Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Směsné rizoto

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 176 kJ /
2 671 kcal
Bílkoviny189,44 g
Tuky146,72 g
Vláknina23,42 g
Cholesterol 530 mg
Sodík 1,27 g
Sůl3,14 g
Sacharidy143,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso:Křídla a krky opláchneme studenou vodou a očistíme. Do tlakového hrnce dáme asi litr vody, kostku bujónu, sůl a uvedeme k varu. Krok 2: Vkládáme připravené maso, zavřeme a vaříme 1 hodinu od foukání. Pak vypneme, necháme dojít, otevřeme tlakáč a maso vyjmeme do misky. Krok 3: Až maso trochu prochladne, tak ho obereme z kostí (já jsem si maso připravil den předem, takže šlo po vychladnutí do lednice). Krok 4: Oloupeme dvě cibule a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na proužky a kostičky, studené se lépe krájí. Krok 5: Cibuli orestujeme dozlatova na oleji nebo sádle a pak přidáme nakrájené maso. Chvíli podusíme (pokud máme rádi rizoto vláčnější můžeme ještě podlít trochou vývaru) a přidáme vepřovou konzervu. Krok 6: Vše ještě promícháme, podle potřeby dosolíme a opepříme a masovou část máme připravenou. Krok 7: Rýže: Odměřené množství rýže propláchneme napřed teplou a pak studenou vodou a necháme okapat. Krok 8: Oloupané stroužky česneku rozmáčkneme tlakem dlaně pod plochou nože a nasekáme. Takto připravený česnek krátce orestujeme na másle. Krok 9: Přidáme rýži a také ji krátce orestujeme. Krok 10: Pak zalijem dvojnásobným množstvím horkého vývaru, posolíme (pozor, opatrně, vývar je už slaný) a vaříme podle návodu na obalu rýže (já 13 minut). Krok 11: Nakonec vymačkáme šťávu z půlky citronu, zamícháme a necháme v horkém hrnci pod pokličkou dojít – vsákne se ještě zbytek tekutiny. Krok 12: Obě horké čási sloučíme a promícháme – homogenizujeme.

Zveřejněno 18. 3. 2011

Poznámka autora clupmi

Pokud se vám podaří koupit kvalitní vepřovou konzervu, tak ta celý pokrm chuťově zvedne. Krůtí maso má také svou specifickou chuť a zejména vůni. Při servírování dáváme na rizoto ještě strouhaný tvrdý sýr a jako přílohu kyselé sterilované okurky. Já osobně preferuji křídla, protože na nich je taková ta dobrá kůžička. Tím pádem to ale moc dietní pokrm není.

http://miric.unas.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Směsné rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qV5y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Směsné rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qV5y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Dělávám podobně,ale jen z krůtích krků,konzervy a přidávám již zde zmíněnou zeleninu:-pJe to príma bašta za další plusík+:yes::yes:

Podobné rizoto dělávala moje mamka z hovězí konzervy /tenkrát chutnala jako maso i to vypadalo jako maso/ , též pro změnu bez zeleniny. Základem bylo poměrně dost podušené cibule na špeku , rýže a již zmiňovaná hovězí konzerva , sůl, pepř a :yes:
V nejbližší době určitě zkusím :yes:

líbí se mi i toto rizoto,ale též bych asi přidala trochu zeleniny;-):-K

:-p:yes::yes:

Jo ani já kůži nemusím, ale přidala bych tam např. hrášek sterilovaný a nebo něco červenýho, aby se to trošku oživilo barevně;-);-)

Jo, tohle bych mohl. Akorát dcera by nesnesla tu kůži... Dokáže vyoperovat tučné i z kuřecích prsou...;-)

Tématické fráze:
rizoto z krutich krku, rizoto z kurecich kridel, rizoto z krůtí konzervy, rizoto z hovezi konzervy, rizoto z krutího masa, recept na rizoto, rizoto recept, krůtí maso konzerva rizoto, směsné obaly, rizoto toscana, recept rizoto z pečeného krůtího masa, rizoto maso, krůtí rizoto, recepty na rizoto s kruti konzervy, kuchařka pro dceru rizoto z konzervy, servirovani rizoto, rizoto s krůtího krku, rizoto ze slepice, jak na rizoto, vaříme z konzervy rizoto

Suroviny:
křídla krůtí, krky krůtí, konzerva vepřová, rýže, vývar, bujon kuřecí, cibule, česnek, máslo, olej, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu