Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb s pěti druhy semínek

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny

Porce: 17 padesátigramových krajíčků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 930 kJ /
2 612 kcal
Bílkoviny78,18 g
Tuky68,24 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 4,91 g
Sůl12,21 g
Sacharidy411,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny nadávkujeme do pečící nádoby v pořadí, jak jsou napsány. Krok 2: Semínka nasypeme do dávkovače rozinek a oříšků. Krok 3: Vybereme program BASIC RAISIN (základní s rozinkami), který trvá 4 hodiny. Krok 4: Velikost: Velký (L). Můžeme použít časovač.

Zveřejněno 22. 3. 2011

Poznámka autora clupmi

Uvedený postup platí pro Bread Bakery Panasonic SD-253.

Uvedené hmotnosti platí při použití originální přiložené odměrky.

Výtěžnost těsta je 191,54

Hmotnost po upečení: 850,00 gramů

Ztráty pečením: 11,2 %

Výtěžnost hotového výrobku vyšla na 170

http://miric.unas.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s pěti druhy semínek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pyJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb s pěti druhy semínek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9pyJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

HankaPu:krucikozacap:-D:-D to mě nenapadlo:-O ale nemám já smůlu:-?:-D mám doma jem Meggle..tekutou:-//:-D ale něco koupím a upeču;-):yes:

rebi, všude tam, kde se dává sušené mléko, tak já používám sušenou smetanu do kávy, kterou mám pořád doma po ruce.:-)

clupmi:ano,šéfe:-!:-!:yes::-D:-D:-D

rebeka: Tak existuje jedna dobrá osvědčená metoda: Pokus/omyl ;-)
Ale beze srandy. V podstatě jde o to, aby byl zachován poměr sypkých a tekutých hmot! To je fakt důležité. Jinak může vykazovat chlebík vady - příliž volné nebo naopak tuhé těsto.:-K
Takže vyzkoušej, nafoť, sněz a podej zprávu...:yes:

clupmi::-D:-D:-D:yes:
ani Sunar u nás není,ani u sousedů:-S musí to tam být:-? mám brkaši v prášku,co ty na to;-):-?:-D

rebeka: :-D Konečně mám pořádný počet komentářů :-D
Jo jo maková semínka je normální nemletý mák. Jen ho napřed ochutnej, jestli není hořký - stává se to:-//
Sušené mléko nemá technologický význam, jen zvyšuje nutriční - výživovou hodnotu pokrmu. Nahradit se dá např. sunarem. Zkus vypůjčit od sousedky.;-):-K

clupmi:díky za info o výtěžnosti;-):-D tady je kolem toho takové vzrůšo,že snad do něj půjdu:-D:-D
jen ještě dotaz( jsem už asi fak zblblá:-D)..maková semínka:-!:-O myslíš tím normální nemletý mák:-D:-?
a ještě jeden..dá se sušené mléko něčím nahradit nebo proč tam vlastně je:-? já ho doma nemám,protože ho nepoužívám,a kvůli pár lžícím se mi ho nechce kupovat:-S

Rozkas šéfe! Umazal jsem, to co vám tam překáželo. ;-(

rebeka: Výtěžnost je nejdůležitější technologický a ekonomický ukazatel pekařský výroby. Udává, kolik kilogramů těsta (pečiva) se vyrobí (upeče) ze 100 kg mouky.
K jídlu rozhodně je! Budu rád, když ho někdo upeče a podá reference a přidá mi fotky. Díky moc.:-K

Merylas: Ano to pořadí je opačné jak uvádějí, v podstatě, asi všechny ostatní pekárny. Je to specifikum Panasonicu, přesně podle návodu k obsluze. Dělám to tak. Nikdy jsem to nezkoušel opačně. Ale ty to dělej podle návodu tvé pekárny. :-K

Fantom:Ano pekl!! Byl vynikající, proto jsem vám ho "pověsil na nos" :-p, jenže fotku bohužel nemohu najít???

Klariska:právě ta výtěžnost..ta mě trápí:-D:-D že nevím,o co jde a komu to prospěje..výtěžnost:-O:-?:-? pro mě je relevantní informace,zda je chleba k jídlu..tečka;-):yes::-D

clupmi, já bych se ráda zeptala na pořadí vkládaných ingrediencí do pečící nádoby. Ještě nikdy jsem nedávala jako první droždí. Vždy dávám jako první tekutiny, pak mouku smíchanou se solí a úplně nakonec nahoru droždí. Nesetkala jsem se s takovým pořadím jak píšeš ještě nikde, tak bych se chtěla ubezpečit, jestli to máš opravdu takto vyzkoušené. Děkuji.

Holky a Fantome, prostě se vykašlete na ty gramy a procenta za každou surovinou (které by dle mého měl, minimálně pro zpřehlednění, autor odmazat) a řiďte se údajem před ní, tam je to na naštěstí na lžíce, lžičky a mililitry ;-).
Clumpi, co to je výtěžnost těsta a výtěžnost hotového výrobku? Taky něco pro učně prvních ročníků? :no:

Fantom::-D:-D jsem ráda,že v tom nepochopení:-D nejedu sama:-D:yes:;-)

clupmi: a ty jsi ho pekl?:-O teda estli se mohu zeptat když nejsem děvčátko:-)

:-O, stejně tomu nerozumim
:-O

Děvčátka, klikněte si na tento odkaz:
http://miric.unas.cz/2011/03/Chleb-s-peti-druhy-se...
a doufám, že vám to bude hned jasnější (když to pochopí i učni 1. ročníku?):-K

Já jsem zmatená,je to recept nebo početní úkol?Nechápu a to nejsem blondýna...:-8

clupmi:pro mě to ani na druhý, ani na třetí pohled nevypadá dobře a má orientace je někde úplně jinde.Pokud bych se podívala na takto napsaný recept, myslela bych si, že je špatně úplně všechno a rozhodně bych se do něj nepustila...ale jiný kraj - jiný mrav. Pokud se v tom ostatní vyznají, tak proč ne.:-S

Já jsem z toho taky zmatená.:-O:-O:-O

rebeka::-D:-D:-D:-D:-D

clupmi: Jinak recept je fajn, jen já a takové skratky..to nejde moc dokupy.;-)

Jana Remkova:ty jsi tumpachová a já ouplně blbá:-O:-D:-D:-D:yes:

clupmi: netreba sa ospravedlňovať za skratky, netreba ich písať, ale uviesť recept v normálnom tvare ;-):-D

Jsem z toho celá tumpachová!!:-O

Skratky opravené.
No, neviem, pokiaľ nie som profesionálny pekár, tak uvedené údaje sú pre človeka zbytočné. A recept sa stáva dosť neprehľadným.

Omlouvám se za zkratky: Pš. M. = Pšeničná mouka :-*

Možná jsou to informace pro někoho, kdo se zabývá technologií pečení podrobněji - do hloubky. Receptura na běžné pečivo se vždy uvádí na 100 kg mouky a proto jsou hmotnosti jednotlivých surovin zároveň jejich procentuálním zastupením v těstě. Slouží to pro snadnou orientaci - na první pohled, jestli nemáme někde chybu.
Např. je li obsah droždí v těstě 12% je to určitě špatně. Podobně např. 22 % soli je také určitě chyba.
Stejně tak mají velkou, okamžitou vypovídací schopnost o výtěžnosti. viz: http://miric.unas.cz

Clupmi;-),nechceš mi udělat dietní plán:-O;-)

Může to být dobrý chlebík, semínek není nikdy dost;-).
Clupmi, trochu mi to připomíná šifrovanou zprávu kontrarozvědky:-D.

clupmi - asi jsem natvrdlá, ale ty % tam jsou proč? :-8;-)

Tématické fráze:
seminka do chleba, semínka na chleba, hořký mák, "hořký mák", semínka na pečivo, jaká semínka do chleba, semínka k jídlu, semena do chleba, jaká semínka přidat do chleba, semínka druhy, semínka v chlebu, semínka na chléb, seminka chleba, slaný chléb s rozinkami, seminka do na chleba, chléb ze semínka, od seminka chlebu, výtěžnost těsta, druhy chleba v prášku, dýňová semínka chléb

Suroviny:
droždí instantní, mouka pšeničná, cukr, máslo, mléko sušené, sůl, voda, kmín celý, semínka sezamová, semínka dýňová, semínka maková, semínka slunečnicová,

Přidat fotografie receptu