Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí stehýnka na červeném víně

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 930 kJ /
3 329 kcal
Bílkoviny76,12 g
Tuky223,33 g
Vláknina22,03 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 17,14 g
Sůl46,09 g
Sacharidy126,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehna nasolíme, opepříme a zalijeme celým množstvím olivového oleje. Přidáme bobkové listy a necháme několik hodin odležet v chladu. Krok 2: Troubu rozehřejeme na 130°C, vložíme kastrol s masem a pečeme, dokud neodpadává od kosti, tedy 3-4 hodiny. Mezitím nakrájíme cibuli, pórek a zeleninu na kostičky.
Maso vyjmeme a zabalíme do alobalu. Můžeme tak vrátit do vyhřáté, ale vypnuté trouby. Krok 3: Kastrol s olejem postavíme na plotýnku, více zahřejeme a vsypeme kostičky celeru, mrkve, cibule a pórku. Restujeme cca 20 minut dohněda. Zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat a zalijeme horkým vývarem. Vložíme skořici a badyán, česnek utřený se solí, přilijeme víno a uvedeme k varu. Na co nejmenší teplotě necháme probublávat asi hodinu. Krok 4: Odstraníme koření a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem nebo propasírujeme. Na závěr v ní necháme rozpustit lžíci másla a dochutíme solí a pepřem.

Podáváme s teplou bagetou, vařenými brambory, bramborovým knedlíkem či krupicovými noky.

Zveřejněno 20. 3. 2011

Poznámka autorky Eliza

Recept je časově náročný a poměrně pracný, ale troufám si tvrdit, že výsledek stojí za to.

Pochází z mých lepených výstřižků a pokud se nemýlím, byl otištěn před mnoha lety v časopisu Apetit. Vždy se setkal s úspěchem...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehýnka na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KY2G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehýnka na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KY2G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Dano, děkuju za důvěru a vyzkoušení, jsem ráda, že recept nezklamal. :-)

Elizo, králíček byl opravdu výborný:yes::-D doporučuji všem byla to mňamka

Šmankote Elizo, co to zase vyvádíš - králíka mám u ledu, tak až povolí, určitě zkusím - recept velmi lákavý a ty nádherné fotky:yes::-D

Eli,parádní recept.:-pAle Ty jiné ani nemáš co?:-D:-D+1

Eli, moc pěkný receptík;-):yes: Fotky samozřejmě taky, mám teď takový pocit, jako bych měla jídlo před sebou na talíři:-p Jen nemůžu ochutnat, škoda ...:-)) Kdysi jsme měli plnou králikárnu ušáků, ale teď už bych musela koupit.

Moc jedlé:-p:yes:14

Určitě úžasné papáníčko, Eli ty tvoje fotky...:yes:

:-OElizo jsem na tom podobně,jako Bibinka:-)):-))tak budu chodit alespoň tady na tvé supr fotky;-)Moc hezký recept:-p+:yes:

Eliza: to mi děláš schválně viď;-)já nemůžu králíka sehnat už hodně dlouho a ty kostlivce v obchodech kupovat nebudu, tak co s tou chutí na králíka a zrovna ten tvůj by mi tááák chutnal-no asi si tu chuť nechám zajít, ale 10. bodíka dám:yes:

parádní papání:-p:yes::yes:
a k fotce ve stylu Eliza...není prostě co dodat:yes::yes:

to vypadá hodně dobře:yes::-p

Dělala jsem hodně podobně, ale bez skořice a badyánu - to určitě posune chuť někam jinam, až budu mít zase někdy ušáka, tak vyzkouším.:yes::-)+

Eli, králík na všechny způsoby je pro mne přínos:-):yes:

Jé, teď to vypadá, že s tebou, komisaři, nemluvím...;-):-D Ale já jsem psala, když měl recept dva body a pouze jeden komentář, a to od Špagetky...Tak promiň a děkuju.:-K

Špagi i autore druhého bodu, děkuji :-K Já to dřív nestihla, no...:-8:-D:-D
Ale jsem ráda, že se mi podařilo sehnat pěkná stehýnka:yes:, už jsem se na tento recept chystala dlouho a v obchodech potkávala jen samé králičí vychrtliny vcelku i s hlavou...To nemusím...doma by nikdo ta žebra a hubené přední nožky neobíral, já to naporcovat nedokážu, když je to celé zvířátko a navíc se před Lízuš tváříme, že je to kuře...;-)

... dlouhé pečení, to je moje ;-);-);-)

Eli a ty nevíš, že je to na červenou kartu? Po 22 hodině vkládat tohle? :-D:-D:-D, ten recept taky znám,asi fakt z apetitu, ale - :-p:-p:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
králičí stehna na víně, kraličí žebra, králičí předek recepty, králičí žebra recept, králik přední stehna recept, králičí stehna recepty, králičí přední stehna, králičí stehna recept, králík na červeném víně, králičí stehna, špikovaný králík, králičí stehna recept na víně, králík nacervenem vine porek zelenina, králičí předek recept, králičí stehna na bílém víně, recept na králičí stehna, králičí stehno na víně, žebra na víně, kralik recept apetit, králičí přední nožky

Suroviny:
stehno králičí, mrkev, celer, cibule, pórek, česnek, olej olivový, bujón, víno červené, bobkový list, skořice celá, badyán, cukr krystal, máslo, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu