Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hornický guláš

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 858 kJ /
444 kcal
Bílkoviny57,10 g
Tuky10,53 g
Vláknina16,04 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy24,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme česnek utřený se solí a zelenou papriku pokrájenou na nudličky. Podlejeme a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme nakrájenou klobásu, rajčata, sůl, kmín a dodusíme. Můžeme zjemnit 1 lžičkou másla. Krok 2: V ingrediencích jsem nenapsala hladkou mouku, protože v receptu není. Můžete, pokud chcete zahustit jednou lžící rozmíchanou v troše vody. Krok 3: Vhodná příloha je knedlík, rýže, popřípadě těstoviny.

TIP: Časté chyby při přípravě guláše

Zveřejněno 16. 3. 2011

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-recept mám z magazínu Právo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hornický guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVoy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hornický guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVoy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (55)

Tá pažítka je tam k čomu dobrá ?

Misovic: K ničemu, možná pro efekt :-)

:-):-K:-K

Věrka.:nic se neděje;-)

Tk to je dobře, mě se to zdálo, úplně stejný, já tam občas taky zavítám a docela mě to udivilo. Tak se omlouvám.

Věrka.: recept i na receptech.cz je můj;-) Já jsem autorem tam, i zde;-)

Tak jsem dneska najela na www. recepty.cz a tenhle recept tam je jako novinka. Buď je opsaný a nebo okopírovaný, dost mě to překvapilo. Dokonce i když jsem rozklikla foto, tak je tam stejná fotka. Možná, že jsem to neměla psát, ale tyhle okopírovaný recepty mě štvou. Ani bych si toho nějak nevšimla, ale ten název jsem právě včera četla tady a tak mě to zaujalo a šla jsem se ještě podívat i sem.

Věrka.: zkus, je fakt dobrý;-)

Guláše mám moc ráda a tenhle vypadá moc dobře. Vyzkouším.

Iriska: ty srandistko, proč by to mělo vadit? :-D Moc děkuji a vyřizuji manželovi, že je šikula!!;-)

Jani, tak dneska byl. A super :yes::yes: Sice se žampionama, ale přidala jsem houbovou vegetu a houbové koření. No, dubáky to nenahradí, ale byl výborný. Přidávám fotky. Jo a fotil manžel. Snad to nebude nikomu vadit. Bod už jsem dala.

Omlouvám se za hnusnou hrubku ve slově "VYZITKA":-O!!!! samozřejmě VIZITKA, nějak mi to ujelo, stydím se...:-8

Dana Churanova::-D:-D:-D:-D bože, jsou to chudáci u mne, co?:-D:-D Jo, máš pravdu, jak píše magdalenka "Ja by som tiež chcela mať problémy neregistrovnej ostravy...
a Rotchildove milióny...:-D:-D:-D

Jančo,ale fuj!Nejenže necháváš Tvého přítele trpět hlady,ale ještě kradeš vnučkám nádobíčko!:-D:-D:-D A to jen proto,abys měla hezké fotky!:-))To maj některý lidi starosti,viď?Jo,a za receptík i fotky+1:-K

Jsem přítel Jany Remkové a opravdu žasnu!:-O Já vím nejlépe, jak dlouho někdy musím čekat na oběd, než ho nafotí a následně ohřeje v mikru, protože je to pak studené.:-D

Ta já jsem se tady konečně dohrabala a koukám, jak puk v brance!:-D:-D:-D Někdo tady napsal, že se tomu zasměji a měl pravdu;-) Ostravo, mé rodné město:-D, já ten foťák měla v opravě;-), právě kvůli své horlivosti vyfotit vše postupně, aby opravdu každý uvařil i podle fotek;-). Takže jsem já blb fotila i nad párou a do foťáku se mi dostala vlhkost. Byla jsem 6 týdnů bez foťáku a nakonec mi ho vrátili s tím, že vada je neopravitelná!!:-( Byla jsem totálně bez nálady a už přemýšlela nad koupí v pořadí u 3 foťáku, co jsem na Topreceptech. Doma ho rozbalila a koukám, foťáku nic není!:-O Tak fotím dál. Ty už nevíš, že když něco vyfotím špatně, hned se mi ozve maestro Coolombo:-D:-D a poradí mi, co dělám zle;-) A já poslouchám rady zkušenějšího a učím se;-). Nemyslím si, že mám nějaké mimořádně super fotky, jsou tady rozhodně lepší, ale snažím se. Z plechovky na paštiku mi syn vyrobil tvořítko na rýži, z plechovky z Barmské šunky formičku na vajíčko, vnučkám jsem zabavila různé nádobíčko a dělám, co umím.;-) Jen u zeleninového tataráku je sice můj recept, ale fotka "nově" Isindy;-) a na zveřejnění receptu v AHA mi dala souhlas. Všichni se lepšíme, protože chceme, aby tyto stránky byly naší vyzitkou.
Děkuji všem za zastání:-K:-K

Tématické fráze:
čím zahustit guláš, gulas pro 30 osob, čím zjemnit gulaš, jak zahustit guláš, gulas pro 40 osob, anna remková životopis, anna remková životopis, barmský guláš, cim zahustim gulas, jak zjemnit hovězí gulas, recept guláš pro 40 osob, hornacky gulas, gulaš z kližky na způsob divočiny, vhodné maso na guláš, balkansky guláš, horniacký guláš, dort hornický, hovezi gulas pro 40 osob, hornický vepřový guláš, lahůdkový guláš

Suroviny:
kližka hovězí, cibule, pažitka, máslo, houby, paprika čerstvá červená, česnek, paprika čerstvá zelená, klobása ostravská, rajče, kmín celý, sůl, vývar hovězí, olej

Přidat fotografie receptu