Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Irský chléb

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 893 kJ /
453 kcal
Bílkoviny14,38 g
Tuky2,50 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,25 g
Sůl4,00 g
Sacharidy91,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smíchat suché ingredience a nakonec přidat podmáslí. Krok 2: Zpracovat bochánek, pomoučnit, navrchu naříznout do kříže a dát péct na 170°C na cca 30-40 min.

Zveřejněno 6. 3. 2011

Poznámka autorky srettka

Je to zvláštní hutnější verze chleba, ale v kombinaci se švestkami a pak s namazaným máslem je výborná.

Nalezeno na zahraničním webu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Irský chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xV7n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Irský chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xV7n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (26)

arrefeena:ja už nevím holka:-D někde to na mě vykouklo, tak jsem to vyzkoušela a bylo to dobrý. Je možný,že někdo využil původní rcp a vylepšil jej švestkami :-)

já v Irsku žiju a v životě jsem neviděla sodný chléb se švestkami ani jsem o něm nečetla v žádné kuchařce. V Irsku existuje bílý, tmavý, s treacle, z kukuřičné mouky a tzv. spotted dog (flekatý pes) což je bílý s rozinkai. :-? odkud ten recepis pochazi?

cathleen:jojo,je to pšeničná mouka. Nějak mi to uniklo. Už je to teda dlouho,co jsem si obarvila kštici na zrzavo a dala se do pečení chleba irského :-)) ale děkuji za upozornění :-K

Ja kupuji Bio celozrnnou psenicnou jemne mletou od Bio Harmonie.
http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/Product...
Chleb je :yes:.

tejaja: jestli to není jen u vás, na Slovensku., Celozrnnou hladkou u nás máme pouze špaldovou, ostatní, pokud je název -celozrnná- více rozvedený (popsaný), jsou jemně nebo hrubě mleté.

cathleen: V odkaze zroluj na pšeničné múky a tam to nájdeš, aj iné múky celozrnné. Tú hladkú si pravidelne objednávam. :-)
http://www.mlyn-zrno.sk/page2.htm

tejaja: nevím, jestli jsem si toho jen nevšimla, ale v názvu jesm slova hladká nebo hrubá nikdy neviděla. Možná ještě -hrubě mletá-:-p

:-) Vyrába sa aj múka celozrnná hladká, aj celozrnná hrubá. Len to slovíčko, či pšeničná, asi vypadlo. ;-)

Sretti, teď se dívám - první položka...nemá být celozrnná pšeničná mouka?:-)

Krásný bochníček:yes:

Tak jsem ho chutnala a je fakticky výýýýýborný :-):-K

Tak před chvíli jsem ho dodělala a jsem zvědavá jak bude chutnat, pak dám vědět jaký byl, jo a davám bodík ;-):-K:yes::-)

Chlebík vypadá móc jedle:-p:yes:+7

srettka..Ty jsi ale numero:-D:-D:-D:-D:-)):-)):-)):-))

namoutěkutě postavím na zahradě mlejn, nakoupím obilí, semelu a dovezu, toho bohdá nebude,aby obyčejných ingrediencí nebylo pro všecky;-)
p.s. teď mne omluvte, jdu pálit cihly na ten mlejn:-))

Tématické fráze:
irský chléb, irský chleba, knekebroty, irský chléb recept, irský soda chléb recept, chleba ze sody, irský špaldový chléb, irský soda chléb, recept na irsky chleb, irský chléb ze špaldové mouky, chléb ze sody, špaldový irský chléb, irsky chleba recept, soda chleb, recept na irský chleba, soda chleba, irský chléb se sodou, irské recepty, domácí irsky chleba, irsky špaldový chléb recepty

Suroviny:
mouka hladká celozrnná, mouka hladká, sůl, soda jedlá, švestky sušené, podmáslí

Přidat fotografie receptu