Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nádivka z cukety nebo z patisonu

Nádivku z cukety doplněnou strouhanou nebo drobně pokrájenou uzeninou, můžeme podávat s bramborem, nebo jen se zeleninovým salátem. Dobře okořeněná, vonící česnekem, je dobrá teplá i studená.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lenka krasna lenka krasna

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 156 kJ /
3 861 kcal
Bílkoviny101,71 g
Tuky308,90 g
Vláknina73,00 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 1,84 g
Sůl4,18 g
Sacharidy158,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu nebo patizon oloupeme a najemno nastrouháme. Krok 2: Mouku smícháme s práškem do pečiva. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Špekáčky pokrájíme. Pažitku nasekáme. Krok 3: K cuketě přidáváme postupně všechny ingredience a vše dobře promícháme. Krok 4: Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný vyšší plech. Troubu vyhřejeme. Krok 5: Plech vložíme do trouby a pečeme, až povrch zrůžoví.

TIP: Cukeťák na plechu - nejlepší recepty

Zveřejněno 6. 7. 2008

Poznámka autorky lenka krasna

Nádivka je výborná i za studena.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka z cukety nebo z patisonu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NN8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka z cukety nebo z patisonu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NN8

Marie

Komentáře (12)

cathleen: Ivi díky;-):yes:já jsem dnes dělala,proto jsem si toho všimla a vidíš u sýra mi to uniklo.;-)

Simona Skolakova: opraveno, Simčo, i u množství sýra byla chyba.

Tento receptík je tady už dlouho,ale v surovinách stále není opraveno množství cukety;-)Prosím moderátorky zda by opravily:-K

Je to další výborný recept, jak zužitkovat patizon. Jen jsem dala šunku místo špekáčků, olej jsem vynechala (nevím, jaký má význam, vůbec mi tam tedy nechyběl), a mouky a vajec jsem dala také méně. Pekla jsem na pečícím papíru. Moc nám to chutnalo :-*

Brabloš:;-):-Dno chybička se vloudila;-)

Brabloš 9. 9. 2012 07:44
Tedy půl tuny patisonu se u mě v ledničce fakt nenajde.. a to jsem ten recept plánovala dělat.A i kdybych měla, za prvé by se mi to nechtělo strouhat, to bych si musela vzít týden dovolenou a za druhé by to asi 4členná rodina nespořádala.

Míšo, myslím, že bys je klidně mohla použít. Tady jde spíš o ovonění uzeninou

mohla by som pouzit miesto spekacikov parky? spekacky nedostanem kupit :-(

Přidávám fotečku naší oblíbené mňamky:-p.

Také máme moc rádi hlavně cuketu.:-*

je vynikajuca..fakt vyborna

Tak u nás se toto peče opravdu často, je to žravé :-p, jen dávám míň vajec a oleje, místo špekáčku šunkovej salám a místo grilovacího majoránku.

Tématické fráze:
recepty z patizonů, patizon recepty, patizony recept, recepty s patizonem, patizony, nadivka z patizonu, recept z patizonu, recepty patizon, recepty na patizony, patizon recept, úprava patizonu, patizon, recepty s patizony, patizony recepty, recept na patizon, recepty z cukety, recepty patizony, recepty z patyzonu, recept na patizony, cuketova nadivka

Suroviny:
cuketa, cibule, špekáček, vejce, kypřící prášek do pečiva, sýr nastrouhaný, česnek, koření grilovací, olej, sůl, pepř mletý, pažitka, petrželka, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu