Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uncle Bens omáčka

Pokud máte nadbytek úrody cuket a paprik, vyzkoušejte tuto "čalamádu". Domácí je daleko levnější a hlavně chutnější než kupovaná. Pokud se ošetří sterilováním, vydrží i několik měsíců a budete ji mít tak kdykoli po ruce.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanna

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 974 kJ /
3 340 kcal
Bílkoviny33,40 g
Tuky256,38 g
Vláknina66,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14,13 g
Sůl37,10 g
Sacharidy205,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu, papriky a oloupanou cibuli nakrájíme na malé kousky. Krok 2: Přidáme ostatní suroviny a promícháme. Krok 3: Vše 30 minut v hrnci povaříme. Krok 4: Dáme do sklenic, otřeme je dočista, zavíčkujeme a asi 20 minut sterilujeme. Doba sterilování se odvíjí od velikosti sklenic.

Zveřejněno 6. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uncle Bens omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EAl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uncle Bens omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EAl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Boží, dekuji, včera jsem dala na olej cibulku, kureci na male kousky a směs, nejlepší omáčka na špagety ❤️ moc děkujeme :-K

Vařím podle tohoto receptu už několik let k velké spokojenosti všech

Tohle vypadá moc dobře, určitě vyzkouším. Místo kečupu bych zkusila dát rajčata, mám jich na zahradě hromady. Ještě uvažuji o ananasu nebo mangu, to by mohla být dobrota. Děkuji za recept.<3

Výborný recept :-K dělám nějaký rok :-8jen přidám ještě česnek, pepř a libeček:-8Děkuji :yes:;-)

6 sklenic první várka, bohužel už je po cuketách, takže další až příští rok, omáčka rychle hotová, vypadá super a ještě k tomu skvěle chutná...letošní rok zavařuji v myčce, takže délku vůbec neřeším....

anna soukupova 18. 7. 2015 20:45
super vic k tomu nemam co dodat.:-)):-))

Dana Berkiová 20. 7. 2014 20:21
30 minut vařím a 15 minust sterilizuji dělám spoustu let nikdy se nezkazila:-*

Výborná,dávám bodík:yes::-))

:yes::yes:

No, já nevím....není to marmoška, tak aby se to nezkazilo....těchto receptů mám několik podobných a u každého sterilují 20min.

spagi, to máš pravdu, já jsem si to neuvědomila:-8:-)

No ale ty suroviny se 30 min. vaří, těch 20 min mi pak přijde na sterilaci moc, osobně pokud bych to sterilovala, tak asi jen 5-6 min.na 80°C (ale asi bych to nesterilovala, když to horké nandám do sklenic),

Tak do toho jdu !:yes:

Já jsem to v létě dělala, ale přiznávám, že jsem měla jen poloviční množství a hned jsem do snědli, určitě bych to sterilovala těch cca 20 minut, 2 minuty je hrozně málo, asi se tam ztratila 0.

Teď tady tak koukám na podobný recept a nevím, jestli u té sterilace nemělo být spíš 20 minut? :-/:-8

Tématické fráze:
domácí uncle bens, omáčka uncle bens, domácí anklbens, uncle bens recept, domácí omáčka uncle bens, omacka anklbens, anklbens z cukety, anklbens recept, omacka uncle bens recept, anklbens, anklbens, uncle benc, recept na uncle bens, anclbens, ancl bens, onkel bens, unkle bens, recept na anklbens, domácí ankelbens, cuketa recepty

Suroviny:
cuketa, paprika, cibule, cukr, sůl, olej, omáčka worcesterová, omáčka sojová, kečup sladký

Přidat fotografie receptu