Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí ptáčky

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1

4 porce velké

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 591 kJ /
2 292 kcal
Bílkoviny332,04 g
Tuky99,09 g
Vláknina10,28 g
Cholesterol 840 mg
Sodík 2,38 g
Sůl5,96 g
Sacharidy15,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prso prořízneme podélně ale nedořízneme konec, rozevřeme a proklepeme jemně rukou aby se udělal velký plátek. Krok 2: Osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, přidáme okurku, páreček, a 2 plátky anglické slaniny. Krok 3: Zamotáme v roládku a provázkem obtočíme, obalíme v hladké mouce. Takto uděláme všechny 4 prsa. Krok 4: Špek a cibulku pokrájíme na kostky. Krok 5: Do tlakového hnce dáme trochu oleje, spěníme cibulku a špek, přidáme kmín a ptáčky, osmahneme z obou stran a přidáme masoxovou kostku. Podlijeme cca 2 dc vody a dusíme v tlakovém hrnci cca deset minut. Krok 6: Kuřecí ptáčky vyndáme. Krok 7: Výpek provaříme, vyndáme polovinu kostiček špeku a promixujeme tyčovým mixerem. Krok 8: Podlijeme vodou jak potřebujeme a dáme vařit, zahustíme hotovou jíškou nebo klasiku hladká mouka s vodou a provaříme. Dochutíme solí.

Zveřejněno 7. 3. 2011

Poznámka autorky k.radulka

Dávám jíšku protože udělá krásnou hnědou barvu. Podávám s rýží či knedlikem

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí ptáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OE5G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí ptáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OE5G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

Právě jsem dodělala a opravdu vynikající,myslím že odměna o muže mě nemine...Moc Děkuji :yes::yes::yes:;-);-)

Dělala jsem dnes na oběd, i když v normálním hrnci s pokličkou, i tak to nemá chybu :-K:yes::yes::yes:. Nezůstalo vůbec nic ;-)

Radulko, dělám téměř shodně, tak vím, že mohu ostatním doporučit - tmavou jížkou jsi docílila nádherné zabarvení omáčky a správné zahuštění - to je opravdu omáčka a né sos:-D:yes: super

chocolate 7. 3. 2011 14:37
Mám nový tlakáč, takže určitě vyzkouším.Už jsem dělala drůbeží ptáčky podle Maris a byly výborné.
Marně přemýšlím, proč mě nikdy nenapadlo použít minipárky:-8.

:-p:-p:yes:+14

Jani R.-já také bez tlakáče ani"ránu"já tady tyhle závitky vařím 15 minut pak ještě 10 minut provařuji s moukou už bez tlak. pokličky:-)

super. davam bodika, to je vynikaici napad, :-):-):yes::yes:

To je lákavé!:yes::-p

:-p+11:yes:dělávám podobně,ale z vykostěných stehen,zdají se mi šťavnatější,ale zase mi tam nevejdou ty párečky:-*:-))

Radko, jasně, je to super pomocník, co bych si bez něj počala, já jen že na to kuřecí by mne to možná nenapadlo.;-)

jani já tlakáč používám snad na všechno, nemám čas stát u plotny celej den, moc práce v salonu a děti:-//

Já dělám běžně ptáčky z vepřového, tak proč ne z kuřecího? T:yes:en tlakáč je dobrý pomocník, ale zrovna na ptáčky bych ho asi nepoužila, ale je fakt, že 10 min. je 10 min;-)

:yes: krásnej ptáček;-) šikulka:yes:+

Radulko, to se ti vážně povedlo a omáčka je báááječná, takové já ráda a dávám ti 6.bodíka:yes:

Taky myslím, že je to pěkný nápad, navíc, ta omáčka je krásně hladká. . .:-p:yes: +5

Tématické fráze:
kuřecí ptáčci, kuřecí ptáček, kuřecí ptáček recept, top recepty španělští ptáčci kuřecí, ptacky s kureciho, ptačky z kureciho, ptacky z kureciho masa, recept na ptačky, ptáčky z kuřecích prsou, španělský ptáček z kuřecího masa, ptacci z kureciho, kuřecí spanělské ptáčky, kuřecí španělský ptáček, ptacci z kureciho masa, recepty na ptacky, kuřecí ptačky z rýží, recepty na kuřeci ptačky z rýží, kuřecí ptáčci s rýží, ptáček z kuřecího masa, spanelske ptacky z kureciho masa

Suroviny:
prsa kuřecí, okurky sterilované, slanina anglická, špek, sůl, pepř, hořčice, masox hovězí, minipárečky, cibule, olej, kmín drcený, jíška tmavá instantní, mouka hladká

Přidat fotografie receptu