Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Loupáky

Čerstvý loupák s máslem a džemem patří k dětství stejně jako odřená kolena a domácí úkoly. Většinou, když ho dnes koupíte, tak už je buď oschlý nebo stihne oschnout dřív, než dojdete domů. Upečte si raději domácí, kterým nejde odolat.

Hodnocení receptu je 5,0 (73×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mraketka

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 20 min včetně doby kynutí

100 min (80 min příprava + 20 min tepelná úprava, včetně doby kynutí)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 653 kJ /
3 502 kcal
Bílkoviny83,19 g
Tuky107,96 g
Vláknina18,60 g
Cholesterol 727 mg
Sodík 3,32 g
Sůl8,24 g
Sacharidy540,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny zpracujeme v těsto, které necháme vykynout. Krok 2: Po vykynutí vypracujeme asi 16 bochánků, které vyválíme na placičky a srolujeme do rohlíků. Krok 3: Na plechu s papírem na pečení nebo teflonovou fólií necháme kynout ještě asi 30-40 minut. Krok 4: Potřeme žloutkem smíchaným s mlékem, posypeme celým mákem. Krok 5: Pečeme 15-20 min na 180 °C.

TIP: Jak nedělat chyby u kynutého těsta

Zveřejněno 17. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loupáky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOpB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Loupáky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oOpB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (79)

Akorát, že toto nejsou loupáčky, ale sladké rohlíky. Pokud to pojmenováváte (v Čechách) loupáky, můžete mi říct, jak se loupe?

Na opravdové loupáčky si musíte zajet na severní Moravu. Nejlepší mají pak v Prima pekárně. A skutečné loupáčky se dělají z plundrovaného těsta. :)

Gandalf-white: a koho to zajima? Absolutne zbytecny komentar, koukam, ze tu nekdo potreboval byt zajimavy🙄jinak tento recept je perfektni

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc dobré loupáčky. Už je peču po několikáté.😊

Loupáky jsou moje oblíbené sladké pečivo a tohle
tada bílo něco díky za recept:-):-8:-D;-):-K;-:-*

Musim pochvalit, jsou vynikajici a skvele se pracuje s testem :-8

jednoduche chutne,urcite budu delat zas:-)

Dobrý 👍👍

Miluji je k snídani s máslem, džemem a k tomu horké kakao<3;-) Krásně se pracuje s těstem.

Výborné! Díky za skvělý recept, budeme péct častěji! :-)<3

Jsou výborné!:-)

Loupáky jsou luxusní ???? určitě budu péct častěji.:yes:

Naplnila jsem je nutelou a výborný,přidala jsem fotku..:-8

Super<3 . Vylepšila jsem si je ještě čokoládovou náplní ( hořkou) a paráda :-)

Přidala jsem fotky, jsou výborné! Nesypala jsem mákem, ale dala jsem do těsta pár rozinek vykoupaných v dobrém rumu.
Rozinky jsem přidala, až před děláním bulek! Naprosto blbuvzdorný recept , sedlo všechno i voda ! :-O Druhé kynutí bylo dlouhé, a při kontrole jsem zjistila, že osychají, tak jsem natřela vlažnou vodou štětečkem. :yes:

Těsto vynikající, umíchala , nakynula pekárna. Už jsou na plechu, čekám až pořádně nakynou!

Loupáčky jsou výborné, díky za recept!

Jsou skvělé a krásně nadýchané ♥♥♥ Přidávám fotky

Povedly se! Byly výborný!<3<3

U nás se těmto rohlíkům vždy říkalo loupáky nevím proč,ale i pod tímto názvem je prodávaly v obchodě.;-)

cathleen: ;-):yes:

Zobrazit 5 starších odpovědí

Dobry den Mraketko!!Ziji dvacet let v USA a peceni je muj konicek !!Upekla jsem loupacky podle Tveho ho receptu,za ktery Ti moc dekuji,opravdu famozni!! Mraketko , jeste jednou diky,diky,diky

asi se budu opakovat, ale musím ;-) opravdu skvělý recept, s těstem se výborně pracuje a loupáčky jsou vynikající :yes::yes: přidala jsem jako ivulinka žloutky a potírala bílky, určitě nepeču naposledy :-) přidávám bodík a fotku

Takze, cekala jsem do druheho dne s napsanim komentare. Jsou vynikajici i druhy den. Opravdu moc :)

babinka85: Umotané loupáky jdou zmrazit dobře. Pak nechte rozmrznout, pomažte a posypte a upečte :yes:

Prosim vas, muzu testo zmrazit a pak to nechat chvili rozmrazit a upect? Videla jsem v obchodu v mrazaku zmrazene neupecene loupky. Dekuji.

Mraketko:-),
včera jsem se pustila do pečení tvých loupáčků na přání manžela a musím konstatovat, že ačkoliv jsem loupáčky nepekla poprve, tak ty tvoje jsou famozní, výtečné, dokonalé..., manžel je jedl ještě nevychladlé.
Doma to vonělo jako v pekárně, s těstem se dokonale pracovalo, dala jsem rozpuštěné máslo, navíc vanilkový cukr, kapičku vanilkového aroma a strouhanou citronovou kůru, do těsta místo jednoho vajíčka dva žloutky a bílky jsem pak smíchala s mlékem a potírala jimi loupáčky. Jiné loupáčky již dělat nebudu, děkuji za tak skvělý recept, spěchám s bodem a obrázky:-);-):yes::-K

Výbornéééé..konečně loupáček co chutná jako loupáček...děkujuuuuuuu:-p

karlamarie: No, pravda je, že jsem nad tím už taky přemýšlela :-), nicméně jsou fakt povedené. U nás je mají pod názvem makový sladký rohlík. Loupáky vypadají jinak ;-)

Zobrazit starší odpověď

Použila jsem Vaše těsto, ale naplnila pudinkem a rozinkama...:yes::yes::yes::yes::yes: jen se po nich zaprášilo :-D

dannyshka:
no , lempl se prostě nezapře :-D

Loupáčky mi bohužel vůbec nenaskočily, nebyly nadýchané. A při tvoření se strašně lepily. Chuťově ale byly vynikající.:-) Nevíte co s tím?:-//

Opět jsem pekla a jsou prostě nepřekonatelné. Zkoušela jsem nový tvar. Fotečku přikládám. Všem doporučuji vyzkoušet. (s domácí marmeládou jsou báječné) :-K

zdravím,tak jsem zkusila a asi jsem se domnívala že budou chutově lepší,nu co už.Snědli je ale vytkli: málo sladké a nemá tu chut loupáčku z obchodu :-D

18. bodík :yes: fakt super recept :yes:

recept mi dala moje dcera,jsem s ním velice spokojená a loupáky jsou fantastické,dělám spíše suky.Kolegyně v práci je ochutnaly a nechtěly věřit,že jsou pečené doma.Všem vřele doporučuji:yes::-8

Dneska se budou péct :-) Teď už kynou na plechu :-) :-K

Ahojky,hledala jsem recept na loupáky jelikož jsem těhu a momentálně jsou mojí závislostí,ale v obchodě za jeden 7kč? Těsto jsem zadělala v DP a po vykynutí udělala 18 uzlíků a musím říct, že těsto super, při kynutí na plechu byly vidět bublinky, čož je na kynuté těsto nejlepší, po upečení nadýchané, vynikající chuťově a zapár korunek,paleček hodně nahoru...:yes:

No tak tohle,opravdu stojí za vyzkoušení ! Už se těším!:-D

Dělala jsem znova o víkendu, ale ve formě makovek a opravdu nemají chybu :-) (vkládám foto)

Geniální! :yes: Nikdy jsem nezadělávala kynuté těsto vodou, ale právě to je asi ten trik. Loupáky jsou naprosto úžasné, nadýchané. Dělala jsem jiný recept s mlékem a nebylo to ono. Tyhle jsou přesně jako z obchodu, s těstem se dobře pracovalo. Nejdřív jsem se s rohlíčky zavinovala, ale druhý plech už jsem jen sázela zahnuté válečky a jsou na pohled skoro hezčí :-D

Tak se pečou,vypadají luxusně už se na ně těšíme a chodíme kolem trouby jako mlsní psi.:yes::yes::yes:

Výborný recept.Toto jsou mé oblíbené stránky,kde najdu vždy něco dobrého.Díky všem autorům,že se podělí o své vynikající receptíky:-K:yes:

Chanellina35 26. 3. 2013 13:59
Dnes jsem dělala jsou výborné :-K

výborné:yes:

Vecer jsme s manzelem dostali chut na loupaky a toto byl prvni recept co jsem nasla a jsou opravdu moc dobre. A jeste lepsi jsou s kakaem ;-)

František:Ona asi záleží jak a kde. Já jsem z Brna a loupák byl vždy loupák, pak jsem zjistila, že jinde je to makovka, sladkej rohlík, brněnskej rohlík :-D

Dnes odpoledne jsem zkusila tyhle loupáčky -a jsou opravdu vynikající. Mají jen jedinou chybičku - rychle mizí z tácu...tak k snídani už nebudou:-))

Zkoušela jsem upéct tyto loupáky s tím, že jsem vodu nahradila mlékem. Sklidila jsem velký úspěch, zmizely, ani jsem nemrkla okem. :-)) Jsou opravdu výborné.

František: Nikdo se tu nepomátl, každý ví, co je skutečně loupák (croissant) a každý ví, že sladkým rohlíkům se u nás vždycky říkalo "loupáky". :-S

František 5. 2. 2013 14:43
Lidi, jste se snad všichni pomátli... To co tu prezentujete jako "loupák" je makovka, nebo též sladký rohlík... Loupák,, od slova loupat je výrobek z plundrového těsta, a s těma vašima receptama nemá nic společného... Zdraví soukromý pekař....

:-)):-*:-p:-)), prostě super!

Pekla jsem loupáky poprvé a sklidily velký úspěch :yes::yes::yes: Dovoluji si přidat fotečku :-)

Úžasné,:yes::yes::yes: pekla jsem už několikrát a vždycky se povedly. S těstem se tak dobře pracuje, že jsem si z něho udělala i recept na rohlíky. Z původního receptu jsem ponechala množství mouky, sůl (2 lžičky), kvásek jsem udělala z mléka, máslo nahradila sádlem a mám rohlíčky jedna radost. Přes víkend jsem dělala 2x.:-p :-p Děkuji za recept a posílám bodík.

phamka: ja to pekla klasicky v troube

musí se to dát do domácí pekárny ?

Dnes jsem pekla,jsou mooooc dobré.Chuťově výborné,nadýchané.S těstem se pracovalo moc dobře.Děkuji za recept.:-K:-*+1

Úžasné.Dobrota. Mana nebeská. Jenom kvůli tomuto receptu jsem si udělala registraci, abych mohla pochválit. U nás se peče už po páté a nikdy nevydrží déle jak hodinu. Moc děkuji za recept. Majda

:yes::yes::yes::-p

Máš tam skvělé fotky:-)

Loupáky jsem dělala v neděli, byla jsem netrpělivá a nenechala je řádně nakynout, moje blbost:-8Chuťově moc dobré a příště se polepším;-)Bodík letí:yes:

Tak jsem neodolala a vyzkoušela tyhle loupáčky. A mohu potvrdit, že jsou opravdu vynikající:yes: Už jsem tady vyzkoušela různé recepty na loupáčky a tyhle jsou opravdu nejlepší. I druhý den jsou jak čerstvé, takové nadýchané. Dělám je z celé dávky a vydrží maximálně do druhého dne:-)) Těsto zadělávám v pekárně, ušetří mi to spoustu času.
mraketko díky, posílám bodík a fotky:yes: +

To je dobry recept , jako prave loupačky z obchodu, jake si pamatuji z detstvi, voda misto mleka dela tu dobrou chut.

Na sladké nejsem:-Sale loupáčky,tak ty opravdu můžu;-):-*+3:yes:

V obchodě jim málokdy odolám a myslím, že neodolám ani tomuto receptu:-)http://ivanyazdenka.blog.cz/

Lenullka: nevim jestli jsou uplne takove, jake pamatuji z detstvi, protoze v plynove troube se mi vetsinou vse az tak nepovede, zvlaste spodek, ale sladke jsou :)

já v krámě vydela loupáky plněné mákem :-)
a dotaz mě chutnaly loupáky dřívávějc, ne že bych byla na sladké , ale ted mi přijde že vlasntně chutnají jako slané, kdyby nahoře nebyl ten mák ale sůl
jaké jsou tyhle - jsou pravé loupákové :-)

alenaa Vážně jsou moc dobré,můžete do nich za rolovat čtvereček čokolády,nebo marmeládu.Když se mi nechce tak motám suky a podobně.:-K

mraketka : Já ráda tvaruji,ale nerada zadělávám to těsto. Moje mama je,ale jako Vy,ráda zadělává v ruce,prý ji výsledek lépe chutná.A každé těsto je originální.Když chci recept tak neví,řekne mi od oka.

jest-li jsou to vážně ty pravé loupáky, tak to by bylo super.

Já pekárnu nemám, ale tak nějak mě baví se s tím "pomazlit" :) a za Váš komentář se přeci nezlobím, vůbec jsem to ve zlém nepochopila:-K

Tak,já zadělávám jedině v pekárně.Na kynutá těsta jsem málo trpělivá. Já to nepsala ve zlém,chodím tam pro recepty skoro pořád,tak jako inspiraci.:-K

mně se bohužel napoprvé nepovedly, zkoušela jsem je z poloviční dávky, ale cukru jsem dala celý díl, takže to byla bomba:-8 ani už nevím, kde jsem k němu přišla..

Recept znám odtud domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3493
,dělám je asi dva roky.Jsou vážně vynikající,jako kupované,chutné a nadýchané.:yes:
První bodík;-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
loupák, domácí loupáky, loupák recept, loupáčky recept, těsto na sladké rohlíky loupáčky, makové loupáky, recept na loupáčky, makove loupaky od hrušky, těsto na loupáky, makové loupáky -hruška, slané loupáky, loupáčky, domácí sladké rohlíky loupáky, recept makové loupáky, recept na slané loupáky, makové loupáčky, recept loupáčky, recept na domaci loupaky, sladké loupáky z domácí pekárny, recept na makové loupaky

Suroviny:
mouka hladká, voda, máslo, cukr, sůl, vejce, droždí, žloutek, mléko, mák

Přidat fotografie receptu