Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kolínko na černém pivu na dvojí použití

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: tak 4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 221 kJ /
6 745 kcal
Bílkoviny366,06 g
Tuky502,94 g
Vláknina60,80 g
Cholesterol 3,00 g
Sodík 579 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy153,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno dáme do hrnce, zalijeme pivem a doplníme vodou, aby bylo koleno ponořené. Krok 2: Přidáme na půlky rozkrojené cibule, stroužky česneku-neloupané!! dál koření,skořici,badyán,koriandr,bobkové listy,celé pepře,hřebíčky a osolíme pak pomalu(tak 2 hodiny) vaříme. Krok 3: Po uvaření přendáme koleno do pekáče, kolem něho rozhážeme kolečka mrkví a na to scedíme všechen vývar. Krok 4: Dáme péct na 180°C do úplného měkka až nám maso odpadá od kostí téměř samo(já pekla hodinu). 1 Krok 5: .verze, že ho budeme jíst s hořčicí, nebo křenem s pečivem, nebo 2.verze, že ho budeme podávat jako hlavní jídlo s knedlíkama a zelím, nebo špenátem a v tom případě to množství šťávy mírně zahustíme(solamyl, jíška, hladká mouka-jak kdo chce).

Zveřejněno 11. 3. 2011

Poznámka autorky Bibinka

Recept je z časopisu Glanc a je mírně pozměněný a výborný-doporučuji!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kolínko na černém pivu na dvojí použití

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxXD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kolínko na černém pivu na dvojí použití

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gxXD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Sajdeman: Sajdemane, to jsi měl asi tězké sny;-) ale jsem moc ráda, že kolínko chutnalo:yes:

Tak kolínko bylo včera k večeři a přejedl jsem se tak, že jsem skoro nedošel do ložnice! Moc dobré! :-p

Bibi, zrovna dnes, stojíce druhá ve frontě v masně, jsem byla rozhodnutá poprosit o pěkné velké zadní kolínko... Jenže postupně mi došlo, že v peněžence mám jen stovku a samé stravenky a kartu, s kterou tady nezaplatím (a nevím, co by to mohlo stát), tak jsem z nedostatku nápadů koupila hovězí plátky, jako paní přede mnou (já jen dva za šedesát ;-) ). Takže až budu lépe vybavená a kolínko koupím, udělám ho podle tvého receptu, protože se mi zamlouvá, hodně!:-):-p

Joh(neregistrovaný), není uzené, je to normální syrové koleno koupené v Kauflandu;-)

Bibinko, krásný recept...škoda, že jsme u nás nastolili dietní program :-8

autorce tohoto receptu za to, jak moc potýrala moje chuťové pohárky, z hloubi duše přeju, aby se jí obrátily kolena dozadu a ona si na ně kakala jak vrabčák!!!!!:-O:-O:-O:-O JInak samozřejmě bodík letí a už to mám v oblíbených!!!! Když jsem ještě měl prasátka v chlívečku, tak jsem litoval toho, že tento tvor je savec, a nikoli stonožka..... Koleno a krkovice jsou nejchutnější části vepříka!!!!;-)

chocolate 11. 3. 2011 19:52
Koleno sice moc nemusím, ale vůni té bezvadné omáčky cítím až sem.možná by stálo za to zkusit ji i s kotletou.

No voní to až sem a to jem pěkně daleko :). Jedna otázečka, koleno nebylo předem uzené?

Jejda, Bibi, tak to je nářez. Moc se mi recept líbí :yes::-p +

Tak to je kolínko jako malované:-p:-p+1:yes:

Stejné jsem dělala asi před měsícem,je výborné!:yes:

Bibi mňáááám,to musí být dobrota:-p:-D:yes:maso dělané s pivem je vždy dobré:yes::yes::yes: a bodík letíííííí:yes:

Bibi, co ti mám na to říct, u nás by zmizlo hned na první způsob, obávám se, že ke knedlíkům by už nebylo co... :-(:-D:-D:-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
pečené kolínko na pivu, vepřové na černém pivu, veprove kolinko, vepřove na černem pivě, vepřová krkovice na pivu, vepřová krkovice na černém pivu, vepřové koleno na černém pivu, vepřové koleno na černém pivě, uzene koleno na černem pivu, uzená krkovice na pivě, pečené koleno na černém pivu, vepřová kolínka, koleno na černém pivu, použití vepřové maso krkovice, koriandr celý neloupaný recepty, veprova krkovice na cernem pive, vepřové maso na pivě, pečené kolínko na pívě, krkovice na černém pivu, uzena vepřova krkovice na pive

Suroviny:
koleno vepřové, pivo černé, cibule, skořice, česnek, badyán, koriandr, bobkový list, pepř celý, koření hřebíček, mrkev, sůl

Přidat fotografie receptu