Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mlska k telce

Bramborové lupínky ze slupek jsou levnou, rychlou a zdravou alternativou klasických bramborových lupínků. Vzniká tak méně odpadu a večer na pohovce si můžete dopřát chutnou a zdravou svačinu.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Carovka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dobře omyté brambory oloupeme nožem, aby byly slupky silnější. Krok 2: Slupky propláchneme, osušíme a vhodíme do rozpáleného oleje na pánvi. Posypeme je solí nebo kořením na hranolky. A máme lupínky. Krok 3: Doufám že budou chutnat.

TIP: Zeleninové chipsy - recepty

Zveřejněno 25. 3. 2011

Poznámka autora Carovka

Samozřejmě, že lupínky dělám jen když něco dělám z brambor, tak slupky využiji takhle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mlska k telce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/02B5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mlska k telce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/02B5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (59)

Smažené bramborové slupky, inu proč ne. Zpracovat celou bramboru i se slupkou je celkem věda.
Jen prosím nesmažte dohněda jako na obrázku, protože čím hnědší, tím víc jedovatého akrylamidu (totéž platí i o hranolkách, topinkách a chipsech). Takže v zájmu vlastního zdraví pěkně do zlatova ;).

Nevidím na tom nic špatného, brambory pečené v troubě nebo na ohni zblajznu i se slupkou, pravda někdy je mi pak těžko, ale ta chuť mi stojí za to:-D Lilek a cuketu taky jíme se slupkou, proč ne bramboru, když je také z čeledi lilkovitých:-)až budu mít hezké slupky, určitě vyzkouším a za nápad dávám bodíka:-)):-)):-)):yes::yes:

Pfff...asi budu největší prase ze všech, protože když sem to uviděla, nevšímaje si komentářů, tak jsem na to dostala TAK děsnou chuť ...:-D:-D:-D:-D s nějakým česnekovým dipem, to bude...a autorce děkuju za recept, tohle by mě fakt nenapadlo dělat i se šlupkou... :-K

Všem děkuji. ;-)

Svetlana:Děkuji

Náhodou jsem narazila na tento recept v nových fotkách.A řeknu vám,že čumím jako puk.Já tento recept hodnotím kladně,nebot nevidím nic "prasečího"na tomto jídle.Jednou bych vám přála vidět z čeho se dělají například tak oblíbené brambůrky.Jede se a řeže se,červ,nečerv.Na amerických bramborách vám asi tak moc nic nevadí,štouralové,když jsou tak oblíbené,co?Naše babičky slupky jedly a jak byly zdravé,ikdyž je jen vařily a nesmažily v tuku.Každopádně,ode mě bod:yes::-K

Evi :yes::yes:

Smažila jsem hranolky a zkusila udělat tuhle mlsku...bylo to celkem dobré,ale asi by ty slupky měly být silnější,smažením se trochu spekly....chuťově to připomíná americké brambory:yes:+8

téééda, nejdřív jsem nevěřila, že by to opravdu bylo ze slupek:-O ale když teda řikáte, že jo, tak teda jo:-D Zkusím to na pár kouskách, až budu něco smažit :-8

Nemam nic proti receptu, naopak se mi libi zuzitkovani vsech surovin. Kamaradka z Thajska zasadne nepouziva do zadnych pokrmu kuzi z kurete. Kuze se odstrani od masa a ufrituje dokrupava. Konzumuji ji u televize, jako u nas bramborove lupinky :-D. Jiny kraj, jiny mrav.... Vyzkousela jsem to a je to vazne dobre, jinak take kuzi z kurete vetsinou loupu :-D:-D:yes:.

Cárovko, vítám tě i přes všechny komentáře v naší Topkové rodině jako nového a dalšího člena a přeji ti, aby se ti tu prostě líbilo;-)
Jelikož jsem pečené slupky z brambor viděla, přesně tak, jak popisuje Světlanka(z jedné brambory jedna slupka)a vypadalo to krásně a ještě to dost chválili, jako dobrotu. Proč ne, každý má rád něco jiného a pečené brambory v ohni jsou celé černé s popelem a jak si pochutnáváme a ta slupka je nejlepší:yes: Dávám ti 7.bod:yes:

...:-)holky, já se taky musím zastat Carovky s těma slupkama...stejně jako Colombo jsem to viděla v TV, kde Troška s Bohdalkou opravdu oloupali brambory asi na 2-3 mm slupku, snažili se, aby byla co nejdelší a opravdu SLUPKU smažili v oleji... předtím bramboru samozřejmě pořádně kartáčkem vydrhli...já jsem to taky zkoušela :-8, a opravdu, když se to usmaží do křupava, je to dobré...vyzkoušejte...a Carovko, ode mně máš bodíka...

Recept už je opraven a to je dobře,takto by se to dalo i vyzkoušet;-)O celé brambory se slupkou, pečené na ohni nebo v troubě vůbec nešlo,to si myslím má rád každý.;-):-p

Z pěkných, nepoškozených čistých brambor to bude určitě dobrota....4:yes:

My sme včera piekli zemiaky aj so šupkou v pahrebe na ohni,takže podľa "O" budeme asi prasatá,keď sme ich jedli...a na tomto recepte nevidím nič zlé,už som o tom počula a komu sa to nepozdáva,nemusí to skúšať.

Tématické fráze:
telka, telka recepty, něco k telce, tv telka, bounty mlska top maso recepty, bramborové slupky, telka maková recept, mlska k televizi, něco dobrého k telce, recepty k telce, telka recept, jednoduhe recepty, domaci telka, tv telka recepty, telky recept, recepty na telce, recepty telka, top recepty telka, mořská štika recept, telka maková

Suroviny:
brambory

Přidat fotografie receptu