Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Držovická klasika

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majstrstyk

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 762 kJ /
2 094 kcal
Bílkoviny78,00 g
Tuky45,13 g
Vláknina13,27 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 2,58 g
Sůl6,33 g
Sacharidy337,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalejeme vodu a tuto přivedeme k varu, přičemž v momentě varu přidáme špetku soli a 400 gramů bezvaječných těstovin. Vaříme cca 8-9 minut. Čas od času promícháme. Krok 2: V mezičase již loupeme drůběží párky z kůže a krájíme je na kolečka. Kolečka párků převedeme na rozpálenou pánev s kapkou olivového oleje. A smažíme. Krok 3: Jakmile předmětné párky na pánvi začnou dostávat barvu, přidáme pepř, sladkou a pálivou papriku v prášku. Současně si připravíme i česněk v prášku, který při další vhodné příležitosti zamícháme do uvedené potravy. Pak ještě přidáme oregáno a bazalku na ovonění. Krok 4: Nakonec směs pokapeme chilli omáčkou a zalijeme 100 gramy jemného a 100 gramy ostrého kečupu. Výslednou omáčku zamícháme, přičemž touto polejeme již předchystané uvařené těstoviny. Ihned podáváme.

Zveřejněno 16. 3. 2011

Poznámka autora majstrstyk

Nechte si chutnat!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Držovická klasika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OEkE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Držovická klasika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OEkE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

už jen ty přísady na fotografii mi lehce zvedají žaludek .. raději se naučte, lidi, vařit z kvalitních surovin. Párky a kečup, opravdu umění ..jestli tohle dáváte i svým dětem tak potěš pánbů, to by mělo být trestný.

Určitě se v Držovicích najdou i lepší recepty . :-((:-//;-(:no:

NÁHODOU TO VYPADÁ PAPATELNĚ A MĚ SE TO LÍBÍ!!!!:-)

Cheef: jestli je začínající kuchař tak spíš si má nechat poradit! nejsi takhle náhodou executive cheef????

:yes::yes:

Nadja: jak jako není minutka? Je to minutka, je to hned uvařený a i hned snědený! Tak tu nepruď, toto vařil můj spolubydlící a on je začínající kuchař!!!

Dědvěď 21. 3. 2011 21:14
Dneska jsem si to uvařil a vřele všem doporučiji! Při podání s pivem (řádně vychlazeným) je to lepší než-li klystýr!! Pěkně mě to protáhlo a i starou, ještě teď nás pálí eating output :-((:no:

konipasek 21. 3. 2011 20:45
No jejdaaaaaaa. To musi byt ale dobrota. Hned bezim do kramu abych si ten nebesky porlm pripravil. Mooooocinky se na nej tesim. Cau :-)

Majstrstyku, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti tady líbilo;-)

:-? Párky a minutka? :-?
Jako minutku děláme maso vepřové, kuřecí, krůtí, játra, ..., ale párky?

Dáma z Polanky 16. 3. 2011 23:34
hmmmmmmmmm....... hned si výše uvedenou delikatesu bezím uvařit!!! ale doporučuji přidat provensalské koření (ale jen tak decentně...), at to má grády :-DDD

Tématické fráze:
minutka z párků, recepty klasika, minutka z vepřových párků, krůtí pro jako minutka, porlm, recepty z drůbežích párků, minutky, ostre minutky, minutka kuchař

Suroviny:
párky, těstoviny bezvaječné, kečup sladký, kečup ostrý, omáčka chilli, olej olivový, česnek sušený, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pepř čtyř barev, bazalka čerstvá, koření oregáno, sůl

Přidat fotografie receptu