Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s medvědím česnekem

Šťouchané brambory jsou oblíbenou přílohou ať už k řízku, nebo k pečenému masu. Skvěle chutnají i samotné. Nesmí v nich chybět vyškvařená slanina a v období jara do nich vyzkoušejte přidat medvědí česnek.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 268 kJ /
781 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky1,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy162,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky očistíme, pokrájame a dáme variť, osolíme. Krok 2: Slaninu pokrájame na drobno a vyškvaríme. Krok 3: Listy cesnaku umyjeme, osušíme v papierovej utierke a posekáme. Krok 4: Uvarené zemiaky mierne "rozšťoucháme", premiešame s vytopenou slaninou - aj s masťou, pridáme posekané listy. Ihneď podávame.

TIP: Na co se hodí medvědí česnek?

Zveřejněno 24. 3. 2011

Poznámka autora magdalenka

Konzumujeme ako hlavné jedlo, napr. s kyslou kapustou ako vitamínovú bombu, alebo podávame ako prílohu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WwRE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WwRE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Koubkova::-K

Moc dobré už jsem několikrát dělala, česnek mám v mražáku:-K:yes::-p

Ivana79::-K

Tak už mám cesnak aj v mojej záhrade a dnes som urobila tieto výborné zemiaky:-p:yes:

OK, máš to u mňa!

magdalenka: Kudy chodím, tudy to říkám:-)):-))

maris:Fakt? Kde si to říkala?

Já to říkám pořád, že Magdalenka je zlatý člověk;-):-))

Magdalenka sa nezlobí, je rada, že sa šíri záujem o túto rastlinu, zároveň aj o tento jednoduchý recept...
Pekný deň a medvediemu cesnaku zdar!

Maris, jsi zlaticko :-K:-K:-K. Medvedi cesnek tady sice nesezenu, ale doma budu vedet....:yes::yes::yes: Za informace a bajecny recept posilam bodik. Magdalenka se snad zlobit nebude....:-K

Daniella O.: Dani, jsou to zelené podlouhlé ĺisty, které rostou volně v přírodě brzy zjara, voní jako česnek, bohužel jejich sezona není dlouhá. Dám Ti sem odkaz na pomazánku, u které jsem dala jeho fotku, doufám, že se Magdalenka nebude zlobit:-) http://www.toprecepty.cz/recept/1674-tvarohova-pom...

Takze, ja zavidim vsem , co medvedi cesnek vubec znaji :-8:-8:-8. nevim, o cem je rec, proto se blbe zeptam:: Co to je"???? Kdyz se nezeptam, budu i nadale vedet houby.....;-)

Já posílám taky bodík, protože brambory s medvědím česnekem znám moc dobře a ta slaninka - ta je tady jako bonus;-):yes:+

Ahoj Magdi, ani nevíš jat ti ten medvědí česnek závidím, já si ho asi letos objednám někde na internetu. lítám tady každé jaro po lesích a nic:-( Jsou tu ještě zbytky sněhu, tak ještě počkám. Máš krásné fotky tak ti posílám +:yes::-)

Magdalenko, to je ale náhodička, já je dělala k obědu s krůtím řízkem;-) Chtěla jsem ho vypotřebovat, protože mi raší čerstvý, otevřu Topky a tady recept:-D Dala jsem 5.bodík a fotičku a je tam už jen zbytek zamraženého, jinak dávám více:yes:

Krásná vitamínová"bombička":-p+:yes:Myslím,že se může uchovat v mrazáku,asi bych dělala stejně,jako s libečkem-nasekat(nakrájet) dát do sáčku a vytěsnit vzduch;-)U libečku to na chuti nic nemění,medvědí česnek takto upravený ještě neznám:-8

Jana Remkova:musíš ho dať veľmi veľa, potom cítiš... a papať hneď.

Já už jsem tak brambory dělala. byly fajné, ale popravdě, ten medvědí česnek jsem tam nijak moc necítila.

Jéj,to je ozaj nádhera,toľko cesnaku:-OMy sme pri Piešťanoch,ale nikde v lese som ho nevidela:-(Sused si ho aj sadil,ale nedarilo sa mu,musím sa ho ešte popýtať.Škoda,musí to dodať výbornú chuť:-p

Žižu, u nás sú tiež celé lány...ale možno u vás je niečo iné, čo nám tu chýba...;-)

Kadlíku, tak to jsem v životě neviděla, tolik česneku pohromadě :-O:yes::yes: U nás jsou jen sporadická místa, tak na jeden - dva svisty kosou:-(

Kadlik: kamarátka solí tiež, aj pridáva olej, natlačí do menších pohárov (vzduch vytlačí) a tvrdí, že vydrží neskutočne dlho, drží v chladničke. Tak neviem, nemám odskúšané, preto sa neodvážim ako recept to pridať...

:-OKadlíku..závidím tiše..já tady v okolí Litomyšle neznám místa..bydlím tady krátce

magdalenka: já su taky na jihu!!! A v lužních lesích u Mikulčic jsou ho neskutečná kvanta, dám ti k receptu foto, jak to bylo loni, jo? Ať kouknou ti, co ho neznají!!!;-) jo a prý se dá nakládat do soli!!!

kadliku, my sme na juhu, v teplej oblasti...lužný les. Ja ho zamrazujem, ale nie som ním nadšená...

sakra, to už opravdu medvědí česnek vyrazil????:-O A poraďte, jak ho konzervovat!!!:-(

Tématické fráze:
brambory s medvědím česnekem, medvědí česnek konzervace, pecene brambory s medvědím česnekem, recepty s medvědím česnekem, konzervace medvědího česneku, štouchané brambory s medvědím česnekem, konzervovani medvědiho česneku, zapečené brambory s medvědím česnekem, medvědí česnek jak uchovat, jak konzervovat medvědí česnek?, medvedi cesnek a brambory, medvědí česnek do brambor, recepty z medvědiho česneku, nakládání medvědího česneku, gratinované brambory s medvědím česnekem, brambory s medvědím s česnekem, konzervace brambor, uchováni medvědiho česneku, polevka z medvědiho česneku, konzervování česneku medvědího

Suroviny:
brambory, slanina uzená, česnek mědvědí, sůl

Přidat fotografie receptu