Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roastbeef 2

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Celý kus roštěné osolíme, opepříme, potřeme kečupem, hořčicí, zakápneme olejem, zabalíme do folie a necháme v chladu do druhého dne. Krok 2: Další den maso vyjmeme z lednice a necháme při pokojové teplotě stát alespoň 3 hodiny. Krok 3: Vložíme do rozpálené trouby na 160°C a pečeme cca 30 minut, čas záleží na velikosti masa. Krok 4: po upečení maso vyndáme z trouby, přikryjeme a necháme zchladnout. Podáváme buď teplé s rozpuštěným bylinkovým máslem a nebo studené jako anglický rostbeef s citronem.

Zveřejněno 25. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roastbeef 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxZY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roastbeef 2

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxZY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

hosta: já si z vícero receptů vytáhnu to co se mi líbí nejvíc a udělám takový mix... určitě to i trochu jinak ochutím, tady se spíš chci řídit dobou a stupněm pečení, líbí se mi na fotce jak je to růžové, ani moc ani málo, přesně tak jak bych chtěla.

Petra:1,2 kila peču asi 35 minut do růžova.Marinuju tři dny i se solí.Občas vytáhnu z lednice a promasíruju,aby se to lépe vstřebalo. Osolím okořením pepřem a dám púl decka oleje. Šťáva z masa nevyteče olej to udrží v mase.

Petra: hlavně nesol den předem, sůl ti vytáhne šťávu z masa a bude tuhé, sol až těsně před přípravou;-)

Dneska budu dělat roastbeef, asi podle vašeho receptu - líbí se mi barva :) Jenom nedám kečup, to mi přijde škoda k tak dobrému masu. Škoda že nepíšete, jak velký kus masa jste měl vy, abych tomu přizpůsobila délku pečení...

Fantome,když maso potřeš olejem s trochou pepře a necháš v lednici dva tři dny a není to ze stoletého skotu,tak se krásně rozleží.Jasně ,že kyselé to uspíší.;-):yes:

děkuji za komentáře:-) ten kečup a hořčice tam víceméně nejsou kvůli chuti ale aby maso trochu zkřehlo, můžete použít trochu octa či jakoukoliv kyselinu v pochutinách:yes:

Jo tak Rostbeef je geniální věc.Pokud je z kvalitního masa a umí se ,je to špica studené kuchyně.Jen bych osobně nepoužila ten kečup a hořčici,bylo by mi líto masa.Já to tedy takto nezkusila,nechci soudit,vůbec ne,dobré to bude to jistě,jen bych nechala vyniknout chuť masa.Je to osobní názor.Ta fotka je šťavnatá.:yes::yes:

Fantome, ty rád provokuješ a hlavně kolem poledne, kdy se každému při pohledu na tvůj talíř zblázní chuťové buňky viď:-?;-) Máš ho ovšem udělanej, jak má být a i když já tyhle polosyrová masa v dnešní době nemusím, 10.bodík ti dát musím a chci:yes:

hned bych si dala:-)+:yes:

takhle před obědem!;-( Ale je to krásné, určitě dobré a nedá se jinak hodnotit, než alespon jedním bodíkem.:yes::-p:-)

Nonya, tohle si nejsem jistý ale asi hrudí:yes:

Nonya - to jsou taky takové růžové plátky z kvalitního hovězího, že jo? Já osobně to znám pod tímto názvem- klidně to sem dej, český ekvivalent by to stejně nevystihl.:yes::yes: U nás to dělá jeden Skot ke svátku sv. Patrika :-p:-p

Vyzera krasne , pridavam bod.:yes:
Fantom ja mam spraveny "Corned beef" ale neviem ako sa to vola po cesky ani slovensky, nevies nahodou:-?

To je krása:-O+1:yes:;-)rostbeef,jsem nikdy nedělala.:-8:-p

Nemám slov....:yes:

Tématické fráze:
rostbeef, anglický rostbeef, rostbeef recept, anglický rostbeef recept, hovězí rostbeef, rostbeaf, rostbeaf recept, rostbief, recept rostbeef, rosbeef, maso na rostbeef, recept na rostbeef, hovězí rostbeef recept, recepty rostbeef, jak se dělá rostbeaf, rosebeef, anglický rostbeaf, rozbeef, rost beef, recepty na rostbeef

Suroviny:
roštěnec hovězí vysoký, hořčice, kečup sladký, citron, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu