Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené maso na jehle s delikatesní šťávou

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 105 kJ /
2 654 kcal
Bílkoviny140,78 g
Tuky213,37 g
Vláknina14,50 g
Cholesterol 350 mg
Sodík 7,71 g
Sůl18,70 g
Sacharidy37,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si nakrájíme na menší čtverečky, mírně je naklepeme a naložíme do šťávy-do oleje přimícháme veškeré koření, sůl a promícháme. Maso necháme alespoň 1 hodinu ve šťávě, jen občas maso promícháme. Krok 2: Mezitím si nakrájíme ingredience na jehlu, cibuli+pórek+salám na kolečka, papriku s anglickou slaninou na menší kousky a pak i s odpočinutým masem všechno střídavě napícháme na jehlu (4 jehly). Krok 3: Do pekáčku nalijeme tak polovinu šťávy co nám zbyla, na ní naskládáme jehly a dáme péct na méně a déle, aby maso bylo pěkně měkké. Krok 4: Za dobu pečení jehly párkrát otočíme a ke konci pečení si do zbylé šťávy nalijeme 2 dcl teplé vody, přidáme instantní jíšku, mícháme jí, až se nám rozpustí, zalijeme ní jehly v pekáčku a chvíli ještě pečeme.

Zveřejněno 6. 3. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Moje improvizace, která se vskutku co do chuti podařila velmi!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené maso na jehle s delikatesní šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lv8J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené maso na jehle s delikatesní šťávou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lv8J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Pavla Přikrylová 16. 7. 2017 18:10
Palička a z druhé strany sekáček - klasické zboží z dob Sovětského svazu. Také jsem to měla dříve.
:-)

Všem vám děkuji a moc mě to potěšilo:yes:

Bibinko, už zase slintám, je to krásná variace:-D:yes:

Bibinko to bude dobrotka,ráda vyzkouším.Akorát poprvé slyším salám Fuet.:-O Kterému salámu je to podobné?:-8+1

:yes:+ krásný

:-p:-p:yes:+11

chocolate 6. 3. 2011 18:53
Špízy máme v oblibě a Fuet mi leží v lednici;-).Navíc musím pochválit krásné aranžmá Bibinko.

:-p:yes: moc pěkný recept:yes::-K

Moc pritazlive papu:-p:yes::yes:
a bod za foto:yes:

Bibi, krásné foto, super špízky!!;-):-p

:-O:-p:-*:yes:

:-p:-):yes:

:-p:-p:yes::yes:

Máme rádi napichovaná masíčka,:yes:

Elí, to mi vyráběl před léty můj manžel a je to z jedné strany palička a z druhé sekáček. Je trochu těžší(z ocele),ale suprová:yes:

Bibi, co to máš za paličku? To je z druhé strany sekáček na maso, ne? Pěkné...;-):-)

Tématické fráze:
marinovací jehla kovová, maso se štávou, masová jehla, zbylé pečené maso, pečené maso, marinovací jehla recepty, marinovací jehla, masove jehly, pecene veprove maso se stavou, štáva z pečeného masa, salám fuet, marinovací jehla recept, recepty na jehle, masové jehle, jehla, maso na jehlach, co je salám fuet, delikatesní špízy, vepřové maso na jehle, recepty marinovací jehly

Suroviny:
maso vepřové, slanina anglická, pórek, salám, paprika čerstvá červená, cibule, omáčka sojová, olej slunečnicový, zázvor, koření oregáno, rozmarýn, sůl

Přidat fotografie receptu