Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové srdíčko na houbách

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 102 kJ /
980 kcal
Bílkoviny14,78 g
Tuky77,96 g
Vláknina11,72 g
Cholesterol 117 mg
Sodík 463 mg
Sůl1,16 g
Sacharidy51,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené na malé kousky srdíčko, orestujeme, okořeníme, zalijeme vodou s bujónem a zavřeme do tlakového hrnce. Krok 2: Po 60 minutách otevřeme,přidáme houby (já měla směs mražených)a ještě na 15 minut zavřeme do tlakáče. Poté zalijeme smetanou a zahustíme jíškou. Krok 3: Podle chuti dochutíme. Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami.

Zveřejněno 10. 3. 2011

Poznámka autorky janatka

Manžel se včera nadlábl,že funěl,chválil jak mu to chutnalo.Bylo to prý lepší s houbami(to srdíčko chytlo chuť a vůni hub),než jen na smetaně.Vím,že tu jsou podobné,ale stejný tu není,jestli někde jo,já ho nenašla ,jinak smáznu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdíčko na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZWm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové srdíčko na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZWm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Výborný recept.Uvařeno,vyzkoušeno,snědeno. Dávám 5 bodů:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Na smetaně je dobré ale přírodní na slanině a cibulce nemá chybu je perfekt i jako ovar

Janatko, taky dělávám, ale bez hub, vyzkouším asi s hlívou a nebo...hub mám zamražených ještě dost;-). Dávám ti 4.bod:yes:

Dělám to taky tak, jen bez hub. Ale houby určitě nic nepokazí;-):yes:

Dlouho jsem neměl srdíčko na smetaně... moc dlouho. Ale nedávno jsem dostal plný kastrolek klasického pajšlu.. plíce, srdce, jazyk,... ke své lítosti musím přiznat, že jsem to sežral lžičkou přímo z kastrolu, zastudena...:-8

Tématické fráze:
vepřové srdíčko, vepřová srdíčka, recept na vepřová srdíčka, vepřové srdce na houbách, vepřové srdíčko recepty, vepřové srdíčko na smetaně, vepřová srdíčka na smetaně, vepřová srdíčka recept, srdce na houbách, vepřová srdíčka recepty, vepřové srdíčko na slanině, vepřové srdce s houbami, vepřové srdíčko recept, vepřové srdce recept, recept na vepřové srdíčko, srdíčka s houbami, veprovy srdicka, vepřové srdíčka, jak uvařit vepřové srdce, vepřové na houbách

Suroviny:
srdce vepřové, cibule, majoránka, pepř mletý, sůl, voda, bujón, smetana na vaření, jíška tmavá instantní, houby, sádlo

Přidat fotografie receptu