Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníky karamelové

Karamelové větrníky jsou klasickým oblíbeným zákuskem slavnostního charakteru. Recept vyžaduje nějaké zkušenosti s pečením, ale postup je popsán dostatečně podrobně, takže se vám karamelové větrníky jistě povedou.

Hodnocení receptu je 4,9 (81×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 20 min

140 min (120 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 45 kusů

45kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 399 kJ /
2 725 kcal
Bílkoviny70,62 g
Tuky101,21 g
Vláknina5,20 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 1,15 g
Sůl2,81 g
Sacharidy380,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem připravíme karamelovou šlehačku - viz poznámka. Krok 2: Na odpalované těsto přivedeme k varu mléko se špetkou soli a tukem, pak do něj vsypeme mouku a propracujeme vařečkou. Krok 3: Pak na velmi mírném ohni ještě necháme těsto chviličku propařit. Krok 4: Sundáme z plotny, zlehka poprášíme práškem do pečiva a přidáváme za stálého míchání jedno vejce po druhém. Krok 5: Necháme trochu vychladnout a ještě teplé těsto nandáme do zdobícího sáčku s větší zdobičkou Krok 6: Na pomaštěný plech (nemusí být pečicí papír) krouživým pohybem stříkáme malé větrníčky, asi 4-5 cm velké. Krok 7: Pak na plech mezi větrníčky nakapeme trochu studené vody, dolů do trouby postavíme kastrůlek s horkou vodou a pak vložíme do trouby plech. Krok 8: Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 220 °C asi 10 minut - nesmíme otevírat troubu. Pak teplotu snížíme na 160-180 °C a dopečeme dalších 10 minut, až větrníčky zrůžoví. Krok 9: Necháme vychladnout, není potřeba je rozřezávat, neklesnou. Krok 10: Mezitím uvaříme klasicky pudink a necháme ho vychladnout. Buď ho občas promícháme nebo přikryjeme potravinovou folií, aby neztuhl a nevytvořily se kousky. Krok 11: Když vychladne, lehce do něj vařečkou vmícháme vanilkový cukr a ušlehanou šlehačku. Krok 12: Z karamelové šlehačky dáme stranou 3 lžíce na polevu, zbytek ušleháme. Krok 13: Větrníky v polovině částečně nařízneme a naplníme. Krok 14: Na dno - nejlépe lžičkou nandáme pudinkový krém a na něj zdobičkou nastříkáme ušlehanou karamelovou šlehačku. Krok 15: Přiklopíme a mašlovačkou potřeme povrch karamelovou polevou. Krok 16: Polevu připravíme tak, že 3 lžíce karamelové šlehačky umícháme s moučkovým cukrem, až se hmota bude táhnout jako med. Krok 17: Pokud bude řídká, přidejte opatrně cukr, pokud bude hustá, přidejte lžičku horké vody. Polevu nechte trochu zaschnout a můžete podávat.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější dotazy o odpalovaném těstu

Zveřejněno 23. 3. 2011

Poznámka autorky Hella

Větrníky jsou nejlepší čerstvé, ale korpusy můžete upéct předem a plnit dodatečně. Naplněné do druhého dne trochu zvlhnou, ale nejsou promáčené.

Množství náplně je přesně na množství větrníků, nic vám nezbude.

Karamelovou šlehačku si připravíme podle http://www.toprecepty.cz/recept/10512-karamelova-s...

Těsto: zdroj Maminčiny recepty

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Větrníky karamelové

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ME6m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Větrníky karamelové

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ME6m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (88)

Hella: Mně to taky nefunguje, ale je tu recept a vyzkoušeno, funguje bezvadně. Ušlehám rostlinnou šlehačku, nebo šlehačku v prášku- ne tu s vanilkou od Otkera, ta je protivná, ale jinou, bez příchutě a pak přidám, tři, čtyři plné lzíce už ušlehané šlehačky, do uvařeného studeného karamelu. Promíchám metlou a pak tu směs přidám, do té ušlehané šlehačky a došlehám do tuha. Jednak ta šlehačka není tak mastná a krásně drží, neroztéká se a zákusek vydrží velmi dlouho v lednici a dá se i zmrazit bez problému, ale hlavně rozmrazit, z této šlehačky vodička nebude vytékat. :-K

Dandula: V Poznámce autora máte odkaz na recept
kde je to jasně vysvětleno. Udělá se karamel, horký se zalije šlehačkou a druhý den se tato tekutá hmota vyšlehá. Další šlehačka se nepřidává. Větrníky se plní dvěma krémy, takže náplně je dost. Pokud se vám to bude zdát sladké (ale 1 lžíce cukru na 1 šlehačku se mi nezdá moc), pak si můžete ušlehat další šlehačku a obě ušlehané spojit. Pak vám ale náplň zbyde.

Dandula: Myslim jako pak kdyz uz se ten karamel vyslehava zda se k nemu pridava dalsi slehacka nebo ta co v tom je staci a vysleha se..

Muzu poprosit objasnit Karamelovou slehacku? Asi mi neco uniklo, ale ani na videu ani v popisu jsem nezastihla jestli se ten karamel vyslehava osamote nebo kdy se k nemu co pridava? Slehacka? Tekuta ci vyslehana? Dekuji <3

Nikola.12: Pokud z nich jdou bublinky, je v nich ještě voda , tak nesnížit teplotu, jinak splasknou. Voda z těsta se musí odpařit. Až pak snížit teplotu a dopéct.
Po vypnutí troby, nechat 7 minut v horké trobě, až pak vyndat. Ať se podruhé zdaří!

Po vytažení větrníky splasknou připomínají spíš nějaké placičky než větrníky. :no:

SilviaD: komentář předtím . Udělám si základ karamel plus šlehačka a vysleham si ještě jednu šlehačku vyhlazený krém vmicham do šlehačky ale nejlepší je potravinářská do toho základu stačí obyč. Zkuste najdete i na internetu ????

Veronika Rysova: Ak máte dobrý recept na originálny karamelový krém, ktorý sa dával do "socialistických" veterníkov, tak budem len rada, ak ho sem napíšete. Rada vyskúšam.

Veronika Rysova:

SilviaD: Jsem vyucena cukrářka takže vím jak se krémy do větrníků dělají ;-). Tohle je základ který se mícha pak do vyšlehané šlehačky

Veronika Rysova: Bežne robievam takýto karamelový krém a niekedy dávam len 100 g kryštálového cukru na 250 ml šľahačky. Napriek tomu sa dobre vychladená šľahačka vyšľahá krásne do tuha. Ešte sa mi nestalo, že by krém zostal riedky.

Recept k ničemu . Větrníky spadnou a karamelovy krém je příliš sladký měl by se po vaření ještě jednou zamíchat do vyšlehané šlehačky :no: k tomu je příliš řídký takže teče šlehala jsem dostatečně dlouho a vůbec to nepomohlo

Tak jsem větrníky upekla a docela se mi povedly:-K. Měla jsem jich jen 20, a to nebyly nijak velké:-) . Ale karamelovou šlehačku jsem asi málo našlehala:-O, trochu tekla, ale ne moc. Příště ji našlehám víc:-8. Větrníky všem moc chutnaly :yes:. Děkuju za dobrý recept , snad jsem se na stará kolena naučila odpalované těsto:-D.

Helena, klara155: Tři.. nevím proč, věci z pečeného odpalovaného těsta zkouším už poněkolikáté, ale prostě žádná rada, žádný fígl nefunguje.. na 200 krásně vyběhnou, začnou v záhybech hnědnout, pekla jsem na horkovzduch asi 18 minut, pak jsem stáhla na 180 a vpodstatě od té chvíle se už jen zmenšují a splaskávají, i když peču dlouho dokud nejsou skoro černé... prostě nevím, co dělám špatně. už jsem zkoušela víc teplot, doby, troubu neotvírám, říkala jsem si že fígl s vodou pomůže.. a zas nic. Prostě holt tohle těsto není pro mě. Přenechám jiným, a na větrníky si nechám zajít chuť :-D

Helena:dlhšie piecť, dopekať pri nižšej teplote...

Rozhodla jsem upéct větrníčky /úplně poprvé/ a vybrala jsem si váš recept. Dělala jsem vše přesně podle vašeho popisu, ale pěkně vyfouklé větrníčky se po vyndání z trouby splaskly na placičky, ani nejdou rozkrojit. Nevím, co jsem udělala špatně.

Helena: To jsme dvě:-O

Jednou z dobrot, ktere tady nemame a mne moc chutnaji jsou prave vetrniky. A tak jsem si je udelala podle tveho receptu. Moc se mi libilo jak se pripravuje poleva, ktera mi doted nikdy nevysla tak uplne dobra jak bych si predstavila. Takze i nadale se budu drzet tohoto receptiku. :yes:43:yes:

Od prveho dna vlozenia, som mala tento recept na vyskusanie. Medzi tym, v toku casu, som zacala robievat podla mamickinho receptu v ktorom mam ine pomery surovin a do cesta nedavam mlieko, ale vodu. Technologicky postup je rovnaky.
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3579
Veterniky robim vacsie a vyjde mi ich 25 kusov .
S cistym svedomim davam Helke bod.

Kriss: No určitě je to tím, že jsi nedodržela množství tekutiny. Ale není nutné nic vyhazovat, zkus to našlehat. Vždyť máslo je také tuhé a jde našlehat. Nebo zkus našlehat a pomalu přidávej na další našlehané šlehačky.

vic sladit:-)

Hella: Helly, mně to úplně ztuhlo, je to totálně tvrdé, nejde to z toho hrnce ani dostat, takže to budu muset rozehřát a asi vyhodit, abych to z něho vůbec dostala ven. :-(( Nevadí, dnes to zkusím znovu. Může to být tím, že na těch 150 g cukru jsem dala jen 150 ml smetany místo 250 ml?

Kriss: Nerozehřívat, hmota musí být úplně studená, jde to dobře rozšlehat.

Asi se budu ptát úplně blbě, ale když už mám karamelovou směs v lednici, a zítra už budu šlehat, aby z toho byla šlehačka, tak to musím zase rozehřát? Mám to totiž úplné tuhé, jak to vychladlo. Díky moc za odpověď! :-)

Větrníky jsou úžasné, díky za recept.:yes: Ještě přidám k dobru pár svých typů, protože jak čtu, né všem se zadařilo.;-) 1.typ:do těsta přidávám celkem 6 vajec, společně s těstem šlehám v robotu, ty 4 se mi zdály málo, těsto bylo dost tuhé.
2.typ:peču od začátku na 180'C do zhnědnutí, troubu otvírám až po těch 20min.
Poprvé se mi stalo, že na těch 220'C naskočily, navrchu zhnědly, ale vnitřek nebyl dopečený. Tak ať se daří, protože jsou výborné a stojí to za námahu!

monulinka78:Nahoře v receptu píšu, že jich je 40 - 5O.

monulinka78 26. 3. 2013 09:24
Hella: větrníčky podle Vás jsou naprosto luxusní:-8, Heli potřebuju jich udělat 60, kolik máte z jedné dávky? Budu dělat menší kousky.:-p

Dělala jsem odpalované těsto již vícekrát vždy se povedlo, toto ne, nevím proč. Vyskočily, pak spadly a ještě zespodu udělaly důlek. Všechny. Uvnitř syrové, pekla jsem pomalu. Ach jo. :-(

Ivule25:Větrníčky se musí po vyskočení dopíkat pomalu.Doba pečení je tak 1/2 hodiny .Dělám je a vždycky se podaří.

Na fotce vypadají skvěle, přesně jako ty z cukrárny s tou skvělou polevou, takže je to opravdu TA poleva?:-? Musím je při nejbližší příležitosti vyzkoušet.

Je mi uplně do pláče :-( dnes jsem chtěla upéct větrníky, měla to být zkouška a potom je upéct naostro jako rozloučení pro kolegy jdu na mateřskou, pekla jsem přesně podle návodu, dokonce jsem udělala těsto dvakrát, ale opět je něco špatně krásně vyskočiyl byly růžové až červené, ale vytáhla jsem okamžitě spadly a vevnitř uplně syrové :-( asi nejsem dobrá cukrářka. co jsem mohla po.... takže poslední pokus je v troubě, jen nevím co budu dělat s tou karamelovou šlehačkou.

Dneska jsem se do nich pustila, těsto dobré, větrníky vyskočily v troubě do výšky a po vyndání z trouby klesly:-( karamelová šlehačka mi nešla ušlehat:-( nevím kde jsem udělala chybu:-(Asi jsem trdlo:-8:-8:-8

Hello, recept je naprosto úžasný.:-K:yes::yes: V podstatě mi je rodina jedla rovnou po naplnění a položení na talíř;-) Jdu se pokusit vyfotit poslední kousky:-K Jo a karamelová šlehačka je výborná:yes:

www.toprecepty.czvýborný recept,konečně se mi po x letech podařil udělat karamel na větrníky,jiné recepty-to nebylo ono.děkuji.Bohda:-))

Bára: hm....tam musel byt problem nejaky iny....ja robievam karamelovu slahacku s 33 percentnej a na druhy den sa mi uslaha tuha tuha karamelova slahacka bez stuzovaca. akurat fakt netusim, aky ten problem bol....;-( slahala si to dostatocne dlho?
Tu mam fotku ako vyzera ta karamelova slahacka..robi krasne spice, vobec netecie
http://www.toprecepty.sk/recept/1180-karamelove-ve...

Marie- dnes sem větrníky dodělala.. venečky vevnitř z jedné váírky taky syrové, pak sem si už dala pozor, ale karamelová šlehačka jak se ztužovačem i s kouskem másla chvilku držela ale po nastříkání pár v+nečků se mi úspěšne srazila..jen všude tekla ta karamelová voda..a přitom sem na ni byla jemná a vyhlazená taky byla..:-/

Marie 167 18. 2. 2012 11:04
www.toprecepty.czahoj, dělala jsem dnes větrníky podle vašeho návodu a udělala jsem dvě zásadní chyby:
nastříkala jsem je na plech moc vysoké - dvakrát jsem zatočila dokola. Podle mě stačí kroužek a plcnout doprostřed.
měla jsem je pak uvnitř syrové. V troubě byly strašně vysoké a jak se vyndaly ven tak zťaply. Ještě mě zarazilo, že těsto bylo strašně tuhé.

Druhá chyba: do karamelové šlehačky jsem nedala ztužovač - myslela jsem, že 40% šlehačka stačí. Ale nedala se našlehat.

Tak snad příště to vyjde.
Ale jestli má autor - nebo někdo jiný nějaké rady, budu vděčná.

alex : to je těžká odpověď, těch důvodů může být mnoho. Nejpravděpodobnější je asi špatná teplota pečení. Taky se neustále vedou diskuze o tom, zda je třeba ihned po upečení větrníky naříznout, nebo ne. Když si projdeš několik kuchařských webů, uvidíš, jaké všemožné teorie se kolem toho vedou. Prostě si každý musí "vychytat" svojí troubu. Ty udané stupně jsou jen informativní. Prostě péci na vysokou teplotu, až těsto vyskočí a pak dopékat, aby se propekly, ale nespálily.

dobry den ,delala jsem vetrniky presne podle vaseho receptu ,ale vubec se mi nepovedly ,krasne vyskoci na horu ale po vyndani t rtrouby mi pokazde klesnou a u vnitr jsou na pul sirove ,vubec nevim jakou chybu delam .delala jsem je uz nekolikrat ale vysledek spatnej.muze te mi poradit DEKUJI

David: Je jedno, jak si uvaříš pudink. Je zvykem dát vařit mléko, ale nechat si trochu studeného stranou a rozmíchat v něm pudinkový prášek. Když se začne mléko vařit, přimíchá se zbylé mléko s rozmíchaným pudinkem a nechá se krátce přejít varem. Dělá se to proto, že když se pudinkový prášek přimíchá hned do celého množství mléka, tak u toho musíš celou dobu stát a míchat to, aby se to neusadilo u dna. A ta šlehačka se nevaří, v receptu je napsáno, že ušlehanou šlehačku přidáme do chladného pudinku.

Ahoj Helly, všechny suroviny na pudink dám vařit, až nevznikne pudink? Nebo nejdříve 250 ml mléka a 1 vanilkový cukr dám vařit a až se to přivede k varu přidám 1 vanilkový pudinkový prášek, 1 smetana ke šlehání? A odstavím z ohně až bude pudink hotový? Nebo je to zkrátka jedno jestli všechny suroviny dám vařit hned? Děkuji za odpověď!

Vypadají moc krásně, jen zakousnout. Díky za recept na karam.krém, hned ho zkusím. Dávám maximum bodů.:-K

Aneta: já také nemám dvě mříže, kastrůlek dávám na dno trouby. Ale není nutnost tam ten kastrůlek dávát. Tím, že nasají víc vlhkosti jsou takové měkčí, ale někdo zase rád křupavější.

Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat jestli musím v troubě pod větrníky dávat kastrůlek s vodou.V troubě nemám dvě mříže.Předem děkuji za odpověd.:-)

No teda děs :D ... Testo bylo krásně husté dokud sem nepřidal vejce, stalo se s toho strašně řídké těsto a když sem to chtěl dát na plechtak se to rozteklo a vytvořila se s toho placka :D . Poradíte mi jak to udělat hustčí? Ty 4 vejce je docela dost aby to bylo řídké, nevím jak se vám to povedlo :D. Předem moc děkuji za jakoukoli odpověď :)

Gazzy: konkrétně tohle jsou takové "jednohubky" tak asi 5x5 cm. Ale udělat si je může každý tak velké, jak chce. Jen jich pak bude mít méně.

Rád bych se zeptal jak asi mají být větrníčky vysoké? předem dík za odpověď :)

werry: asi jsi použila nevhodnou šlehačku, s některou jsou někdy problémy, to známe každý. Pokud chci mít naprostou jistotu, pak používám Rama crémefine. Jinak v receptu na Větrníky i v receptu na Karamelovou šlehačku jsem postup i suroviny popsala tak podrobně, že už to líp neumím.

Ahojky, super recept....větrníky jsem nikdy nedělala...neboli nic z odpalovaného těsta. Ráda peču a rodina zbožňuje větrníky, tak jsem se do toho pustila a katastrofa....nebo né tak úplná, ale vůbec se mi nepovedla karamelová šlehačka...to nejdůležitější....;-(nešlo mi to vyšlehat...prosím...poraďte jak přesně kolik čeho...dělala jsem to přesně,jak bylo psané, ale vůbec se to nevyšlehalo... :-(

:-K výborné a skvěle vysvětlený postup...podařilo se a jsou už i pryč..škoda ;-(

:-*:yes:

Krásně popsaný recept:yes:Ještě nikdy jsem nedělala větrníky ani věnečky, ale podle toho receptu je určitě udělám;-)Zasloužený bodík, protože recepty od Helly jsou pro mně jistota:yes:

u nás to jsou ne věnečky ale šprdliky:-D:-D:yes:

Skvěle napsané:yes: Nádherné fotky :-* Ukládám ;-)

Hella: Kedysi sa predávali u nás úžasné veterníky s karamelovou šľahačkou. Zrazu sa v cukrárňach objavujú nejaké umelé napodobneniny, ktoré zďaleka ničím nepripomínajú ten "pravý" veterníček.
Som presvedčená, že tento tvoj recept stojí zato odskúšať. A ja som za neho veľmi vďačná.

Hello:-K, nejsem zdatná cukrářka, takže výborně popsaný recept na větrníčky je pro mě velkým přínosem a navnadí mě zkusit je upéct, protože ve tvém receptu je nejen spousta tipů a vychytávek, ale také upozornění na možná úskalí, která nás mohou při pečení potkat.
Myslím si, že právě ověřené a výborně popsané klasické recepty (ať už slané či sladké) jsou velkou předností těchto stránek.

Děkuji všem, kteří se mě "zastali" a děkuji i Bendikovi, který vede diskuzi věcně a z jeho komentáře je jasně cítit, že i bez zlého úmyslu. Kdy je recept "dlouhý" je věc názoru. Když někdo popíše vaření krupicové kaše na 5 řádků, tak je to dlouhé. Tady se popisuje práce s těstem, tvořením větrníků, vanilkovým krémem, karamelovou šlehačkou, polevou. Když to znova čtu, nevím, o kterou větu bych to zkrátila.
A ještě něco k námitce bodování bez vyzkoušení: Zde se scházejí lidi se zájmem o vaření. Většinou si podle ingrediencí dovedou představit, jak to asi chutná. Jindy bodem odmění nápad, něco, co třeba neznali a určitě vyzkouší. Tyhle "neošizené" větrníky, které se dřívě běžně prodávaly, dnes abys pohledal. Pravá šlehačka se nahrazuje rostlinnou, do těsta se dává 100 % tuk, místo mléka voda, někdo dává tvaroh, jiný na polevu čokoládu atd. Každý si může vařit co chce, já jen přidala recept na klasiku.

Pre mňa Hella ako autor tiež znamená záruku kvality. Podľa jej popisu môže postupovať aj začiatočník. Vždy je všetko jasne a zrozumiteľne popísané, vrátane rôznych vychytávok.
Pre mňa nemá význam siahať po receptoch neznámych autorov, ktorí prihadzajú recepty neodskúšané, prípadne opisované z rôznych webov, časopisov alebo kníh, často s chybami.
Doteraz som tiež poznala len odpaľované cesto s vodou, takže tento ma zaujal a láka vyskúšať.:yes:

Bendík, já osobně nemám ráda ani recepty napsané povrchně, ale ani zbytečně dlouhé. Recept by měl být napsaný jasně a srozumitelně. Ono vše záleží na složitosti pokrmu.;-) A mnohdy nejde ani o složitost, ale o různé maličkosti, které jsou při přípravě velice důležité. ;-) A právě tyto maličkosti mohou ovlivnit celkový výsledek.:-) Třeba tento recept má tolik důležitých vychytávek a novinek, které jsou k nezaplacení. :yes: :yes: :yes: Autorka receptu Hella je psát vůbec nemusela. Ale napsala je právě proto, že chtěla, aby se větrníky podařily i ostatním. ;-) A to je právě rozdíl mezi Hellou a některými kuchařinkami, které zde sice uveřejní nádhernou fotku, ale recept napíšu neúplný. :-( Veškeré recepty, které jsem od Helly vyzkoušela, byly super. Asi máme stejné chuťové buňky. :-p Já osobně si recepty vybírám podle ingrediencí (to co ráda nemám, tak nevařím i kdyby recept chválilo 100 lidí). A na závěr jenom tolik. I ty "vyvolené" o kterých říkáte, na těchto stránkách (nebo jiným kuchařským webu) začínaly. Do podvědomí ostatních se dostaly na základě svých dobrých receptů. ;-) Já neříkám, že zde nejsou určité skupinky, které se navzájem chválí. Ale věřte mi, že na těchto stránkách hledá inspiraci a dobrý recept hodně lidí a jim jsou nějaké body ukradnuté. :-)) Proto nech vaše známá se nenechá odradit a dále zde uveřejňuje recepty. Škoda, že nevím o jaký recept se jedná. Nemůžu se k němu vyjádřit. A ještě jednou opakuji, recepty od Helly jsou pro mě zárukou kvality. :yes: :-p Proto mě mrzí, že právě pod jejím receptem se řeší problém, za který Hella nemůže. :-(

vypadají fakt krásně a určitě taky tak chutnají :-K +1

Paní Helo,
špatně jsme si rozuměly. Nevadí mi dlouhý popis, reagovala jsem na to, že nedávno zde byla začínající kuchařka s dlouhým popisem receptu a byla za to peskována reakcemi typu - příliš dlouhé, toto číst nebudu, to se mi ani nechce číst ap., u Vás to nikomu nevadilo toť k té vyvolenosti a to, že je tu recept vícekrát byl pouze příklad (pokud je zde recept vícekrát a vloží ho někdo oblíbený, vše OK). To, že se body nedá řídit je pravda, v tom jsme se shodly. A nepsala jsem jak mi chutnalo, protože jsem recept nepoužila, mám svůj, je zde také, i když ne ode mě.
Paní Žížalo,
nemluvila jsem o tom, že by mi někdo v něčem bránil. Napsala jsem, jen co si myslím o hodnocení receptů.
Hezký večer

Omlouvám se, ale dodatečně jsem nepatrně změnila text v receptu: Na polevu odebereme 3 lžíce karamelové, nikoliv obyčejné šlehačky. Předtím to bylo napsáno trochu zmateně.

Tématické fráze:
větrníky, karamelová poleva na větrníky, větrníky recept, domácí větrníky, karamelové větrníky, větrník recept, recept na větrníky, větrníky s karamelovou polevou, poleva na větrníky, karamelové vetrniky z odpalovaneho testa, větrníky z odpalovaného těsta, náplň do vetrniků, karamelová poleva na větrníky recept, karamelová poleva na větrníky video, recept na karamelove větrníky, vetrniky karamelove, recept na domaci vetrniky, karamelová náplň do větrníků, větrníky z odpalovaného těsta video, pravý krém do větrníku

Suroviny:
mléko, tuk hera, mouka hladká, vejce, prášek do pečiva, sůl, mléko, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr, tuk

Přidat fotografie receptu