Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené vepřové se špenátem a třapáči

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 048 kJ /
251 kcal
Bílkoviny15,43 g
Tuky2,38 g
Vláknina24,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 165 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy34,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso: Maso omyjeme, dáme do pekáčku, podlijeme 1cm vody, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a stroužky česneku a přikryté pečeme ½ hod. Poté maso vložíme do vařící vody a ještě ½ hod. povaříme. Tímto postupem získáme uzený pečený sos pro třapáče. Krok 2: Špenát: Na troše oleje zpěníme cibuli, přidáme zmrazený špenát a na mírném ohni pomalu necháme podusit – povolit. Poté ochutíme solí, kmínem, utřeným česnekem a nepřikryté necháme odpařit tekutinu, kterou špenát uvolnil. Krok 3: Třapáče: Haluškovou směs smícháme podle návodu s vodou, necháme 5 min. odpočinout, poté přendáme na prkénko (po částech, vše najednou by bylo moc) a nožem odškrabujeme do vařící osolené vody kousky těsta velikosti sousta – třapáče (větší než halušky přes haluškovač). Necháme povařit 2-3 min., vyjmeme a dáme do sosu z masa, ve kterém omastíme.

Zveřejněno 15. 2. 2011

Poznámka autorky isindy

Asi sklidím výtky na použití směsi ze sáčku, ale jako inspirace na trochu jiné zpracování halušek (které lze samozřejmě připravit i domácí) snad tolik vadit nebude.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené vepřové se špenátem a třapáči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9YG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené vepřové se špenátem a třapáči

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M9YG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Ivi, dovolím si přidat foto špenátu s pečenou krkovicí:-)

Bože, že jsem tady lezla...:-S:yes:

jaképak výtky:-?:-?:-O a proč taky:-?kdo chce,ať udělá domácí;-)já tyhle"sáčkové"dělám(někdy)taky:-D:-D:-Da tenhle pokrm vypadá vážně mooc chutně;-):-8:yes::yes:
P.S.u nás taky ocásky nejsou...:-//
ale za to sahu:-Dnemůže,tak jí dávám bodííík:yes::yes::yes:

miszo, díky, opraveno (hodinky jako holinky - oboje se natahuje :-8;-):-D)

Ivčo, dělám taky tak:-O:-) Ty halušky jsou ke špenátu skvělé a ještě s uzeným:-p Paráda;-) Já používám halušky jen v prášku. Je to rychlejší a chutnají nám:-8 Bodík je tvůj. Nemá být v přípravě špenátu náhodou (přidáme zmrazený špenát)?;-) +3:yes:

Tak ode mne určitě žádná výtka za ulehčení práce při vaření nepadne,protože skoro každý den musím vařit.Takže jsem ráda,že i recepty,kde se používá nějaký "polotovar" zde mají své místo.Ivčo,bod pro Tebe:-K:-K:-K

:-)Já jsem dnes dělala špenát s vepř.výpečky;-)Ale toto je parádička:-K:-*Škoda,že vepřové ocásky u nás nejsou;-(Každopádně za tuhle dobrotu první plusík putuje:-p+1:yes::yes:

Tématické fráze:
uzene maso se spenatem, uzené se špenátem, uzený se špenátem, vepřové výpečky se špenátem, jak připravit uzené ocásky, uzené ocásky, vepřové ocásky, sos na uzené maso, uzené výpečky, pečené uzené maso se špenátem, vepřové výpečky se špenátem recept, uzeny ze spenatem, uzený vepřový ocásek, uzené maso se špenátem recept, recept na vepřové výpečky, sos ke špenátu, uzené vepřové ocásky, uzený ocásek, sos k uzenemu masu, sos z uzeného masa

Suroviny:
maso uzené, cibule, česnek, špenát, cibule, olej, česnek, kmín celý, sůl, halušky v prášku

Přidat fotografie receptu