Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segedínský guláš s výpočtem kJ

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ashgan

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny

Porce: cca 7

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 720 kJ /
1 367 kcal
Bílkoviny154,16 g
Tuky54,11 g
Vláknina33,61 g
Cholesterol 293 mg
Sodík 4,38 g
Sůl10,67 g
Sacharidy54,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na sádle opečeme cibulku do sklovata. Přidáme maso a dále opékáme. Když je maso opečené přidáme papriku, kmín, chilli a zarestujeme. Poté přidáme zelí promícháme a zalijeme vodou. Krok 2: Přivedeme k varu. Vaříme dokud maso není měkké. Nakonec přilijeme smetanu a krátce povaříme. Když bude guláš moc řídký, zahustíme moukou nebo jíškou.

Zveřejněno 14. 3. 2011

Poznámka autorky ashgan

Celkovou energetickou hodnotu jídla jsem spočítala na cca 11175 kJ

z toho Tuky (g): 208, Bílkoviny (g): 134, Sacharidy (g): 57

Na jednu porci 1596 kJ

z toho Tuky (g): 29, Bílkoviny (g): 19, Sacharidy (g): 8

hodnoty jsou orientační podle velikosti porce. :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s výpočtem kJ

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7Po

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segedínský guláš s výpočtem kJ

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/X7Po

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

casino: Já už zkusila a viděla;-):-)):yes: Malinko česneku dávám pokaždé, ale fakt se to nesmí přehnat.:-K
KJ bych snížila tím, že bych místo 30% smetany dala trochu 10 nebo 12%.

lomačka:
Česnek? Máte recht..., a tady je ho požehnaně, že. A proč tam valit zbytečně jakési kJ, že?:-))
Pokud ale se do segedína přidá česneku jen tak maličko aby ho cítil jen kuchař, pak je to OK. Zkuste a uvidíte. Uvidíte jak budou hosté každé sousto vychutnávat tam co mají chuťové receptory, a uslyšíte jak budou mlaskat a hádat: "Proboha, co to tam máš, to neznám, to je fantazie!"
A stejně jako dobrý kuchař podá jídla o fous méně než stačí k nasycení, tak bude zatloukat a zatloukat, a pokud by někdo náááhodou uhodl, že česnek, tak řekne: Neeééé:-!:-))

hele, ale do segedýnu nepatří ČESNEK !!! jinak foto pěkné:yes:

olina16:

:yes::yes::yes:

Já taky tak počítám.
Jinak oceňuji snahu autorky:-)

V této variantě jde ale o odlehčení;-).My doma prorostlé maso nejíme, takže segedín vařím z plece, kýty nebo krůtího.A chutná...:-D

Svatopluk: taky běžně dávám do segeďáku chilli a nebylo to nikdy hořké a co se masa týče, měl by být z bůčku, ale fujtajbl, já to třepavý tučný nemusím a tak si klidně udělám segeďák i z kýty.

Svatopluk (neregistrovaný/á) - U nás si segedín mužská část rodiny běžně chili doostřuje a proč ne. Ale hořké chili jsem nikdy neměla! A druh masa - nikde není psáno, co musím použít!!!!Použiju to co mám, nebo co mi chutná

Svatopluk 21. 4. 2011 14:57
Do segeďáku nikdy chilli nepatří, je hořčí než pálivá paprika která se v kombinaci se sladkou víc hodí.
To ale také vysvětluje výběr masa, kýta??? kdo to kdy viděl, ženský takhle nevařte. Lepčí výběr plecko, nebo 1/2 plecko 1/2 búček od kosti apod.
Zahušťovat ano - jiška ( na rozdíl od normálního guláše ), někdo dává i na závěr lisovaný česnek.
Zdravím.

zdenicka00: Mám digitální váhu a ta takhle počítá. :-)) Sádla bylo použito 50g již jsem to doplnila. :-))

tejaja: Nezvyklá kombinace :-))Chilli proto, že doma nesolíme. Ať jsem to zkoušela dochutit jakkoli tak to pořád bylo mdlé, ale s chilli je to pikantní i bez soli.:-D

Výpočet nevýpočet, gulášek máš nádherný :yes::-K.

To bych uvítala u všech receptů :-)

zdenicka00: Souhlasím :yes:

:yes::yes:

Segedínsky guláš a chilli ? :-O:-O:-O:-!

Fascinuje mě to přesné množství masa a cibule na gramy, ale sádla 2 polévkové lžíce, které každý může odměřit jinak. Jestliže to má být spočítáno přesně, myslím, že i to sádlo by mělo být uvedeno v gramech. Těžko si umím představit zvážit 665 g masa a 216 g cibule. To bych musela mít lékarénské váhy.:-O:-O

Bibinka: Děkuji. Podle několika receptů z těchto stránek jsem již vařila, ale až teď mě napadlo něco přidat :-)

olina16: Tak to ještě dopočítám. :-)) U nás to ještě nikdo nejedl. Rodinka to má na zítra k obědu :-D

Kéž by všechny recepty mohly být s kJ hodnotami:-*:yes:;-):-p

Tak na toto jídlo se chystám na víkend. Už se těším, protože je mňam:yes:....2:yes:

Ten výpočet je parádní. Ještě škoda, žes to po uvaření nezvážila a nespočítala KJ/100g. Já jsem tak tak trochu ujetá a počítám takhle každé jídlo:-D

Asgham, vítám tě v naší Topácké rodině a přeji, aby se ti tu líbilo;-)

Tématické fráze:
segedínský guláš kj, recepty s kj, segedinsky gulas kalorie, pikantní segedínský guláš, recepty kj, guláš kj, recepty v kj, segedinsky gulas, recepty podle kj, segedínský guláš z vepřové kýty, segedinsky gulas z kýty, segedinský guláš energetická hodnota, recepty s výpočtem kalorií, recepty a kj, segedin kj, recept s kj, energetická hodnota guláše, kalorie segedínský guláš, segedinsky gulas v kj, kaloricka hodnota segedinsky gulas

Suroviny:
kýta vepřová, zelí kysané, cibule, česnek, sádlo vepřové, smetana, paprika sušená sladká, chilli, voda, pepř, sůl, kmín drcený

Přidat fotografie receptu