Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory

Dnes je to již retro zákusek, ale dříve býval klasikou v každé cukrárně. Piškotové bufflery obmazané a spojené čokoládovým krémem a potažené sladkým marcipánem, býval jedním z nejoblíbenějších.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zuzka - Cobra Zuzka - Cobra

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby chlazení

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

20 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 073 kJ /
3 364 kcal
Bílkoviny58,34 g
Tuky237,72 g
Vláknina4,25 g
Cholesterol 1,44 g
Sodík 508 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy245,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Krok 2: Nejprve ušleháme tuhý sníh z bílků a cukru. Žloutky smícháme s vodou, stačí 2 lžíce a přimícháme 2 lžíce mouky. Žloutkovou směs opatrně vmícháme do sněhu a postupně přidáváme zbytek mouky. Těsto lehce obracíme, aby sníh nespadl. Krok 3: Na plech vyložený pečicím papírem klademe lžičkou hromádky těsta a snažíme se je tvarovat do bochánků. Raději malé, ale vysoké. Těsto se při pečení mírně rozjede, proto je klademe od sebe v dostatečném rozestupu. Pečeme na 180 °C při otevřené troubě, dokud nezezlátnou. Málo upečený buffler se uprostřed propadne. Krok 4: Na krém si uvaříme hustý pudink a do ještě horkého zašleháme změklé máslo. Cukr a kakao, každý dle chuti. Krok 5: Upečené a vychladlé bufflery spojíme kakaovým krémem tak, abychom dostali kouli - bramboru. Alespoň na hodinu dáme vychladit. Krok 6: Potahovací hmotu nebo falešný marcipán rozválíme na tenoučký plát a vychlazené brambory jím potahujeme. Brambory řádně vyválíme v kakau a klademe marcipánovým švem dolů do papírových cukrářských košíčků.

TIP: Jak udělat falešný marcipán

Zveřejněno 17. 2. 2011

Poznámka autorky Zuzka - Cobra

Brambory chutnají téměř jako ty kupované. Recept mi poskytla kamarádky maminka. Bohužel fotopostup chybí, spěchala jsem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEl9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mEl9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:yes:mňam:yes:

Jé tohle mi uniklo, to vypadá ale suprově!!!!!:-p:-p:yes::yes:

Markét: trouba předehřátá a možná stačí pootevřená, ale nezkoušela jsem. Vždy jsem měla troubu zcela otevřenou. Buffler by se měl pomalu sušit...

V otevřené troubě dokořán? V předehřáté? Či stačí strčit do dvířek vařečku?

jak od cukrářky

Děkuji :-)
Daniella O. - v čokoládové polevě s arašídy jako zákusek Pražské koule, také vynikající. Jinak těsto na bufflery se používá jako podklad pro likérové špičky, indiánky a nebo pařížské rohlíčky.

Pekny recept. Budou jiste vyborne i v cokoladove poleve, obalene v nasekanych arasidech :-p:yes::yes:+ 4.

Ty bych chtěla vyzkoušet, děkuji za recept :-p

:yes: nádhera ukládám k vyzkoušení :-)):yes: bobík č.2 letí

Máš je moc hezké:yes:

Fantom: pečeno v době povánoční, bohužel již nejsou. Ale brzy se na ně opět chystám.

mohl bych dostat jednu bramboru:-?

Tématické fráze:
zákusek brambora, cukrářské brambory, zákusek brambora recept, pražské koule s arašidy recept, pařížské brambory, brambory zakusek, pražské brambory, zakusek pražske koule recept, cukrářská brambora, brambora zákusek, brambory recept, recept zákusek brambora, recept na zákusek brambora, zakusek prazska koule recept, zákusky brambory, cukrářské brambory recept, zákusek brambor, zakusek brambory, pařížské koule, brambory cukrářské

Suroviny:
cukr krystal, mouka hladká, vejce, voda, máslo, mléko, pudink vanilkový, kakao, cukr, hmota potahovací, kakao

Přidat fotografie receptu