Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory v sýrovém bešamelu

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

88paja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 757 kJ /
3 288 kcal
Bílkoviny140,73 g
Tuky112,95 g
Vláknina52,40 g
Cholesterol 347 mg
Sodík 4,30 g
Sůl10,30 g
Sacharidy402,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Také cibuli a párek nakrájíme najemno. Krok 3: Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme máslem a dno poklademe vrstvou brambor. Krok 4: Přidáme vrstvu cibule, párku a uvařenou brokolici nebo květák (rozdělené na růžičky). Krok 5: Vrstvu osolíme, opepříme a posypeme sladkou paprikou (kdo rád ostré může posypat ostrou paprikou). Krok 6: Dále pokračujeme vrstvou brambor a dalších surovin dokud všechny nespotřebujeme. Během skládání vždy okořeníme. Krok 7: Bešamel: V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme mouku a necháme ji zpěnit. Krok 8: Po částech přilijeme mléko a za stálého míchání uvaříme hladký krém, do kterého na závěr vmícháme nastrouhaný sýr. Krok 9: Takto připravený bešamel osolíme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Krok 10: Připravené brambory zalijeme bešamelem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 25 min.

Zveřejněno 27. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské brambory v sýrovém bešamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m2YO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské brambory v sýrovém bešamelu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m2YO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

tejaja: Já vím, 5 l je samozřejmě nesmysl, ale já jsem reagovala na Tvůj komentář, že i půl litru je hodně. Není.

zizala: Jarka, ale tam je napísané 50 dl mlieka, teda 5 litrov ! :-D;-)

Jasně že mléka je hodně,ale to si snad každý upraví,je fakt že pro začátečnice by to opravit měla. Já vařím už víc jak 50let tak se nad tím nepozastavuji.

tejaja: Z toho mléka se dělá bešamel. Tudíž 0,5 l mléka k té mouce a sýru je tak akorát.

wild: Určite je 5 l mlieka veľa:-) Ale aj 5 dl mlieka je veľa ( ak by som tam škrtla tú 0 ). Autorka by to mala opraviť, ak tu teda ešte chodí. ;-)

Zase jedno báječné jídlo které mě uniklo.:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes::yes:

Pět litrů mléka mi připadá hodně, jinak proti tomu nic nemám, je to moc dobré.

Dneska jsme měli k obědu a tyto brambory jsou vynikající:yes:, suroviny jsem trochu obměnila.S bešamelem je už budu dělat pořád.

pražské brambory!

Děkuji:-)Tohle dělám také, když není moc času, ale hlavně to patří k oblíbenějším receptům. A pokaždé se dají zapéct jinak...obměnit třeba suroviny a použít jiný bešamel, nebo jenom zalít smetanou a vajíčkem:-))

Rychlé a dobré:-ppřidala jsem pár fotek :yes:+3

Něco hodně podobného jsem dělala a dokonce tady, jenže název receptu, který nebyl můj jsem zapoměla:-(, přidávala jsem foto a bylo to mooooc dobréé!:-p:yes:

Dobrý recept:yes:

Tématické fráze:
bešamel, syrový bešamel, bešamel recept, jak se dělá bešamel, jak se dela syrovy besamel, sýrový bešamel recept, jak udělat bešamel, příprava bešamelu, francouzské brambory, krém z bešamelu, recept na bešamel, francouzské brambory recept, recepty bešamel, bešamel do krémů, bešamel sýrový, bešanel, rychlý bešamel, francouzské brambory s besamelem, brambory v bešamelu, recept sýrový bešamel

Suroviny:
brambory, cibule, párky, brokolice, sůl, pepř, paprika sušená sladká, máslo, mouka hladká, mléko, sýr nastrouhaný, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu