Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené vařené brambory

Tyto křehké a šťavnaté brambory jsou pečené do zlatavé křupavosti, což způsobuje jejich lahodnou chuť. Skvěle se hodí jako příloha k různým pokrmům nebo si na nich můžeme pochutnávat jen tak, třeba ochucené česnekem.

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 45 min

50 min (5 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 876 kJ /
688 kcal
Bílkoviny10,00 g
Tuky33,50 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy81,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekné zemiaky vydrhneme pod vodou, celé aj so šupou dáme variť. Krok 2: Po uvarení scedíme, ešte horúce dáme na plech vyložený pečiacim papierom, paličkou na mäso roztlačíme (alebo aj päsťou), pokvapkáme štedro olejom a osolíme. Krok 3: Dáme piecť do rúry na 200 stupňov, stupeň upečenia - každý podľa seba. Krok 4: Je možné, samozrejme, použiť rôzne koreniny, toto je základná verzia.

TIP: Brambory pečené v troubě podle krajového receptu

Zveřejněno 18. 3. 2011

Poznámka autora magdalenka

Podávame napr. s acidofilným mliekom ako jednoduchú večeru, alebo s nejakou studenou omáčkou (tzatziky), alebo ako prílohu k mäsu.

Extra chutia pripečené kúsky...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vařené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vY5n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené vařené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vY5n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (37)

Před pečením je potírám olejem s prolisovaným česnekem. Velká dobrota! ;-)

Zlatka75: také jednoduché a skvelé jedlo, že?

perfektní recept :-8 , udělala jsem v "základní verzi" bez koření, jen s olivovým olejem a solí ... všichni jsme mlaskali, zařazuji do osvědčených rodinných receptů

Proč nějaké tzatziky ??????
Přeci náš tvaroh k bramborám je vynikající klasika !!!!!!!!

Zeniba: každý, čo mu chutí...

dietní vegetariánské nízkotučné sádlo light :-D:yes: ještě lepší je kuřecí bůček light :-D:-D

zdenka: :-D:-D:-D

Pokud se tam dá místo fujtajblového oleje trošku doma vyškvařeného dietního vegetariánského "nízkotučného" sádla light, tak je to mnohem chutnější.
Když někomu tento tuk (sádlíčko) nevyhovuje, tak máslo je taky dobrá varianta :-)
P.s.: "Odpornost" podle Kadlíka s česnekem je taky mimořádně "nechutná", no fuj, jak to někdo z upírů může vůže vzít do úst :-):-):-)

Franta02: Je na každom,či uprednostní "fujtajblový olej " alebo "dietný vegetariánsky nízkotučný tuk (sádlo) light"...ktorý ja, mimochodom, nepoznám...

Ja pridávam kúsky syra Niva,dochuteného cesnakom.Syr sa roztečie a spolu s cesnakom má špecifickú výbornú chuť.Vyskúšajte<3

František:nepochybne výborné...:yes:

František 26. 3. 2016 08:37
A čo takto: 6 stredne veľkých zemiakov okrojíme,na štvrtky pokrájame a pod tečucou vodou opláchneme.Dáme ich do misky polejeme olivovým alebo iným olejom, posypeme korením na zemiaky.Dobre pomiešame poukladáme na pomastenú nepriľnavú panvicu.Zakryjeme a keď sa začnú dusiť nastavíme minutku na 15 minut.Po 15 tich minutách zemiaky obrátime na druhú stranu a ešte 5 minút dopečieme.Zemiaky pečieme na strednom až nižšom stupni.Po upečení sú výborné a vhodné ako príloha ku všetkemu.Výborne chutia aj s čajom so slivovicou.

Jana Janka Janinka: aký čaj???

Zobrazit starší odpověď

spagetka::-K

magdalenka: Majdi, dnes jsem dělala tvoje brambůrlky ale na grilu, společně s paprikou podle Otíka http://www.toprecepty.cz/recept/11759-grilovana--„.... nemá to chybu. Vložím foto, jo? Mňamky :-p:yes::yes:

janek53: asi by to bolo chutnejšie...;-)

A co tak místo, jistě zdravého oleje, použít kačení sádlo:-?:-*

Jééé, tak to budou dobré brambůrky. Přidala bych česnek. . . Vyzkouším ;-):-p:yes: +18

Je to stará klasika, nie môj vynález...zemiaky je dobré nechať "vytiecť" zo šupky a pripiecť do chrumkava...tie pripečence sú naozaj veľmi chutné...
Ďakujem za priaznivú odozvu...

:-p:yes::yes::-K

Bože, to je tak hrozně primitivní..... SKVĚLÉ!!! ;-);-);-)Ukládám. Vždycky mě poteší, když někdo přijde s takhle jednoduchým a přitom geniálním nápadem! :yes::yes::yes:

O téhle dobrůtce jsem ještě neslyšela, ale Magdi u tebe na fotce to vypadá velmi velmi jedle:yes:

Magdalenko tohle by mě nenapadlo-uvařit a ještě dát zapéct:-*Príma nápad a určitě velice chutné dávám+:yes::yes:já jsem bramborová:-))

Kadlíku, tak to máš přesně nastavený jako já, totiž k jídlu bez masa, musím mít nějaký flág masíka-jsem strašná masařka;-)

no, počesnekovat, a k tomu acidofilnímu mléku ještě jako přílohu pořádný švacan na pánvi osmahlé krkovice... to bude asi moja večeře!!!!!!:-p

dobrý nápad;-):yes:

Magdi, vypadá to báječně!!:-p:yes:

magdalenka: to přeci nevadí, tak tu budou dvakrát, máš u nich i krásné fotky:yes::-)+.

A teraz vidím, že ich sem pridala aj maris...a to som tak dlho hľadala podobné, asi som použila zlý klúč...čo teraz?

Mňam...:-p.Já je mám nejraději s česnekovopažitkovým tvarohem.

Magdalenko, to jsou tak zvané babiččiny recepty a jsou vždycky dobré. Já je dělám a občas dám do pukliny ochucené mleté maso, nebo sýr. Dávám ti 4.bod:yes:

děláme si doma často...mňam...:yes::-p

Pečený vařený brambory jsou výborný. Já takhle zužitkovávám i vařený brambory, který zbydou od oběda, normálně uvařený bez slupky.Osmahnu na oleji, dá se do toho přidat cokoliv: vejce, párek, pórek, cibule, česnek... co kdo rád:yes:

:-Ovýboré dělám podobně:yes::yes::yes:+1

Tématické fráze:
recepty z vařených brambor, vařené brambory, rychlé recepty z vařených brambor, vařené brambory recepty, vařené brambory recept, co z vařených brambor, pečené brambory z vařených brambor, pecene brambory, opečené vařené brambory, bramboráky z vařených brambor, recept z vařených brambor, z vařených brambor, pecene brambory bez slupky, vařené opečené brambory, předvařené pečené brambory, recepty na varene brambory, vareny pečeny sk, kačení sádlo, vařený brambor, dietní recept z vařených brambor

Suroviny:
brambory, olej, sůl

Přidat fotografie receptu