Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sojové maso jako čína

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Alena Fenclova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Sojové maso vložíme do vroucí vody s masoxem /je jedno jaký/ vaříme nejméně 20min. Krok 2: Scedíme - můžeme si nechat trochu vývaru, do větší pánve dáme olej, cibuli na drobno, restujeme, řádně okapané maso přidáme a restujeme za častějšího míchání. Krok 3: Přidáme koření a když je maso orestované - jako křupavé, přidáme zeleninu na čínu, sójovku a necháme pozvolna za občasného míchání dodělat, aby zelenina byla měkká. Krok 4: Příloha rýže, já jí vmíchávám do směsi. Kdyby se nám zdálo, že je to husté, můžeme přidat trochu vývaru z masa.

Zveřejněno 17. 3. 2011

Poznámka autorky Alena Fenclova

Jenom uvařené sojové maso nám moc nechutná. Když je jako osmahnuté, na menším množství olivového oleje, je to pořád lehké jídlo. Je jedno, jaké koření dáte, může být i sojový guláš třeba.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sojové maso jako čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RMnw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sojové maso jako čína

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RMnw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Dala som aj trochu bravčového a bolo to moc dobré :-p:yes:

k.radulka: Nesmíš říct, že je to sojové maso. Kdyby můj syn věděl, že je to sojové maso, když jsem to dělala prvně, vůbec by to nevzal do pusy. Ale já nic neřekla, a měla jsi vidět, jak se olizoval...:-D Dneska už si to vyžaduje často k večeři. Je mu 10 let..:-p

kac: Je to super bašta, místo rýže to dělám s ochuceným kuskusem. ;-)

kac:

Vyborny!!!! delala jsem to poprve a luxus!:-p

Výborné:yes: Použila jsem čestvou červenou a zelenou papriku a 2 stroužky česneku. Doporučuji posypat balkánským sýrem. Přidávám fotku a bodíka;-)

U nás vůbec neprošlo sojové maso, škoda co?! :-p

:-D:-DJani R."krvavá";-):-D:-D:-K

Já taky dělám ze sojového masa čínu, ale naloženou přes noc. Zkombinuji ji s drůbežími, nebo vepřovými játry, pak restuji na malinkém množství oleje a protože játra jsou krevnatá(nemůžu najít vhodnější výraz):-D, tak ta soja vpije do sebe játrovou chuť a člověk ani nepozná, že to není maso;-):yes:

Tématické fráze:
recepty ze sojového masa, sojové maso recepty, cina ze sojoveho masa, sojove maso recept, sojove maso cina, sojové maso, příprava sojového masa, výborná čína ze sojového masa, sojove maso na cinu, recepty na sojove maso, recept na sojové mäso, recepty sojove maso, sojové maso recepty čína, recept sojove maso, sojová čína, recept ze sojoveho masa, sojové maso příprava, čína se sójového masa, čína sojové maso, čína z sojového masa

Suroviny:
maso sojové, masox, koření čína, směs zeleninová mražená, voda, olej, omáčka sojová, sůl, pepř, cibule

Přidat fotografie receptu