to jsem asi blbší. Jo a Elizo, pěknýho valentýnka!

Fotohroudo, valíš to sem podtlakem... Proč to neuvaříš a nevyfotíš, když už máš "foto" v nicku...?

Tématické fráze:
obalovaný buček, vařený naložený bůček, vynikající naložený bůček, bůček obalený v koření, vareny bucek obaleny v paprice, obalený buček, obalovaný bůček recept, obalovany bucek v paprice, vařený bůček obalený v koření, naložený bůček, vepřový bůček studený, vařeny buček, obalovaný bůček., studený vepřový bůček, koreneny vareny bucek, vařený buček obalený v česneku, vareny bucek v koreni, pikantní studený bůček, bůček obalený v pepři, vařený buček recepty

Suroviny:
bůček, sůl, česnek, pepř, bobkový list, česnek, koření kari, sůl, paprika sušená sladká, koření grilovací, tabasco

Přidat fotografie receptu