Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hovězí na hořčici a zelenině

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 317 kJ /
1 271 kcal
Bílkoviny228,73 g
Tuky23,57 g
Vláknina10,70 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 923 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy31,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí falešnou svíčkovou převážeme, tak aby zůstal zachován i po udušení její kulatý tvar. Maso bohatě osolíme, prošpikujeme uzenou slaninou a potřeme vrstvou husté hrubozrnné hořčice. Krok 2: Rozpálíme pánev a na troše oleje maso obalené hořčicí prudce opékáme až do hnědé barvy. Opečený váleček masa přendáme do hrnce. Krok 3: Ve výpeku na pánvi orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli, mrkev a červenou papriku. Vše poté společně s výpekem, přidáme do hrnce k masu a podlijeme do ¾ masa horkou vodou. Přidáme k masu 8 kuliček nového koření a 3 bobkové listy. Krok 4: Maso dusíme v hrnci pod pokličkou cca 3 hodiny a to tak, aby obsah hrnce nevřel, ale jen probublával. Krok 5: Po polovině dušení zkontrolujeme množství šťávy a maso otočíme. Nemělo by docházet při pomalém dušení k nějakému velkému úbytku šťávy – pokud ano, dolijeme opět do ¾ masa vodu. Stále dusíme přikryté pokličkou. Krok 6: Po 3 hodinách, kdy je maso nádherně měkké, tak jej vyndáme z hrnce. Odstraníme ovázání a krájíme na plátky minimálně 1 cm silné – jen tak vynikne lahodná chuť pomalu dušeného hovězího masa. Krok 7: Obsah hrnce přecedíme, ale nepasírujeme. Vzniklou omáčku si dle chuti a její síly naředíme a dohustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Krok 8: Krásně silnou a chuťově bohatou omáčku lehce provaříme při mírném varu cca 10 minut a dáváme pozor, aby se nám nepřipálila. Krok 9: Dušené hovězí maso podáváme s těstovinou, bramborem, nebo knedlíkem – vše se k tomu hodí, záleží jen na chuti a možnostech.

Zveřejněno 25. 3. 2011

Poznámka autora Colombo65

Vynikající šťavnatá úprava lahodné části hovězího masa, navíc s takřka nepozorovatelným úbytkem objemu. Všem milovníkům hověziny doporučuji, a těm co nemají hovězí maso rádi, neboť je údajně suché vzkazuji: "...zkuste a uvidíte kde je pravda"

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí na hořčici a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvPy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené hovězí na hořčici a zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvPy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

maso a omáčka ano, ostatní k tomu ne, ale každý to má rád jinak

jak se tak dívám,je to ideální receptík do PH;-):yes:

Jdu si vyndat z mrazáku hovězí maso a hned podle tvého receptu spáchám zítřejší oběd.

Tento recept určitě vyzkouším:yes::-p

Koupila jsem si zrovínka hovezí, že udělám" Hovězí na divoko pro pamětníky" podle Jany Remkové /mimochodem vynikající záležitost/, ale jsem na vážkách, jestli nevyzkouším Tvou verzi. Omáčky a různé šťávičky na hořčici máme moc rádi a ještě k tomu, když je to s hovězím masem, tak není, co dadat:-*:-p....9:yes:

Otto:-K, hovězí máme doma moc rádi a Tvá úprava se mi jeví jako skvostná;-).Hned bych si porcičku nabídla.
Bod je zcela zasloužený.

Colombo ...bez komentáře :yes::yes::-p +1

Právě jsem si cestou z oběda koupila asi 3/4kg falešné svíčkové a přemýšlím, co s ní.. Tak už je to jasný :-) :yes:

:yes: krása... ;-)

Trapný,jak jednoduchý a mňáám :-D:-D;-);-):-p:yes::yes:

Jen se natáhnout a jíst;-) Jako vždy, žravá věc..;-):yes:

Tématické fráze:
hovězí maso dušené na zelenině, hovězí na hořčici, dušené hovězí na zelenině, dušené hovězí maso recepty, hovězí maso na hořčici, dušené hovězí maso, hovězí dušené maso, hovězí na divoko pro pamětníky, hovězí maso na zelenině, dušená falešná svíčková, hovězí maso dušené, dušená svíčková, hovězi falesna svickova recepty, dušené hovezí maso na zelenině, vynikajici dusene hovezi, falesna svickova dusena, hovezí dusene na zelenine, hovězí na zelenině, hovězí plátky na hořčici, vynikající hovězí

Suroviny:
svíčková falešná, paprika čerstvá červená, slanina uzená, cibule, mrkev, hořčice hrubozrnná, sůl, olej, pepř, bobkový list, koření nové koření

Přidat fotografie receptu