Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Housky

Stále častěji si doma pečeme housky sami. Když nám v kuchyni zavane vůně čerstvě pečených housek nebo rohlíků, na ty gumové z obchodu už si ani nevzpomeneme. Jen nám někdy zbývá ještě vychytat jejich tvar.

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min Bez doby kynutí těsta

15 min (15 min příprava, Bez doby kynutí těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 552 kJ /
3 478 kcal
Bílkoviny125,93 g
Tuky63,10 g
Vláknina34,90 g
Cholesterol 31 mg
Sodík 8,28 g
Sůl20,67 g
Sacharidy584,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby pekárny vše vložíme v uvedeném pořadí a zapneme program Těsto. Krok 2: Ještě před ukončením programu musíme těsto z pekárny vyndat a nechat do kynout v míse, jinak nám uteče. Krok 3: Umotáme housky a na plechu necháme kynout. (Používám pod ně papír na pečení nebo teflonovou fólii.) Krok 4: Troubu předehřejeme na 220 °C. Krok 5: Smícháme trochu vlažného mléka s vodou a Solamylem, housky potřeme a posypeme mákem nebo jinými semínky. Krok 6: Dáme do trošku více předehřáté trouby a asi po 10 minutách teplotu zmírníme a dopečeme dorůžova.

Zveřejněno 4. 7. 2008

Poznámka autorky Merylas

Místo sójové mouky se může použít jen hladká pšeničná mouka. Potřít housky na povrchu můžeme i rozšlehaným vajíčkem, semínka lépe drží.

Kdo nevlastní domácí pekárnu, tak připraví těsto klasickým způsobem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2jA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Housky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2jA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Dnes jsem upekla, dala jsem méně soli a jsou vynikající:yes: :-K

SKVĚLÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ, PECKA, BOMBA :yes:

dobré, domácí je domácí:-)

+1 děkuji za návod upletení :-K

Pudink: Není zač:-*:-K

Děkuji moc :-K

Děkuji moc :-K

Pudink: Ty lesklé housky jsou potřené rozšlehaným vajíčkem;-) Lépe taky drží semínka. Dopsala jsem ještě do poznámky;-):-K

Čím mám pomazat housky by nebyly po upečení suché? Vy je máte na fotkách tak krásně lesklé =)

Reny, bodík z takové dálky mě moc potěšil:-*:-K

Tak jsem holky dnes zkusila tyhle housky,jen tu sojovou mouku u nas jaksi nesezenu,tak jsem pekla ze 650g hl.mouky a 150 zitne,jinak vse podle receptu a povedly se....;-) Testo jen nepatrne lepive,ale stacilo podsypata slo to dobre....umotala jsem z teto davky 10 rohliku a na zkousku 6 housek,jen jsou trosku mensi...priste musim pridat malinko vic testa...na rohliky staci 80g,na housky pocitam o 10-15g vic...vzhledem k tomu,ze muj starsi syn je stejne jako Otik ze strediskove vesnicky na rohliky,tak davam bodik letici k vam pres 3000km az z Reykjaviku:yes::-K

Míšo, děkuji za pochvalu a taky fotečku,máš je hezké:-K. Jsi holka odvážná, že ses do nich pustila:-)):yes: Mám radost, že se už kynuté těsto daří:-*

@Merylas, tak som sa dnes odhodlala postrasit to nakysnute cesto a zamotat housky. Ziadna krasa to pre oko neni, ja to casom vylepsim,ale su velmi dobre. Dovolila som si pridat na ukazku (trosku nepodarkov) fotku :-) Recept zapisujem do knizky,kam idu vsetky overene a chutne :yes:

Lusinda79 děkuji to víš, že budu hlídat.. jsem na ně zvědavá, všechny které jsem doposud pekla byly hnusné

Já bych pekla na 180 cca třicet minut, ale raději hlídej.;-)

Tématické fráze:
housky, recept na housky, housky recept, houska, pletení housek, pečení housek, recept housky, domácí pekárny dama.cz, domácí housky, jak zaplést housky, motání housek, houska recept, recepty na housky, housky z domácí pekárny, pečení housek recept, domácí housky recept, peceme housky, recepty housky, pečení housky, domacipekarna.dama.cz

Suroviny:
mléko, rama máslová, mouka hladká, mouka sojová, sůl, cukr, droždí čerstvé, solamyl, mák

Přidat fotografie receptu