Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ananasovy rez

Hodnocení receptu je 4,6 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Suroviny

Porce: 10 velkych kuskov

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 237 kJ /
4 120 kcal
Bílkoviny65,71 g
Tuky244,12 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 608 mg
Sůl1,34 g
Sacharidy412,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z chladnicky vyberieme maslo aby povolilo. Z mlieka, cukru a pudingoveho prasku uvarime puding podla navodu na obale. Ja obycajne robievam puding ananasovy, ale doma som nenasala iny, ako vanilkovy, takze v recepte pisem o vanilkovom. Pudig prikryjeme pokrievkou, alebo foliou, aby sa nam nevytvorila hruba koza a nechame ho uplne vychladnut. Krok 2: Upecieme si piskot: Oddelime zltky od bielkov. Z bielok a 40 g cukru vyslahame tuhy sneh. K zltkom pridame 2 lyzice vody a naslahame minutu a potom pridame 80 g cukru a slahame, kym nam masa nezosvetli a nevyslaha sa do hustejsej peny. k zltkovemu kremu zapracujeme preosiatu muku a tuhy sneh. Sneh premiesavame opatrne rezavymi pohybmi. Krok 3: Cesto roztrieme na plech, vylozeny papierom na pecenie (33 x 36). Vlozime do vyhriatej rury a pecieme cca 20 minut. Ja peciem v plyne, takze moj cas pecenia je pre Vas pravdepodobne irelevantny. Krok 4: Vyslahame si krem: Do misy nakrajame povolene maslo a pridame k nemu 5 lyzic cukru . Povodne mam recept napisany s 3 lyzicami, ale ten krem sa mi zdal malo sladky, tak preto som pridala. Maslo preslaham do penista. Po malych davkach pridavam k maslu vychladnuty puding a vyslahame do nadychaneho kremu. Kedze som nemala teraz ten ananasovy puding, tak som pridala na zaslahanie aj 2 lyzice ananasovej stavy z kompotu. Krok 5: Vychladnuty piskot som rozrezala na 4 rovnako velke platy, povrch som vykropila citrusovym likerom, pretoze nemam rum a naplnila som z nich dva kusy korpusu. Na povrch jedneho som natrela ananasovy dzem a druhym som priklopila. Cely kus som obtrela kremom a navrch som sackom na krem nastriekala ohradu. A dala vsetko zatuhnut do chladnicky aspon na hodinu. Krok 6: V 3 lyziciach vody dame napucat 3 platky zelatiny na 10 minut. Ak zelatina pobrala vsetku vody, tak pridame este lyzicu a hrncek nahrejeme na slabom plameni aby sa nam zelatina rozpustila. Trva to najviac pol minuty (ja vzdy nahrievam na velmi slabom plameni a hrncek hned odlozim a miesam uz len na zbytkovom teplote). Zelatine nesmie prist do varu, pretoze Vam uz potom neztuhne. Krok 7: Dame odkvapkat ananas a sirup zachytime. Polovicu dame k zelatine, dobre premiesame. Na povrch rezu poukladame kusky ananasu a lyzicou zalievame zelatinou. Dame znovu ztuhnut do chladnicky.

Zveřejněno 6. 7. 2008

Poznámka autorky vybusna

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1371

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ananasovy rez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OOE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ananasovy rez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OOE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Veronika.Hrozna: Už se chladí ,pokapala jsem Key Rumem ! Krém jsem udélala pro sichr ze dvou pudinku a 5 lžic cukru.. Do másla jsem dala taky 5 lžic cukru tŕi byly opravdu málo! Jelikož jsem neměla ananasový džem tak jsem udělala první vrstvu krémem nasypala ananas a druhou vrstvu taky. Velká plechovka je na tento recept moc. Opravdu stačí menší než 565 g. Ale vypadá báječně ,až se vychladí dám dortové želé ze zbylé šťávy z anansového kompotu. :-p Mlsání zdar!

vybusna:Aj moja ,ale použijem vždy tortové želé ,to som ešte nikdy nezmršila ! Krásne nahradí želatínu a uvarím to so šťavou ,ktorú zlejem z kompotu.;-)

vybusna:Mám otázočku ,koľko je malá plechovka ,mám 567 gramovú ,alebo mám kúpiť menšiu! To je taká tá pollitrová,ale viem,že niekedy majú aj menšie.:-?

Ivana79: a to s tym kakaovym cestom je vyborny napad, vdaka za typ a krasnu fotku

Super zákusok :-K:yes: Ja som rozdelila cesto na dve časti a jednu som zafarbila kakaom ;-) Dávam 10.bod :-p:yes:

Pridávam 10.bod :yes: Robila som podobne,len cesto som rozdelila na dve časti a jednu zafarbila kakaom :-) Zákusok nemá chybu :-p:-p

Jana Pá: Jani:yes::-D:-D:-D:-D

Krása:yes::yes: a musí to být velmi lahodná chuť, že by v neděli ..že by:-?:-?:-))

Můj komentář je :-p:yes: (neumím, neudělám, ale tak ráda bych si kousek dala),:-D, vypadá to:yes::-p

magdalenka: medovu kremesku mame aj u nas radi....mamka ju robieva..kardinal pozriem, co je to za recept

vybusna:tú za studena...a na povrch nejakú želatínovú polevu na torty. Aj v Maďarsku som nejakú kúpila.tej plátkovej želatíny sa bojím...:-D Ale najlepší múčnik na svete sú beztak kardinálske rezy, to sa idú ujesť...alebo medový krémeš.

magdalenka: a poouzivas agar, alebo praskovu zelatinu, alebo tu platkovu? zelatina je moja smr

vybusna: nie som hrdinka, vyberala som si jednoduché motívy, nemysli si.
A teraz, na moje šťastie, u nás frčia "lentilkové" torty, na vrchu na kréme sú len lentilky. A milujú straciatellu tortu - Iljuša, alebo ovocné, kde krém je ovocný jogurtový, alebo tvarohový odľahčený, prípadne na vrchu želatína. To mi značne uľahčilo život. :-D

magdalenka: si hrdinka prevelika....ja v takomto pripade nevaham a spolieham sa na cukrarky..toto by som skrtatka nedokazala

vybusna: ale keď má nejaká mrňavka rok, dva...tak MUSÍM. A pri výrobe falošného marcipánu a modelovaní z neho...strácam nervy, chytá ma zúfalstvo na striedačku so zúrivosťou. :-)) Mojou doménou to nikdy nebude.

Jitkas: dakujem Ti velmi pekne....ja neviem ako je mozne, ze tam mam tolko slnka...dnes tu napriklad slnko vobec nesvietilo, asi mam tak nastaveny fotak....

magdalenka:magdalenka...ked vies...ono je to tak, ze som musela starostlivo vyberat tie *spravne* fotky. a na tortu by som sa ja v zivote nechytila...v zivote! To by som nedokalaza ani za svet. Ja by som to mozno upiekla ako tak...aj ten krem urobila..ale dokoncit to....tak tam je to pre mna cesta zarubana...S tym mam strasne velke tazkosti.

Svata pravda,Maris! Vybusna, rezy jsou prenadherne a urcite predobre, staci si precist suroviny. Tvoje fota jsou vzdy plna tepleho svetla, proste pohoda z nich cisi na sto honu. Jak sladke moc nemusim, dala bych si hned ted.

vybusna:mala by si vidieť mňa, aká som cukrárka, keď sa trápim s nejakým slávnostným múčnikom, tortou a pod. A vždy tvrdím, že už sa nenechám nahovoriť, nech má narodeniny hocikto z rodiny...:-D
Nebuď prehnane skromná, je to krásne!

Krása , hned bych si nabídla :yes::yes::-p:-p:-p:-p:-K

maris: mariska i ty tarajka....ale dakujem za pochvalu...to vies, ze to potesi

vybusna: rychlá jako vítr:-D, máš je opravdu krásné, já bych se na to nezmohla, to mi věř:-) a ještě k tomu nádherná fotka fotka:yes::-)

maris: boze....ty si rychla....ved som ich teraz teraz tie fotky vlozila ;-) Ale trt v cukrarne....a ked sa pozries na fotopostup tak vidis s akymi tazkostami som sa borila....ako vzdy ked peciem....darmo..cukrarka so mna v zivote nebude....

Přiznej se, že jsi je koupila v cukrárně;-):-D ne - vážně - máš je krásné, klobouk dolů:yes::yes:

Ke mně taky,a ješté by dostal i štaprdli něčeho ostřejšího aby si nemyslel ,že jsem nevděčná !

Miluše Moulisová: Tuhle paní bych chtěla mít doma. :-) Takovou *** jsem ještě neviděla.

Mně to neuniklo, ale nic nevzhlednoho na něm nevidím. U mně OK. Kdyby s tím někdo ke mně přišel, uvaříme si kafíčko a určitě si moc pochutnáme.:-p :yes::yes: ;-)

vybusna - toto mi uniklo, ale už neunikne :-p;-):-D:yes:

A to je dobře, vybusna, já na to zdobení taky nemám buňky a kdybych měla, udělala bych si tenhle zákusek a ozdobila podle svého;-)

pani miluse..je mi velmi luto, ze to vo vas zanechalo taky negativny dojem...robim co viem a dokazem

Tématické fráze:
ananasový řez, želatina recept, ananasovy zakusok, piškotové řezy s ananasem, anasovy rez, ananasovy zakusek, ananasovy dort, ananasový rez se želatinou, anasovy kolac, ananasový řez s želatinou, řezy se želatinou, anasový dort, kolac se zelatinou, piškotový řez s ananasem a želatinou, ananasový krém, řezi orgazmus, řezy s želatinou, ananasový dort recept, řezy s ananasem a želatinou, dort se želatinou

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, cukr, máslo, pudink vanilkový, mléko, cukr, cukr, kompot ananasový, želatina, džem ananasový

Přidat fotografie receptu