Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná játrová paštiková pochoutka

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: Jidlo minim. na tyden a porce individualni

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 678 kJ /
3 030 kcal
Bílkoviny181,91 g
Tuky229,00 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 3,25 g
Sodík 3,46 g
Sůl8,88 g
Sacharidy56,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra nakrájíme na kostičky a vložíme do vody s bobkovým listem a novým kořením. Nesolíme. Vaříme, až jsou játra měkká, trvá to zhruba okolo 20-25 minut. Vodu pak ale nevylévejte. Krok 2: Formu (srnčí hřbet) vyložte plátky anglické slaniny a libou slaninu pak nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte, nakrájejte na jemno a osmažte na sádle v hlubším kastrolu, nebo na hlubší pánvi a jakmile cibule zlátne, přisypte k ni nakrájenou libovou slaninu a nechte ji vyškvařit. Krok 3: Pak do ni rozklepněte 3 vejce a míchejte, dokud neztuhnou. Nakonec přisypte uvařená a scezená játra a vše najednou orestujte a zamíchejte a vypněte. Krok 4: V mixéru postupně rozmixujte směs jater a všech surovin z kastrolu nebo pánve a pokud bude směs příliš hustá, dolijte malinko vývaru z jater a mixujte. Hustou, jemnou kaši odkládejte z mixéru do připravené misky. Krok 5: Paštikovou kaši nakonec v misce ochutíme a už dál podle sebe můžeme přidat sůl, pepř, koření. Zjemnit ji pak můžeme vývarem z jater, ne mnoho, aby dobře játrová kaše zhoustla. Krok 6: Pak nalijeme játrovou kaši do připravené formy vyložené slaninou, uhladíme a necháme chvíli vychladnout. Jakmile je játrová kaše studená, zakryjeme ji fólií a dáme do lednice ztuhnout. Krok 7: Já jsem si koupila více jater a pak jsem je použila na játrové knedlíčky do polévky. Abych měla tak najednou i více jídel.

Zveřejněno 19. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná játrová paštiková pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvQP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná játrová paštiková pochoutka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvQP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Musím se přiznat, že jsem domácí paštiku ještě nikdy nedělala, protože mám z dětství nehezké vzpomínky. Jezdili jsme s rodiči na chalupu často za tmy a někdy se stalo, že jsme zajeli zajíce nebo i srnu a já jsem nenáviděla to jejich nadšení, že zabili lesní zvířátko ("bude maso" :-/:no:)...Dodnes mi je těch zvířat líto a při vzpomínce jsou mi rodiče zas tak nesympatičtí, jako tehdy. No a těšili se, že bude paštika... Nikdy jsem ji nevzala do pusy, stejně jako maso z králíků, se kterými jsme si hráli... Ale - když suroviny koupím, bude to něco jiného...takže ráda zkusím...

Domácí paštika je delikatesa už jenom proto,že víme,co jíme:yes::yes:

Domácí paštika nikdy nezklame :yes::yes:+ bod

Paštiky máme rádi:-pa tato je taky príma:-*+6:yes:

Jéé, to vypadá na dobrou paštiku!! Mńáám!! Já jsem paštiková a nedávno jsem dělala z drůbežích jater, jen nevím, jestli byla od jikotky, nebo Růži :-D, ale byla vynikající:-p:yes:

ukládám a určitě vyzkouším:yes:

ukládám, mám ráda paštiky:-K:yes:

Ivi, posílám ti prvního bodíka, protože domácí paštičky mám moc ráda.

Tématické fráze:
halloweenské pochoutky, játrová paštika delikates recept, pastikova forma, retro paštiky, paštikové formy, játrová paštika, jatrova pastika se slaninou, posli recept jatrova pastika, játrová paštika retro, vepřová játrová domácí paštika recepty, vynikajici játrová paštika, pastikova omáčka, jatrova paštika vepřova, haloweenské pečivo, játrová paštika za studena, haloweenské pochoutky, vetrnik delikatesa recept, paštikové knedlíčky, jak zjemnit játrovou paštiku, recept na jemnou jatrovou pastiku

Suroviny:
játra vepřová, slanina libová, slanina anglická, cibule, vejce, koření nové koření, bobkový list, sůl, pepř, květ muškátový, koření kari, sádlo, voda

Přidat fotografie receptu