Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roládky se sušenými švestkami

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie332 kJ /
79 kcal
Bílkoviny2,16 g
Tuky0,39 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí plátky si naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme. Krok 2: Každý plátek poklademe anglickou slaninou a rozpůlenými švestkami a srolujeme. Krok 3: Zajistíme jehlou, nebo párátkem, popř. svážeme a obalíme v hladké mouce. Krok 4: Mezitím si uděláme tmavší cibulový základ a na něm roládky ze všech stran opečeme. Krok 5: Podlejeme vodou, přidáme jednu lžičku švestkových povidel a dusíme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut. Krok 6: Śťávu zahustíme lžící hladké mouky, provaříme a podáváme nejlépe s rýží.

Zveřejněno 12. 3. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Opět můj hokus-pokus, ale se skvělým výsledkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roládky se sušenými švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYE5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roládky se sušenými švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DYE5

Marie

Komentáře (34)

Dano, nádhera, nenádhera, ale hlavně se to fakt dalo jíst!!;-)

Jani to je nádhera:-D:yes:

Eli, maris, díky moc;-)

Jani, to mi nějak uteklo - krásný recept i fotky:yes::-p+

Tak pro mě je tento recept haute cuisine, jen bych ty švestičky nechala nacucat něčím trochu ostřejším...;-) Ale Jani, je to nádhera:-p:-p, maso a švestky je pro mě neodolatelná kombinace - nakonec mám tu recept na skvělou Rudolfovu jehlu...
I když - najdou se kuchaři, kteří to zkazí, např. moje velké zklamání v jedné proslulé písecké restauraci, kde pokrm z panenky a sušených švestek zaštítili jménem slavného štamgasta Adolfa Heyduka... A servírovali tenký obal neochuceného masa naplněný obrovským množstvím povidel... Ale to není nic nového, tam rozvaří i těstoviny a jaká to škoda...:no:

Pavli, Hani, díky moc;-)

Jani, tak tohle je parádní receptík! Tvoje recepty mě ještě nezklamaly. . . Já už je poznám na dálku podle nádobí :-D :yes::yes: Vyzkouším +18

Jani, vypadá to moc hezky:yes: máš pěkné fotky:yes: +

Bibi, maso v kombinaci s ovocem jsem poprvé dělala na Topreceptech. Takže určitě i ty můžeš experimentovat s čímkoliv. Byl to skok do tmy, vůbec jsem nevěděla, jak to bude chutnat a fakt to bylo dobré;-)
Danielo:-D:-D:-D, taky se mi zdá, ale tím to není;-) Hodně mo pomohl Colombo, ale pšt, aby si moc nemyslel!:-D
Držte mi palce, vypadá to, že od pondělí půjdu pomáhat do kuchyně na brigádu. Mám děsné nervy, že nic nebudu umět:-S. Je velký rozdíl vařit pro dva a vařit pro hosty restaurace.:-/

Jani, roládky jsou skvělý a fotka jakbysmet, ale doma by to zřejmně nemělo úspěch, nemáme švestky s masem rádi, jedině, že bych dala jinou ovocnou náplň;-) a protože je to náš problém, dávám ti 16.boda:yes:

:-p:yes:

Jani, v pondeli varim veceri pro vyznamnou navstevu, tenhle receptik je tezky kandidat :-)):yes::yes::-p:-K. Jeste jsem chtela podotknout, ze od te doby, co fotis, s rozbitym fotakem jsou ty fotografie lepsi a lepsi.....:-D:-D:-D

Rebi, ne, v ničem jsem je nemáčela, byl to momentální nápad, švestky jsem měla na něco úplně jiného;-) Jarko, fotky zlepšují všichni podle možností a toho, co odkoukáme;-)

Jak od maminky :-* Vypadá to skvěle, krásné fotky :yes:+

Máš ty fotky fakt čím dál hezčí :yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí maso se švestkami, hovezi na svestkach, hovězí rolada, hovězí roládky, hovězí závitky na víně se švestkou a anglickou, hověží na sušených švestkách, hovězí se sušenou švestkou, hovězí roláda plněná švestkami, hovezi maso se susenymi svestkami, hovězí se slaninou a svestkami, hovězí rolady, hovězí roladky recepty, roláda na švestkách, roláda se švestkami, písecké hovězí s rýží, tvaruzkovy dortík s povidla recept, hovězí rolády na švestkách, hovězí panenka se švestkami, veprova panenka se susenyma sveskama, hovezi maso se susenymi svestkami

Suroviny:
maso hovězí, slanina anglická, sůl, pepř, cibule, švestky sušené, povidla švestková, mouka hladká, mouka hladká, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu