Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panelákový prejt

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 719 kJ /
889 kcal
Bílkoviny75,30 g
Tuky11,61 g
Vláknina16,25 g
Cholesterol 924 mg
Sodík 1,24 g
Sůl3,16 g
Sacharidy116,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velkého hrnce se studenou vodou dáme vařit hlavu, lalok, nožky společně s novým koření, bobkovým listem a solí. Obsah hrnce vaříme pomalu do úplného změknutí, tedy tak aby maso odpadávalo od kosti. Po uvaření maso vyjmeme a necháme vychladnout. Krok 2: Do samotného vývaru dále uvařit na cca 30 minut ještě vepřová játra, která poté stejně jako maso necháme po uvaření vychladnout. Krok 3: Maso po vychladnutí obereme od kosti a nakrájíme na porce tak, aby se nám to dobře vkládalo do misky masového mlýnku. Krok 4: Vzniklý kvalitní vývar si dáme bokem pro další použití. Krok 5: Do trochy vývaru dáme namočit 3 rohlíky. Krok 6: Na pánvi na trošce sádla zprudka a velmi krátce orestujme utřené stroužky česneku (nesmí zhořknout) a necháme také vychladnout. Krok 7: Na masovém mlýnku (střední otvory) pomeleme játra, obrané maso i s kůží a namočené rohlíky. Do takto vzniklé pomleté hmoty přidáme zbytek koření (česnek, majoránku, pepř, sůl – vše dle naší chuti, možnosti a potřeby). Krok 8: Směs si velmi lehce a opatrně naředíme odstaveným vývarem z masa. Poctivě rukou promícháme, aby se směs spojila s vývarem a stala se mazlavou. Hotový panelákový prejt plníme do mikrotenových střev salámového průměru, přičemž oba konce zavážeme a dáme vychladit. Následující den konzumujeme za studena s pečivem nebo opečené na pánvi společně s dušeným kysaným zelím a vařeným bramborem.

TIP: Jak připravit a upéct prejt

Zveřejněno 28. 2. 2011

Poznámka autora Colombo65

Po tlačence další premiérová výroba v paneláku, snad se to i vydařilo, obdarovaným chutnalo.

I v panelákovém bytě může vonět zabíjačka :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panelákový prejt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lv26

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panelákový prejt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lv26

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-p:yes:

Tak to jo, dík.

for metema:
Já už to po naplnění nechtěl vařit, tak proto ;-);-);-)

Ze zabíjačky miluju všechno (krom mozečku), čeká nás to příští týden. Ale jen se poptám proč játra vařit? Myslím, že když se umelou syrový, pěkně prejt obarví. Ale asi tisíc lidí, tisíc postupů;-). Dávám bod:yes:

:-OTak tuhle dobrotu si zrovna ukládám:-*:-p+5:yes::yes:

Jóóó Otíku, tak to bych si nechala líbit-suprový, ještě zbylo:-? Jasnej 3.bodík letí:yes:

Nádhera, vyzkouším.:-p

for Kadlík. .... "a vo tom to je, tisíc lidí bude vařit jedno jídlo a vznikne tisíc různých postupů byť u jednoho pokrmu" :-D

V pondelok, ráno...a toto :-!:-D Otíku, ty si nedáš pokoj a nedáš...;-):-D:-D:-D

moc krásné, přidal bych i libového, a ten česnek syrový. Jo, a mlel bych na hrubější šajbě, ať to udělá výraznější mozajku... A taky - ty rohlíky do jitrničkového prejtu dávám namočené v mléce, a vymačkané... a... a ... eště tak po čuni, ať si nevymýšlám, že???;-) Moc pěkné...:yes::yes:

Úžasný název!!!:-D:-D A krásné foto řezu, no, jak jinak, k sežrání!!:-)):yes::yes:

Tématické fráze:
masový prejt, černy prejt, panelákový domácí prejt recept, prejt, prejt z vepřového masa, prejt recept, hotový prejt, domácí prejt, prejt z vepřové hlavy, jak vyrobit prejt, recept na prejt, priprava prejtu, prejt z hlavy, masovy prejt recept, proc zhorknou jatra, vepřový prejt, prejt na panvi, jak dlouho péct černý prejt, masový prejt se zelím, vyroba jelitoveho prejtu

Suroviny:
hlava vepřová, lalok vepřový, nožička vepřová, rohlík, majoránka, koření nové koření, bobkový list, česnek, pepř mletý, játra vepřová, sůl

Přidat fotografie receptu