Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové, zelí a kroupy - variace na estonské kapsad mugli

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 975 kJ /
2 384 kcal
Bílkoviny147,88 g
Tuky114,37 g
Vláknina31,20 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 5,91 g
Sůl14,60 g
Sacharidy176,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozpustíme na kostky nakrájenou slaninu a přidáme kostky osoleného a opepřeného vepřového masa a bobkový list. Opečeme dohněda a přisypeme cibuli, kterou jsme nakrájeli na tenké půlkroužky. Vše opečeme dohněda a poté přidáme kysané zelí, promíchané s nadrobno nakrájenými kyselými okurkami. Krok 2: Zároveň uvaříme v osolené vodě ječné kroupy doměkka. Přidáme je k masovo - zelné směsi i s trochou vody (šlemu), ve které se vařily, promícháme a dodusíme doměkka.
Podáváme se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 11. 3. 2011

Poznámka autorky Eliza

V původním receptu z knihy 2000 nejlepších receptů obsahuje tento pokrm jiné množství ingrediencí a je podávaný s vařenými bramborami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové, zelí a kroupy - variace na estonské kapsad mugli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rE7W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové, zelí a kroupy - variace na estonské kapsad mugli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rE7W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Skvělý recept, krup není nikdy dost. Je to nejlepší rejžák na střeva a měli bychom sníst alespoň jednu lžíci týdně. V tomto receptu jsou skvěle vyvážené chuti, ukládám a uvařím. Slibuju !!! Máme rádi třeba jen tak uvařené kroupy, sůl, pepř, máslíčko a hodně česneku. Zkuste to.:-D

Eli, to mi uteklo, ale moc se mi to líbí a ukládám si. Kroupy mám ráda a toto je skvělá kombinace:yes::-)+

Před lety jsem si tuhle dobrotu uvařil a nemůžu na ni zapomenout! Těším se, že ji někdy ochutnám přímo v Estonsku.

Děkuji za body receptu a hezké reakce. Je to pravda, klasická chuť.. ale protože nevařím kroupy moc často, ačkoli je máme rádi, byla jsem ráda za nápad na jejich tradiční a chuťově osvědčené využití.:-p
Ještě jednou děkuji. :-K

:-p:yes: moc pěkné:-K

Eli, skvělá a "stará"kombinace, jen ji znovu oživit ;-):yes::yes::-p:-p

Úžasná variácia!

Ukládám :-p:yes:

:-p:-*:yes:

Velmi lákavé:-p:yes:

Zajímavý recept :-O , kroupy mám moc ráda :-p ;-) + :yes:.

Tématické fráze:
ječné kroupy recept, kroupy recepty, ječné kroupy střední recept na vaření, ječné kroupy recepty, kingel, kroupy, kroupy recept, recepty z krup, nejlepší recepty z krup, kroupy zelí, jak uvařit ječné kroupy, jecne kroupy, recepty z ječných krup, pokrmy z krup, zelí kroupy, recept ječné kroupy, střední kroupy, kroupy střední, kroupy a zelí, ječné kroupy střední

Suroviny:
plecko vepřové, slanina anglická vcelku, zelí kysané, kroupy ječné, okurky sterilované, cibule, cukr, bobkový list, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu