Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova masová konzerva

Pokud chcete dlouhodobě skladovat maso, nemusí nutně skončit v mrazáku. Zkuste si vyrobit domácí vepřovky. Konzervace masa ve vlastní šťávě je jedním ze skvělých způsobů zpracování. Až si ho namažete na čerstvý chléb, vzpomenete si na mladá léta.

Hodnocení receptu je 5,0 (117×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 180 min

240 min (60 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

14 sklenic

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 820 kJ /
6 410 kcal
Bílkoviny1 130,00 g
Tuky210,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,35 g
Sodík 2,90 g
Sůl5,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na drobné kostky. Krok 2: Kůže předvaříme (použijeme zkonzervovaný vývar z kořeněného laloku, viz předchozí recept autora). Krok 3: Do masa vmícháme sůl s velkým množstvím rozetřeného česneku, opepříme, pokmínujeme a dáme na dva dny odležet do lednice. Krok 4: Sklenice skládáme v následujícím pořádí: na dno kousek předvařené kůže, poté vyplníme sklenici masem, zakryjeme dalším kusem kůže a zalijeme necelým deci masového vývaru. Krok 5: Naplněné sklenice otřeme dočista, důkladně uzavřeme a sterilujeme 2x po 1,5 hodině na teplotu 100-110 °C, v rozmezí 24 hodin.

Zveřejněno 24. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova masová konzerva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5l9v

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova masová konzerva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5l9v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (144)

Kadlíku máš ty recht.. to co vydavají za vepřové ve vlastní šťávě se nedá jíst a tak nezbývá než uspokojit chutě po svém to znamená po domácku.. Já to maso dělám podobně až na drobné odlišnosti. Princip ale zůstává stejný a ten je dobře a chutně se najíst.. Tobě se to zjevně daří..:-8:-8:-8:-):yes::yes::yes::yes:

Dobrý den, po dlouhé době jsem nakoukl. A dovolím si doplnit - v době, kdy jsem psal tento recept, jsem kupoval - libový vepřový ořez - za 49,-Kč, vepřový podbradek - za 29,-Kč, a vepřové kůže za 5,-Kč. Pro doplnění - ty kůže pořád dávám - plátek na dno sklenice, a plátkem zakryju maso na vrchu sklenice. Vypadá to dobře, líp jak trčící kousky masa z tuku.. I když za těch 6 let cena masa trochu stoupla, dělám toto každým rokem, a nikdy nelituju!:-D

Čítal som pozorne, ale kože určite nedám. :yes: :-)

Saxik: kůže dáváme, ale nedáváme ani česnek ani cibuli, jen sůl, do každé sklenice 1,5 kávové lžičky. Lety prověřené.

Zdravím a přidávám moji zkušenost. Není třeba kůží...... není pravda Jitko, že to dělá rosol. Já jen nakrájím vepřové, třeba plecko na kostky...prosolím normální klasickou solí, dám do sklenic. Do velkého hrnce naliju vodu a dám sklenice tak,aby bylo víčko pod vouu. Vařím...resp.steriluji cca 3 hodiny. A je to pochutnáníčko. O víkendu jsme měli návštěvu a měli boule za ušima!!! Zdravím všechny fajnšmekry!!!!!

miluju Kadlíka!

Jirka: píše: "náklady na půl klikovou sklenici" což je cca 250 - 300g vsádkové váhy, takže nákladům by to odpovídalo - bez energií a času. :-8

Zobrazit 2 starší odpovědi

:-K:-K:-KPERFEKTNÍ.:-K

:-K:-K:-K

Maso bez kostí,bez kůží - krkovici,bůček i kýtu zvolna peču (na 150°) pokrájené na větší kousky jen posolené,posypané drceným kmínem,podlité vodou a přidávám,pokud je maso libové,kostku sádla ...Několikrát během pečení obrátím ...Upečené,trochu zchladlé,
naskládám do sklenic,zaliju tím vypečeným sosem,zavíčkuju a cca dvě hodiny zavářím,také zvolna ...Dá se potom vzít na chleba,rychlé rizoto,knedlo-zelí :-) ...Ještě - kupuju a peču vepřové když je v akci :-) ...

Radka : Dříve jsem také pekl ale potom jsem přešel na zavařování syrového a naloženého masa a je to nesrovnatelnè ! :-)

snažím se najít ten recept na kořeněný vývar z laloku a vyhazuje mi to NENALEZENO.tak jak dál?

helena: s největší pravděpodobností je to tento recept
https://www.toprecepty.cz/recept/19150-kadlikuv-ov...
Viz 5.krok receptu.

Zobrazit starší odpověď

Zdravím a písnu o někom,kdo dělá výborné vepřové konzervy ve skle,cena je úměrná....je to na každém,co se rozhodne masovku koupit.Místo prodeje je na benzinové pumpě u Benátek n.J.nad dálnicí...výrobek kupuji co se začalo s prodejem a chuť je stále stejně dobrá...kdo chce ochutnat bezva papání...stačí tam zastavit a určitě nebude litovat.:-)

Tak toto je jedlo pravych Čechoslovakou a nie tie odpady .uz sa chystam to urobit
<3

Nemá to chybu :). :-p

:-K

To je teda "žrádlo":yes: super super!!!!

praděd na pátou 15. 7. 2016 11:33
Také zavařujeme v. ve v. š.! Kam na nás s fujtajbly z EU !!! ;-) :yes:

Tématické fráze:
domaci masova konzerva, domací masové konzervy, domácí zavařované vepřové maso, domácí vepřová konzerva, zavařovaní masa, domácí zavařování masa, zavařování masa do plechovek, domácí masové konzervy recept, konzervy na zavařování, domácí vepřovka, zavařování do plechovek, kadlikova vepřová konzerva, zavařování do konzerv, plechovky na zavařování masa, plechovky na zavařování, zavařování masa recepty, vepřová konzerva, zavařování konzerv, domácí vepřové konzervy, recept na masovou konzervu

Suroviny:
maso vepřové, podbradek vepřový, kůže vepřová, česnek, sůl, pepř mletý, kmín celý

Přidat fotografie receptu